Last news in Fakti

4 Юни, 2019 12:40 1 808 11

25 педофила задържани от началото на годината

  • педофили-
  • интернет

Основната отговорност да предпазват децата си е на родителите

25 педофила задържани от началото на годината - 1

От началото на годината до сега имаме задържани над 25 лица, които са злоупотребявали сексуално с деца по линия на разпространение и притежание на материали онлайн, а така и също сексуално изнудване на деца на възраст 7-12 години. Задържаните са на територията на цялата страна. Това заяви пред БНТ комисар Явор Колев - началник отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП.

Той допълни, че работата по отношение на противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца е активна и е от години. Но няма статистика къде има най-много педофили. Навсякъде има хора, които злоупотребяват сексуално с деца. Според Явор Колев това става най-често чрез Фейсбук. Тези лица създават фалшиви профили на деца.

По думите на Колев основната отговорност да предпазват децата си е на родителите. Те трябва да знаят какви места посещават децата им в интернет.

Родителите трябва ежедневно да разговарят с децата си. От нашето наблюдение, едва когато детето е станало жертва на сексуално насилие, се обръща към родителите, каза шефът на "Киберпрестъпност".

Той разказа и за разследването на Интерпол, довело до форум, който се е хоствал от български сървър. Благодарение на тази акция са спасени над 50 деца в едно село в Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    5 7 Отговор
    Всичките 25 са бесеперасти
  • 2 1111

    9 1 Отговор
    Аз забелязах че Хасан напоследък не пише коментари...

    Коментиран от #11

  • 3 Таткото

    3 0 Отговор
    Всичките тия 25 бройки у кауша да им се порадват на отверстията....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Как не те е срам?!

    3 1 Отговор
    Как не те е срам да напишеш такова нещо? Ти самият си за бесило.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кемал Ататюрк

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Васил Левски Педофила":

    И аз като теб бях, ама еничарите ми оправиха задницата, и ми хареса много! По едно времезавиждах че и пророка така са го плющяли ангелите!
  • 9 Лбьп

    0 0 Отговор
    Няма наказани педофили и се раждат и стават все повече.... на държавата явно не и пука за това.
  • 10 666

    1 1 Отговор
    Колкото едно общество става по пуританско толкова тия престъпления се увеличават. Без значение дали педофили, зоофили, вайори и разни др.Това тръгна от пуританска америка.Руснаците са друга порода извънземни при тях на тия неща няма да обърнат внимание.Педофилите заслужават по една граната отзад и само запалката да се показва.По медицински критерии цялото им семейство е с отклонения и няма как да се лекуват.
  • 11 Spermoslav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    El comandante също... Къде зачезнаха тия индивиди?