Last news in Fakti

6 Юни, 2019 16:35 3 732 10

Маринела Арабаджиева с хипертонична криза, съдът я остави в ареста

  • маринела арабаджиева

Съдът заяви, че има известно разколебаване в част от обвиненията срещу Арабаджиева

Маринела Арабаджиева с хипертонична криза, съдът я остави в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Маринела Арабаджиева спешно посети болницата на МВР заради хипертонична криза, но въпреки това Апелативният специализиран съд я остави в ареста. В крайна сметка магистратите решиха, че съпругата на Ветко Арабаджиев може да се укрие, ако напусне следствения арест, пише trafficnews.bg.

Съдът заяви, че има известно разколебаване в част от обвиненията срещу Арабаджиева, а именно срещу това за пране на пари, тъй като не са събрани достатъчно доказателства. Също така не може да се смята че Ветко и Маринела са напуснали страната за да избегнат наказателното преследване, тъй като неговото начало е било факт 8 дни след заминаването им.

Въпреки това обаче съпрузите са били информирани за случващото се и за това че са обвиняеми, но не са се явили пред органите по разследването.

Според съда няма сигурност, че Арабаджиева би се въздържала от подобно поведение по време на досъдебното производство, ако бъде пусната от ареста. Магистратите са категорични и, че няма опасност Арабаджиева да упражни натиск над свидетели. Доказателствата за това е техническата експертиза на телефоните ползвани от бизнесдамата в Испания.

Там няма данни да са правени такива опити и опити за въздействие над свидетели или магистрати. Има комуникация със свидетелката Катя Костова, но това все пак е една от счетоводителките на съпрузите и там няма данни да е правен опит за натиск.

Има и разговори с хора, които са им давали консултации, но там също не може да се говори за подобно нещо. Съдът отбеляза и че Маринела има здравословен проблем, за това са представени епикризи и документи.

Става въпрос за проблема с високото кръвно налягане. Преместването ѝ в болницата на МВР е било разрешено от прокурор по искане на лекаря от следствения арест, който не могъл да овладее кризата. Освен това на Арабаджиева ще ѝ бъде направен преглед от кардиолог в "Св. Екатерина" заради проблеми със сърцето. Според магистратите лечението ѝ обаче може да бъде продължено в болницата към МВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горките

    21 0 Отговор
    Хорица, невинни и честни граждани, от притеснение дигнали кръвното.
  • 2 Цъфти

    15 1 Отговор
    Хахахаха,няма данни за нищо,но са в ареста
  • 3 месара

    14 0 Отговор
    пускайте я, невинна е, тя не е знаела с какво се занимава мъжа и! а и болнава горката - от няколко месеца.........
  • 4 Не че нещо... АМА...

    11 0 Отговор
    Няколко пъти прочетох статията и смятам, че подготвят общественото мнение за нейното оневиняване и освобождаване поради липса на доказателства!
  • 5 Философ

    7 0 Отговор
    Когато въртят далаверата и си живеят живота не са болни, а когато ги вкарат в ареста изведнъж се разболяват от какви ли не болести.
  • 6 Драйвър

    7 1 Отговор
    Хайде преструвки,те и Стайков и Очите са "болни" и са в МВР болница и след обиска видяхте какви неща излязоха,телефони,сидита,стекове с храна и пиене!Тези хора не са болни и настаняването им в мвр болница им помага да корумпират персонала и да си правят каквото искат там!Да седят в следствието и да си чакат присъдите!В каква държава живеем,развяват си задниците по целия свят,а не могат да седят в ареста,Иванчева с 20 годишна присъда ,всеки ден ходи по студията да ни казва колко лоши граждани сме!Нали беше пусната за изборите-те свършиха!Защо е още на вън!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 доктор

    1 0 Отговор
    разболя се горкат от много крадене ВЪРНЕТЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА
  • 10 смятай

    3 0 Отговор
    как обаче като са на яхти за милиони и си пият шампанското нищо им няма