Last news in Fakti

17 Март, 2019 10:17 4 524 10

Хотелиер от Плевен разказва за терориста от Нова Зеландия

  • терорист-
  • българия-
  • посещение-
  • плевен-
  • хотелиер

Беше нормален човек, като всеки

Собственикът на къща за гости в Плевенско, при който през ноември м.г., отседнал терористът от Нова Зеландия Брентън Тарант, го описа като студен и резервиран човек. 28-годишният австралиец, който застреля 49 души при атаки в две джамии в Нова Зеландия, пристигнал в семейния хотел на Йордан Качармазов на 10 ноември.

„Отворих му паспорта. Освен името му, имаше и някаква виза от Пакистан, горе пишеше ислям", разказва пред Нова телевизия хотелиерът.

„Човекът си е от Австралия и понеже не съм имал човек от Австралия ми беше интересен да го видя какъв е. Беше нормален човек, като всеки", казва още Йордан.

Тарант отседнал в къщата за гости за една нощ. Платил през интернет приложение. "Срещнахме се тук, обясних му къде е, какви са помещенията. С една чанта го посрещнах и с една чанта си замина", казва още Качармазов.

До Плевен Тарант стига с кола, която наема от фирма на летището в столицата. По информация на служител на фирмата за отдаване на автомобили австралиецът платил за използване на превозното средство за около седмица.

Службите са категорични, че място за притеснение няма. "Посещавал е исторически обекти. Пак казвам - няма никакви данни за извършване на дейност, свързана с тероризъм на територията на страната ни", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиина гетберастия

    25 1 Отговор
    Очакваме и просторно интетвю от баба Бойка, която прочувствено, ще разкаже, как е минал само на 2 км. от нейното село с кола под наем дадена от внука на осмата братовчетка на нейната зълва от съседното село !

    Коментиран от #6

  • 2 Вятър и полиция

    28 0 Отговор
    Е, какво очаквате да разкаже, че е бил с нож в устата и от него е капело кръв ли?!?
  • 3 Бе изрд

    8 8 Отговор
    Този на снимката не е християнин. Мюсюлманин е. И си измисля. Лъже. Недейте му вярвайте.
  • 4 Как не те е застрелял

    8 5 Отговор
    Как така пишело ислям от Пакистан. Всеки може да си говори каквото си иска. Не му вярвайте.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бари

    16 1 Отговор
    Едно не ми стана ясно ?! Как така бързо установиха маршрута Цацарка и компания излязоха пред продажните медии и нарисуваха че в София кацнал , в кои градове бил - Дряново , Плевен , Велико Търново и др., в кой град при еди кой си спал , от Румъния кола бил наел , продължил за Унгария . Цевите на оръжието още не бяха изтинали , как ??? Нашите спецслужби по бързи и големи от Мосад и ЦРУ взети заедно , ма те извънземни направо .

    Коментиран от #8

  • 8 Отвратен

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бари":

    Когато трябва да се разследва кой открадна парите на КТБ,далаверата на тиквата и Мишо Бирата и хиляди други далавери на нашите политици-Българомразци-душмани,резултати няма и няма за тридесет години,а за този се намериха за два часа???????

    Коментиран от #9

  • 9 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Отвратен":

    Е па то си зависи дали има желание и кой е на мушката... Действа се хапсолютну избирателно.
  • 10 Инспектор Пикачу

    10 0 Отговор
    Значи 2ма човека си излязаха от затвора и никой неможа да ги намери...тоя му проследили маршрута из бг...чудо ей...