Last news in Fakti

8 Март, 2019 08:29, обновена 8 Март, 2019 08:40 19 142 38

Спецакция на прокуратурата срещу бащата на Тита!

  • тита-
  • баща-
  • задържан

Срещу 10 000 лв. хора без стаж вземали максимална пенсия

Спецакция на прокуратурата срещу бащата на Тита! - 1
Снимка: Youtube

Единственото, което мога да каже е, че преди около час започна поредната операция на Специализираната прокуратура, касаеща група, занимаваща се с източване на НОИ". Това коментира в ефира на „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ заместник - главният прокурор Иван Гешев във връзка с информация на медията, че бащата на тийн сензацията Тита е бил задържан.

"Операцията се провежда в Силистра и в София. До момента няма задържани лица. Извършват се действия в жилище и спрямо лице, което е баща на певица. Дали е същата, която казахте, не мога да кажа.

Длъжността му е директор на НОИ в Силистра. Потърпевша е държавата, всички български граждани, защото се източва бюджетът на НОИ", коментира още Иван Гешев.

Групата се е занимавала от години с издаването на неистински документи за трудов стаж например в мина, с които хора с минимален или никакъв стаж се пенсионират и получават максимална пенсия.

"Преди около час започна операция на Специализираната прокуратура, съвместно с МВР-Силистра и ГДБОП, касаеща група, занимаваща се с източване на бюджета и в частност бюджета на НОИ. Акция се провежда и в София. Провеждат се действия по разследване, по претърсване на адреси. Събират се доказателства. Към момента, доколкото ми е известно, няма задържани лица. Единственото, което мога да потвърдя е, че се извършват действия в дома на бащата на певица", заяви Иван Гешев.

"Задържа се дебитната карта, по която се получава пенсията, докато представител на групата не изтегли 10 хил. лв., колкото струва услугата“, обясни заместник - главният прокурор.

По думите му потърпевша е държавата и всички български граждани, защото се източва бюджетът на НОИ и тези пари не отиват у хора, които наистина са работили, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кварталния

    93 8 Отговор
    Aз искам да арестувам Тита

    Коментиран от #26

  • 2 mom4eto

    50 8 Отговор
    Ръцете да сочат тавана :D
  • 3 Не разбирам!

    66 8 Отговор
    Извинявам се, но нещо не разбирам.
    - "бащата на тийн сензацията Тита е бил задържан", следващо изречение - "Операцията се провежда в Силистра и в София. До момента няма задържани лица. "

    Коментиран от #34

  • 4 На Тита

    40 7 Отговор
    Циците и са увиснали. Ако не е блузата да и ги стегне и свии малко ко щеше да прави. И да се пенсионираш днешно време е един мит. А Тита се е пенсионирала отдавна. Вие нея не я мислете. Тя си живей живота.
  • 5 Не глупак

    32 14 Отговор
    И какво ще го влачат делото в кьоравия съд 15 20 години и резултат 0 егати и кумонистическите отрепки .и те закони ще ми правят
  • 6 Мордекай

    32 46 Отговор
    Държавата работи , прокуратурата здраво се е заела с тая измет която паразитира върху нормалните и честни хора. Като цяло яко мачкат в момента по всички фронтове тия далавераджии , цигански кланове , олигарси , нарко разпространители , лихвари , ддс измамници , браво най накрая имаме държава и правителство с хъс за справедливост.

    Коментиран от #8

  • 7 На тати момичето

    38 7 Отговор
    Тези клипове, дрешки, обувки и тунинги искат пари. А откъде да ги вземат ако не от бедния българин който ощетяват.
  • 8 гост

    39 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мордекай":

    Е ти нали знаеш на Цецо колосалните арести на мафиоти и после няма никой в затвора, няма завършени дела с осъдителни присъди и народа заплаща стотици хиляди левове по спечелени дела в Страсбург. Това е чиста форма показност, а не ефективност. И аз мога да викам и да крещя, ама сметката за ток си ми остава надписана и никой не променя това.

    Коментиран от #10

  • 9 Имитации

    39 8 Отговор
    На дейност! Отново операции с гръмки имена и обвинения и резултат нула. Че някои осъдиха държавата за морални щети и прочие... Гербарски мижитурки и миши глистчета!

    Коментиран от #11

  • 10 Мордекай

    19 31 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не знам за цецо , но сега не е цецо , имаме прокуратура която засега здраво е захапала престъпници от всякакъв калибър , ако се издъни тогава да я плюем , сега е малко преждевремено , прилича на поръчково плюене

    Коментиран от #19, #31

  • 11 Батман

    34 9 Отговор

    До коментар #9 от "Имитации":

    Предизборна пушилка! В превод, прах в очите на българина!
  • 12 Зорка

    30 5 Отговор
    Тези паразити и кръвопийци от НОИ трябва да бъдaт закрити,те как точат народа не е истина!
  • 13 гого

    29 9 Отговор
    Събират пари за изборите!Погледнете сметките за ток на бизнеса....А тия акции са показни кьорфишеци.
  • 14 Момо

    16 6 Отговор
    Горките институции чак сега разбраха бе оф оф оф
  • 15 Жеко

    17 8 Отговор
    Как да сме добре всеки гледа да не работи а пък само да смуче от държавата.
  • 16 Шаран БГ

    23 7 Отговор
    А пък аз се чудя, как така човек с 48 год и 2 месеца трудов стаж за тази уж държава, получи преди десетина години 187 лева месечна пенсия !!! Сега трябва да е щастлив - след много увеличения премина прага от 250 лева.......... Дано е жив и здрав !
  • 17 БайШиле

    13 6 Отговор
    Значи, отиваш в Англия до миньорска възраст за пенсиониране, после подаваш документите в Силистра. Чиста работа
  • 18 Дрт прч

    19 7 Отговор
    ВАЖНО Е НЕ КАКВО СА ЗАПОЧНАЛИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА, А КАКВО ЩЕ СВЪРШАТ НАКРАЯ. ДО КОЛКОТО ЗНАЯ НОЙ РАБОТИ С ДОКУМЕНТИ. АКО ОТ НОЙ СА ИЗГОТВИЛИ ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ И АКО МОГАТ ДА ГО ДОКАЖАТ Е ЕДНО, А АКО НЯКОЙ НЕИЗВЕСТЕН Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, ТО КОГО ЩЕ ОСЪДЯТ НАКРАЯ.
    ИНАЧЕ ГЕШЕВ ОБИЧА ДА ВДИГА ШУМ ЗА ДА СИ ЗАЩИТЯТ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТКИ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Реалист

    10 10 Отговор

    До коментар #19 от "БЛАГ ЧОВЕЧЕЦ":

    А ти като нямаш доводи прибягваш до обиди. Може да се каже същото и за теб! По-темата - Бойко още навремето каза - Ние ги хващаме, те ги пускат!!! Проблема е че в България ИМА СЪДИЙСКА МАФИЯ която използва независимоста на съдебната система за лични облаги. СЪДИИТЕ НИ НЯМАТ ТОПКИ!!!

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 на Тита титите

    17 6 Отговор
    ето с какво и е платил титите!
  • 23 Див селянин

    12 9 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Това е реплика на Силвестър Сталоун във филма "Кобра" Да не мислиш, че твоя лидер еднокнижникът, може да измисли такова нещо? Явно си доста заблуден или си поредният герберастки трол.
  • 24 Грую

    6 6 Отговор
    Както се пееше в една песен: "Краката ми да соча към вратата, а главата под канелката" . Как бе драги ми журналистя и полицейски служители - пъдари мислите, че може да стане тази работа да вземеш максимална пенсия от НОИ с фалшиви документи? Не взимайте отношение по нещо, което не разбирате и не знаете как работи. Първо от 1997г. в НОИ има електронен осигурителен регистър и ако той не е подаван своевременно няма как да докажете не само доход, но дори и трудов стаж, а Законът за доказване на трудов стаж по служебен път изисква една камара документация, която ако някой е успял да състави фалшива така аз лично бих му свалил шапка с дълбок поклон пред уменията му. Какво се прикрива с тази несиметрична информация?
  • 25 сектант

    5 5 Отговор
    нраво браво браво господине хубаво ли ти е А ДАНО ТИ МИНЕ... била успяла без образовение и другите хора така да правели... айде земи си сега
  • 26 Коментар📝

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "кварталния":

    ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ ТАЯ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ТОЯ
  • 27 скъперника

    5 5 Отговор
    С такъв татко всеки би пропял. Титка защо кашля?
  • 28 Булшитс

    4 5 Отговор
    Тая нали пееше на чаветата на милиционерите, мислех че е с връзки там
  • 29 3333

    11 4 Отговор
    Срещу такава измама законът трябва да е безконпромисен. Всеки учавствал в схемата възтановява парите за негова сметка, след това затвор да му стигне акъла. Това престъпление разяжда държавата. Както и фалшивите инвалидни пенсии.
  • 30 Боза

    5 11 Отговор
    Поредната глупост и показност , ако имаше истинска разработка досега щеше да има задържани и повдигнати обвинения ! .....да не наближават избори нещо .....
  • 31 XXX

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Мордекай":

    Стига си писал глупости, ти да не си от "Връзки с обществеността" на Цацата??!? Тази сутрин един специалист каза, че прокуратурата действа много избирателно - има още мнооого като Ветко, Никито, Апаша ... и се знаят ... и сега питам аз: Защое не действа прехвалената от теб прокуратура???!? Натиснат един и хайде - да се покажем чрез медиите колко много работим и как ги наказваме тези престъпници. Ами останалите хиляди, за котио се знае и не ги закачат, а?
  • 32 цар Крум

    4 4 Отговор
    мноого късно се усетих те ,крайно време беше
  • 33 ВИЗИЯ БГ

    5 5 Отговор
    Приватизация на всички топлофикации. Спиране на субсидиите за парното. Защо се субсидират богатите, всеки ли може да има парно, не може. Тези с парно ги субсидират и съседите им без парно, сградна инсталация. И ако е оцеляло парното, има ТРИ варианта за решение. ПЪРВО - гони се съседът не искащ парно. ВТОРО - гонят се искащите парно и се маха сградната инсталация. ТРЕТО - маха се сградната инсталация и на всеки искащ парно, му се прокарва външна гъвкава връзка, до негова стена или прозорец. ТОВА Е ИСТИНАТА, ДРУГА НЯМА! ЩОМ НЕ СМЕ БОГАТА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. И с пенсиите постъпват така, ПОДПОМАГАТ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ БОГАТИТЕ, И ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯ ВЗИМА ПОВЕЧЕ ОТ ДЪРЖАВАТА. 4-5 милиарда отиват за пенсии от бюджетът освен парите постъпили от осигоровките. Държавата е еднакво солидарна с бедни и богати, и здрави и работещи. На този с 400 лева от бисмарк системата, още 500 лева - му дават - от бюджетът - взети от ддс и акцизи, а на този със 60 лева от бисмарк системата му дават 120 лева от бюжетът - пълнен с акцизи и ддс. Като този първият може да има и още 1000 или повече левове от бизнес или професия, наследство, наем, дивидент, лихва. Владимир Живков взима максимална пенсия като работил в БАН. Работещ пенсионер не трябва да взима цяла пенсия, нищо от бюджетът, може от събраните осигуровки - бисмарк системата. България все повече солидарност с по-имащите. ХРАНЯТ ГЕНЕРАЛИ И ДЕПУТАТИ..
  • 34 Крокодил

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не разбирам!":

    Кое не разбра, това че няма задържани лица, не значи че няма задържани задници! От където следва, че баща и е з.....!
  • 35 Кико

    4 3 Отговор
    Скоро Тити ще има благотворителен концерт в ЦСЗ (ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ ЗАТВОР). Билети при баба Станка)(бабата на Азис"славеичето").
  • 36 Радо

    3 10 Отговор
    Искам да си блъскам главата в сисите на Титка, докато ми потече кръв от блъскане.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.