Last news in Fakti

26 Август, 2019 11:05 2 050 18

Хулиган разби главата на незрящ по "погрешка"

  • незрящ-
  • нападение-
  • пловдив

Инцидентът е станал в Пловдив

Хулиган разби главата на незрящ по "погрешка" - 1
Снимката е илюстративна

Мъж нанесе побой на незрящ мъж в район „Източен” в Пловдив. Потърпевшият бил с разцепена вежда и рана на главата в следствие на ударите, нанесени му „погрешка”, съобщи "Трафикнюз".

Инцидентът станал преди месеци пред магазин за цигари и алкохол, намиращ се на кръстовището на улица“Герлово“ и улица „Вратцата“. Мъжът, който бил незрящ, често посещавал търговския обект, за да пие кафе. Така направил и в онази вечер. Той седнал пред магазина, като към него се присъединил и негов комшия. Последният решил да се почерпи с алкохол.

Раздумката вървяла добре, докато към двамата мъже се приближила групичка от младежи. Единият от тях се доближил до незрящия и му поискал цигара. Мъжът му подал, дори му предоставил запалка. Макар и вече да е получил това, за което е дошъл, младежът останал до господата, вперил погледи в тях. Тогава с жест с ръката, събеседникът на незрящия мъж го отпратил.

Момчетата се отдалечили, но след 10-15 минути се върнали. Без дори да кажат и дума, единият младеж замахнал с все сила и с юмрук ударил слепия мъж. Той паднал на земята, от главата му шурнала кръв, а нападателят му взел белия бастун и избягал. С него побегнали и приятелите му.

Служителката в магазина и другият мъж оказали помощ на пострадалия. Жената веднага повикала полиция и линейка. Пострадалият бил откаран в болница. Там лекарите му оказали помощ, а след ден удостоверили нанесените му телесни увреждания. Съставен бил съдебномедицински протокол, в който било отразено, че пострадалият е с нанесени травми по клепача и главата.

Междувременно полицията снела обяснения на свидетелите, както и прегледали записите от камерите в магазин. Чрез кадрите, служителите на МВР установили побойника, издирили го и го задържали. Спрямо него било повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански причини.

Не след дълго младият побойник се изправил пред съда. В своя защита той изразил съжаление, но също заявил, че не искал да удари слепеца, а неговия събеседник. Хулиганът бил ядосан на последния, тъй като го гонил с ръка.

Според НПК за подобно деяние, законодателят предвижда наказание „лишаване от свобода до три години”. Младежът не е осъждан, няма криминални прояви и не е нанесъл материални щети при побоя. Поради тези причини, Районен съд го освободи от наказателна отговорност и го наказа с парична санкция. Размерът бе определен в пределния минимум, а именно 1000 лева, тъй като побойникът е безработен и няма никакви странични доходи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    33 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Размерът бе определен в пределния минимум, а именно 1000 лева, тъй като побойникът е безработен и няма никакви странични доходи."
    Имам излишни хиляда лева. Дайте име и адрес на съдията!
    А като е безработен и без странични доходи, как точно се изхранва?! С кражби? Или това никой не го интересува?!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДДРОнег

    14 0 Отговор
    И аз се учудих, ама не много, все пак е Бългаески съда, да му се не види, че за да определи наказанието, съдът "съчувства" на насилника, а не на жертвата !!!
    И не можах да разбера, жертвата какво получава от цялата работа !!!

    Коментиран от #7

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    ХУЛИГАН И ГРЕШКА ТАКАВА ПЕСЕН НЯМА ДАНО РАНО ИЛИ КЬСНО И НА НЕГО ДА МУ СЕ СЛУЧИ ТОВА КАК ЩЕ БИЕШ ЧОВЕКА БРЕ КОМПЛЕКЦАРИНО

    Коментиран от #16

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    ТОЧНО ТАКА Е ГОСПОДИНЕ С КРАЖБИ ПОБОЙЩА А МОЖЕ И ДА Е ШАНАДЖИЯ ТО РОМИТЕ СЬЩО НЕ ВНАСЯТ 1 ЛЕВ НО КАК МОЖЕ ТАКА ДА БИЕЧОВЕК И ТО ИНДВАЛИД
  • 7 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДДРОнег":

    Пострадалият има право на граждански иск, който е съвсем отделен от наказателното дело! За това ще му трябва адвокат и съответно пари.

    Коментиран от #12

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    КАКТО В ЛОМ ФОКСИ БУБАТА КУРЕЦА БИХА ЕДИН ГЛУХ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ТОЯ БУБАТА РАЗБИ УСТАТА НА ЕДИН ИНДВАЛИД ГЛУХ ДО БИВШИЯ ЕЛЕКТРОКАРЕН ЗАВОД
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 имс

    12 0 Отговор
    Като няма пари и е безработен, да ги отработи - няма достатъчно чистачи за улиците във всички населени места.
  • 11 Ventura

    7 0 Отговор
    А ако имаше, материална щета, присъдата по-сурава ли щеше да бъде? Егати олигофренското правосъдие!!!
  • 12 qwerty

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    И ще вземе на босия цървулите. Иначе си прав.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 emo

    7 0 Отговор
    И аз имам 1000 лв. Дайте снимка и адрес на побойника, ще мина да му туря един лакът в тиквата.
  • 15 Кой68

    7 0 Отговор
    Това е "демократична "грешка?Напълни се с дъмпели и комплексари за които няма наказание и закони......По времето на "Живковия режим"тоя дъмпел щеше да прави тухли от сутрин до вечер?А сега глобичка или условно????
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ххх

    3 0 Отговор
    А това с искането на цигара си е типичен прийом за търсене на повод за започване на побой. Примерно нямаш цигара, ама защо нямаш и те започват. А дали имаш или нямаш повод за побой все ще се намери, ако някой го търси. Преди време имаше подобен случай, някъде в Северна България, циганин беше искал цигара пред дискотека на някакво момче, повода за побоя е налице и момчето беше починало. На първа инстанция присъдата е малко по - обективна, на втора беше намалена на 3 или 4 години. Абе циганите такъв криминален терор ни налагат, все едно че живееме по турско. Както едно време разни кърджалийски банди са убивали и плячкосвали, същото сега е положението с циганите. Ама едно време сме били под турско робство, ще речеш в някакъв смисъл да е естествено макар и жестоко това, което се е случвало. А сега ? С български управници и български съдии нещата ги докараха до същото положение. После разни американофилски соросоидни говеда като почнат да се палят, като стане въпрос какво ни била отнела демокрацията.
  • 18 ШИКЪЛГРУБЕР

    5 0 Отговор
    ,,Взел му бастуна и избягал"" дано цял живот с него да се движи деева и маймуната !!!