Last news in Fakti

20 Август, 2019 09:41 3 771 8

Ботьо Ботев: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

  • негован-
  • убийство-
  • ботьо ботев

Криминалистите щели да разплетат мистерията

Ботьо Ботев: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България - 1

Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев в ефира на „Здравей, България" по „Нова телевизия“.

„Рано е да бъде установена самоличността на намерените тела във водоем край Негован. Една такава ситуация е изключително сложна. Подчертавам, че случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има много спекулации по случая”, обясни той.

По думите му по казуса „Негован” има да се направят много неща, но за много кратко време. „Това е огромна работа от един огромен екип – експерти, оперативни работници, следователи, прокурори и т.н. Този екип трябва да работи в синхрон. От тази гледна точка трябва да се уважат хората, които работят денонощно”, подчерта той.

Според Ботев извършителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен мотив. „Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особено психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това”, каза криминалистът.

Ботьо Ботев посочи, че по принцип между извършителя и потърпевшия има взаимна връзка. Той подчерта, че, ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца.

Ботев обясни, че има много случаи, при които убийството се извършва на едно място и след това извършителят премества труповете. "Обикновено това се случва, когато убийството не е планирано", посочи той и добави: "Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    14 2 Отговор
    И какво от това,че имаме брутално убийство,а?Нито ще разберете убиеца кой е,нито пък ще го хванете.Пък и да го хванете той ще си признае и ще избегне доживотната присъда,която ще бъде заменена с 30 годишна присъда ,която ще се съкрати наполовина ,защото предполагаемия убиец за първи и ПОСЛЕДЕН път убива.
  • 2 Бисер

    17 1 Отговор
    Да,ще бъде разкрит.После признаване на вина,съкратено производство,30 години затвор,и ако убиецът е по млад ,ще излезе след 20.Същото,ще се случи и с убиеца на клетото момиченце.Да ти е...а и оправията
  • 3 диамант

    7 2 Отговор
    Ще "разкрият" извършителя и ще го самоубият. Вече знаем
  • 4 Кой68

    2 0 Отговор
    До тук нищо ново и сензационно не виждам в думите на Б.Ботев.За човек който се интересува и следи крими живота у нас/любител/ще види това.Прокуратурата сама ще запознава с хода на разследването......
  • 5 Valio

    15 1 Отговор
    Тоя глупак що се показва още по медиите???
    Защо въобще му се дава думата,като навремето се избиха помежду си барети и полицаи на тайна среща уж да решават престъпността в Белите брези.

    Коментиран от #6

  • 6 Баба Вуна

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Valio":

    Наслаждавай се на театъра, наречен Република България! Тук всички персонажи са бивши участници в Мафията! Няма такъв театър, където и да погледнат очите ви!
  • 7 dianski73

    2 0 Отговор
    Бля,бля,бля,бля
  • 8 Зюмбюл

    2 1 Отговор
    Тоз "криминалист" умен кат Димитър Пенев!