16 Януари, 2019 12:52 1 793 15

Моторист, прегазил полицай и избягал, се размина със затвора

  • полицай-
  • моторист-
  • монтана

Той получи за наказание пробация за срок от 10 месеца

Моторист, прегазил полицай и избягал, се размина със затвора - 1
Снимката е илюстративна

24-годишен моторист от Враца, прегазил полицай в Монтана и избягал, се размина със затвора, пише BulNews.

Сцена като от екшън филм се е разиграла на булевард "Трети март" в областния град на 18 септември 2017 година.

Около 11,30 часа 46-годишният служител на пътна полиция Д.Л. забелязал нарушителя и му подал сигнал да спре. 24-годишният младеж обаче се уплашил и вместо да се подчини на командата, дал газ и блъснал служителя на реда.

Униформеният мъж се строполил на земята. За щастие, ченгето се разминал само с охлузвания и кръвонасядания по ръцете и краката.

А.А. се паникьосал още повече от случилото се, изоставил превозното средство и бързо избягал.
Колеги на униформения веднага оказали помощ на блъснатия, а други служители на реда започнали издирване на беглеца.

Оказало се, че причината младежът да не спре на стоп палката е, че возилото му „Kawasaki Ninja“ било без регистрационни табели.

Преди дни в районния съд в Монтана 24-годишният врачански джигит бе изправен на подсъдимата скамейка, където получи за наказание пробация за срок от 10 месеца. През това време А.А. ще трябва задължително два пъти седмично да се среща и с пробационен служител.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    41 0 Отговор
    Поредното доказателство, че в БГ няма справедливост и морал! :(
  • 2 Бай Хой

    10 24 Отговор
    Е на колко години да го осъдят ? Мислете реално , а не с промитата част от мозъка си...Според мен справедливо наказание би било сериозна парична глоба(500-2000 лв), обществен труд и 10 месеца пробация и моторът се отнема. Но да влезеш в затвора , че не си спрял на стоп палка и да вярваш на силно преувеличените думи - охлузвания и кръвонасядания по ръцете, е НЕ сериозно.

    Коментиран от #7, #12

  • 3 Хан Крум

    17 5 Отговор
    Трябва да се върне смъртното наказание.
  • 4 гост

    28 3 Отговор
    Пореден опит за убийство, който се разминава със затвора. Утре пак ще се уплаши, че го хващат да краде и ще гръмне полицая. Тогава ще му дадат по-строга присъда, най-разпрстранената условна.
  • 5 ДАНУКК

    17 6 Отговор
    АТАНАСОВА ЧЕНГЕТО СЕ НАРИЧА ПОЛИЦАЙ РАЗБРА ЛИ ГЛЕДАЙ ДА НЕ ТЕ ИЗВИКАТ В СЪДА

    Коментиран от #10

  • 6 someone

    26 2 Отговор
    В демократичната САЩ този тъпак просто щеше да е застрелян.За другите нормални държави 20 години в затвора за нападение над полицейски служител.
  • 7 бобо

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Хой":

    Само заради неподчинението, трябва затвор от три месеца. За да има ред. Иначе утре ще сгазят и Бай Хой, ако остарее и увисне. Хайл със здраве.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Хой

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "бобо":

    Мхм точно така, всички в затвора това е решението да знаеш. Има много по-добри методи за възпитаване , но тука ни полицията е полиция, ни съда съд имаме само закони. И тука всички сте за правдата и справедливостта, но нека ви задам един въпрос - Ако синът ви е в тази ситуация, ще искате ли за него затвор ? ще намерите ли връзки да го спасите/утървете от наказание ? Аз знам как ще постъпя, интересно ми е колко от вас ще си признаят ?

    Коментиран от #13, #14

  • 9 българин

    6 3 Отговор
    ама то не се прави така както младежа е направил :) намаляш уж че спираш, но леко задминаваш полицая и после си даваш газ :)
    така няма да го нараниш, а едва ли ще хукнат да те преследват :) тук не е сащ ... а и с мотор лесно можеш да им избягаш... хеле пък и без номер отзад и кат' си с каска да не ти се вижда лицето...
    обаче ако полицая е с мотор, тогава е трудно измъкването :)
  • 10 българин

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "ДАНУКК":

    в случая се използва друга сходна дума, за да се избегне повтаряне на думата из текста и за да се покаже малко по-богат речник от пишещия... няма лошо, че вкарва жаргонна дума ... кое му е обидното?

    Коментиран от #11

  • 11 ПЕЧКА

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "българин":

    ЧЕНГЕ Е ОБИДНА ДУМА ЗА ПОЛИЦАЙ МОЖЕ ДА Я ЗАМЕСТИ С СЛУЖИТЕЛ НА РЕДА ТЯ СИ ЗНАЕ КВО ПИШЕ
  • 12 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Хой":

    Ти сам на себе си вярваш ли си? Това е неподчинение, но и нападение над полицай. Ако го сгазиш с кола пак ли не е умишлено? На Запад няма да излезе от затвора и ще трябва да плати 10х.евро гаранция ако не е криминален, тук даже нямат намерение нито да му конфискуват мотора, нито да го вкарат ефективно, нито да го глобят с много хиляди левове, нито да служи на обществото дори 1 час. Съдията дава пример и казва на всички други: давайте, газете, не спирайте, после минавате само с подписка. Ти сериозно ли смяташ, че това е нормално.
  • 13 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    Ти чуваш ли се какво говориш?! Ако възпиташ синът си правилно, първо, няма да се качи на мотор или каквото и да е с нередовни документи, второ - самият той ще е с изрядни документи, трето - ще носи отговорност за действията си, няма да се опитва да бяга, а ще си носи последствията и няма да скимти като бито куче! А дали всеки един ще брани чедото си - да, всеки нормален човек ще го прави, но това е друга бира. За такива деяния наказанията трябва да са много строги и предвид факта, че това не се прави, това е и причината за анархията в държавата, пардон, в територията.
  • 14 бобо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    Край на шегите. Отговарям ти с ръка на Библията: Няма да помогна. Връщал съм дъщеря си до другия край на София, за да си остави телефона върху пострадала при паркиране кола.Беше късно през ноща, и е нямало никой наоколо. Това е въпрос на самоуважение.
  • 15 556677

    1 0 Отговор
    Ми те тия лакоми шопари се хвърлят на капака на колата с палките, когато вече си се изравнил с него... Винаги им казвам, че така някой ден, някой нещастен шофьор ще ги претрепе. След това питам имат ли право да работят по КАТ, те се споглеждат, щото обикновено са охранителна полиция, а аз си отивам. Отварянета на багажника става само с протокол в два екземпляра и задължително в присъствието на две поемни лица (свидетели), които не са полицаи. И само ако се провежда "Специализирана полицейска акция" със писмена заповед на директора на съответното РПУ, и в заповедта да пише, да се проверяват и багажниците на колите...... Ама вие сте мишки, затова нека ви гърбят !