Last news in Fakti

8 Март, 2019 16:24 7 258 10

Интерпол издирва Малката Бирма, а той на гости при Универсалния

  • георги станоев-
  • малката бирма

Преди около месец Голямата Бирма се предаде доброволно в полицията

Издирваният с червената бюлетина на Интерпол Георги Станоев-Малката Бирма се е скрил в имението на друг клиент на международната полицейска организация Иван Танев-Универсалния, което се намира в далечна държава от Близкия изток, съобщи Блиц, цитирайки свои източници.

В края на септември м.г. от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев-Голямата Бирма и двамата му синове - Георги и Антон, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения - ресторантите "Бест" и "Везувий".

Тогава зам. главният прокурор Иван Гешев обяви, че държавното обвинение разследва дали проверените ресторанти са ползвани за пране на пари.

След акцията срещу Бирмите бяха атакувани и известните бизнесмени Ветко Арабаджиев, Баневи и Миню Стайков.

Преди около месец Голямата Бирма се предаде доброволно в полицията, но синът му предпочете да намери убежище в апартамент на Универсалния, който пък е син на бившия земеделски министър Георги Танев.

Според спецпрокуратурата Танев е част от групата за мокри поръчки на Мила Георгиева. През 2012 година тя бе обвинена като ръководител на организирана престъпна група заедно с Иван Георгиев Универсалния, създадена за престъпления срещу данъчната система.

Заради Универсалния пострадали десетки бизнесмени, чиито фирми фалирали заради контрабандната схема, твърди държавното обвинение.

В златните си години, Танев е разполагал с огромни палати в няколко страни, пръскал е стотици хиляди евро за спортни автомобили и златни часовници. Но само за няколко години е разпилял несметното си богатство.

Към момента делото все още се работи от спецпрокуратурата, а Танев е издирван от Интерпол с червена бюлетина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Универсалния

    27 0 Отговор
    Бях на гости при Алисия, а пихме само кафе ;)

    Коментиран от #6

  • 2 Бурмата

    21 0 Отговор
    А пък аз пих кафе с Преси, нейното беше със сметана
  • 3 ШУРУПА

    12 1 Отговор
    АЗ И КАФЕ НЕ ДАДОХ ПРАСНАХ РАЙБЕРА
  • 4 ДС-БКП-КПСС

    22 1 Отговор
    Даааааа.Сега е ред да си плати Бирмата за малките Бирмички и всичко да си дойде на мястото. Така ще стане с Арабаджиеви,Баневи,Стайкови и най-много очите да подлежи. Опа,забравих той е болен човека.Значи така:По 80%от имането на ДС и пътя да крадете, ама се отчитайте че бяхте позабравили.
  • 5 ванката

    26 1 Отговор
    когато се изчерпа материала за крадене от държавата се почват един друг да се крадат !!!
  • 6 Димитърдд

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Универсалния":

    Издирваният Иван Танев син на бившият земеделски министър Георги Танев, а той е от БСП и кръгът се затваря. Изобщо престъпността винаги е била монопол на БСП, а основните играчи в тази престъпност са все кадри на БСП или свързани със създадените от нея групировки.
  • 7 Гарагундьо

    13 2 Отговор
    Тази държава само една ядрена бомба може да я оправи.

    Коментиран от #8

  • 8 ГостЪ

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гарагундьо":

    Хлебарките и мишоците виреят прекрасно и на островите с ядрени полигони . При това ги заливат .
    Няма шансове .
  • 9 Дойдат ли избори

    5 1 Отговор
    И цвъ цвъ почва да им вади керливите ризи
  • 10 Мордекай

    0 0 Отговор
    В правовите. държави е така , престъпниците се мачкат , хуманно разбира се . България , като държава най накрая явно и тя почва да си влиза в ролята която по принцип трябва да упражнява, Дано не и мине червена курнела път. Защо всички тук драскащи или поне по голямата част , каквото и да се направи винаги са недоволни все нещо им убива , винаги търсят конспирация , идвали избори , тоз не си плаща и дрън , дрън . Фактите са пределно ясни , до сега никой не ги пипаше тия мастити българи , в момента държавата и прокуратурата прави това което на досегашните такива не им стискаше , те бяха теоретици , разбирачи от всичко , но де факто страхливци.