Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 18:39 3 908 8

Баневи остават в ареста, Николай нареждал кои свидетели да притискат

  • николай банев-
  • евгения банева

Съдебни изпълнители влизат в къщата на Евгения и Николай Баневи в столичния квартал "Бояна"

Баневи остават в ареста, Николай нареждал кои свидетели да притискат - 1
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът не пусна от ареста Николай и Евгения Баневи. Днес съдът разгледа мярката за неотклонение на Банев и прецени, че молбата на адвоката му за изменението ѝ трябва да бъде оставена без уважение.

Специализираният апелативен съд остави Николай и Евгения Баневи в ареста на 13 декември 2018 г. Семейството бизнесмени бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Майката на бизнесмена Мария Банева също се сдоби в обвинение. 77-годишната жена отговаря за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари.

Мария Банева остана на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция. Николай Банев окачестви процеса срещу семейството му с фразата "крадецът вика дръжте крадеца".

"Основната част от свидетелските показания нямат нищо общо с истината, която е свързана с публични акционерни дружества, има колективни органи за управление. Конкретно „Полимери” и „Елма” имаха заместник-директор, който отговаряше за защитата на акционерите. Той е контролиран директно от КФН. Акциите бяха едни от най-търгуваните на БФБ. В „Полимери” имаше над 2000 акционери. Как си представяте, че ще правят това, което Николай Банев има каже", коментира още той.

Съдебни изпълнители влизат в къщата на Евгения и Николай Баневи в столичния квартал "Бояна". Целта е да бъде описано имуществото на бизнесмените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бисер

    42 0 Отговор
    "Семейство бизнесмени"-Семейство крадци са тези.За пореден път заглавието не кореспондира с статията
  • 2 Рамбо

    37 0 Отговор
    Пандиз ДО ЖИВОТ ЗА ТАКИВА БОКЛУ*И !!!!!!!!
  • 3 истината

    31 0 Отговор
    Комсомолските активисти - в лагер Белене да правят павета
  • 4 ИСТИНА

    20 0 Отговор
    Защо и по какъв начин с-во Банови са св сдобили и двамата си кореспондират от килиите. Ще понесат ли отговорност лицата, допуснали осигуряването им, с което спомагат на Банев да бъдат притискана свидетели. Да изплати неустойка на останалите без препитание служители, да си възстанови всички кредити, да им се иззеюе имъщество и неправомерно получени финансирания (парите на хората), да излежи "ако бъде постановена присъда" и едва след това да емигрират не в Русия, а в Коми.
  • 5 krasen

    8 4 Отговор
    SAMO BANEVI LI KRADAHA AMI GRUPIROVKITE KOITO ZAVLADIAHA HOTELITE NE GI PIPAT
  • 6 Дядото

    8 3 Отговор
    Еххххх бай Тошо бай Тошо.....
  • 7 Пловдивчанин

    17 0 Отговор
    Защо не арестуват и ягодовският свинар Георги Гергов, тоя див селянин съсипа най големия свинекоплекс, унищожи Пловдивския Панаир и хотелския комплекс и бунгала на Златни тясъци го превърна в змиярник. Не е само той, има още такива наглеци за затвора.
  • 8 истината

    2 0 Отговор
    Наи после Комсомолеца в Пангото.Сега му трябва бой и глад -и на него и на оная циганка до него