Last news in Fakti

11 Март, 2019 11:28 3 830 7

Обвинените за измама с милиарди българи се възползвали от бума на криптовалутите

  • ружа игнатова-
  • константин игнатов-
  • onecoin

За пет години Ружа и Константин успяват да рекламират криптовалутата OneCoin пред крупни инвеститори от всички континенти

Обвинените за измама с милиарди българи се възползвали от бума на криптовалутите - 1
Служители на ГДБОП участваха в международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез OneCoin

Обвинените за финансова пирамида за милиарди българи в САЩ са действали по класическа технология за мрежов маркетинг. Това каза IT специалистът и експерт по криптовалути Цветан Аврамов пред бТВ.

Те са се възползвали от бума на криптовалутите и са предлагали нещо, което дори не е подобна валута.

За пет години Ружа и Константин успяват да рекламират криптовалутата OneCoin пред крупни инвеститори от всички континенти. Убеждават ги, че криптовалутата формира цената си единствено от търсене и предлагане на регулираните борсови пазари.

Самата измислена валута не е била представена на борсата, а хората са се привличали чрез познати и приятели, обясни експертът.

Те са се подлъгвали най-вероятно, защото не са се интересували достатъчно от валутата, а обещанието за бърза и лесна печалба е било основното, за което са се хващали, открои Аврамов.

Аврамов отбеляза, че са се организирали семинари и срещи, на които са се предлагали обучителни пакети, чрез които включилите се да склонят и други хора да вложат в OneCoin.

Обучителните пакети са започвали от 150 долара, правени са банкови преводи, получавали са и пари в биткоини, добави експертът.

Според него и името не е случайно, то доста прилича на биткоин, но е обяснявано, че е инвестиция в бъдещето.

Не са получавали документ за тези пакети. Българите са имали голям опит в създаването на многослоен маркетинг, работили са в над 20 държави.

Офисите на OneCoin в София бяха обискирани януари миналата година. Няколко месеца по-рано Ружа потъва в нелегалност. А единствената връзка на медиите с компанията е един и-мейл адрес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    11 0 Отговор
    Вълците от Витошка.
  • 2 свидетел

    24 0 Отговор
    Ами нали имахте вече такава статия за OneCoin още от миналата година и ни банвахте на поразия, когато обяснявахме, че тази схема работи с брокерски агенции за недвижими имоти и най-силно се предлага от "Нов дом 1" във Варна. Позволявайте на коментиращите да провеждат форумна дискусия с аргументи, а не веднага да ни триете - може и да успеем да предупредим някого и да избегне измама!
  • 3 Дали

    6 2 Отговор
    Типични цигани
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 564

    3 1 Отговор
    Тлъсти лихви,тлъсти лихви,тлъсти лихви...
  • 7 ТАЙНА

    1 0 Отговор
    "Ружа потъва в нелегалност"
    РУЖА Е В "СТОЛИПИНОВО"
    ЯХТАТА И ДО МОСТА НА РЕКА МАРИЦА
    МОЛЯ ВИ ДА ГО ПАЗИТЕ В ТАЙНА-НИКОЙ НЕ БИВА ДА ЗНАЕ КЪДЕ Е РУЖА