Last news in Fakti

9 Юни, 2012 11:36 28 262 92

Моторист загина при катастрофа в Нови пазар

  • нови пазар-
  • катастрофа-
  • моторист

25-годишен моторист от Каспичан загина при катастрофа в Нови пазар, предаде МВР.

Инцидентът стана вчера. Мотоциклетистът се движил по бул. "Цар Освободител" в посока изхода на града. Малко преди да достигне бензиностанцията на "Петрол" отдясно излязъл бус Мерцедес, Сузукито не успяло да спре и се забило в него с висока скорост.

Шофьорът на буса - Г.Г. на 33 години от Нови пазар, казал, че преди да излезе на главния път се огледал, но изобщо не видял мотора. Според него той се движил много бързо, уточняват от полицията.

25-годишният Н.Н. бил откаран в шуменската болница, където малко по-късно починал от травмите си, припомня БГНЕС. Започнато е досъдебно производство в Районно управление "Полиция" – Нови пазар.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпер

    7 0 Отговор
    Ако беше карал с 50 км/ч щеше да е жив!
    Язък, че шофьора на буса ще му бере гайлето !

    Коментиран от #54

  • 2 Моторист

    1 7 Отговор
    Слушай какво, приятелю - това, че някои хора не гледат въобще и УБИВАТ невинни хора няма нищо общо с непредпазливостта на мотористите! Всички сме уязвими на пътя най-вече ние!
  • 3 ГОШО

    1 6 Отговор
    Поредния убиец по непредпазливост на пътя с баналното извинение "извинявай не те видях" но този път за жалост с фатален край.Логично,че отговора на убиеца ще е този и без да го пишете ние си го знаем :((
  • 4 ужас

    1 6 Отговор
    този шофиор на бус изобщо не се огледал,и намене ми се случвало вижда че идвам и пак излизат на пътя наглите бусчии,а на мотористите изобщо не обръщат внимание
  • 5 Шпер

    10 0 Отговор
    Не искам изобщо да обиждам някого, камо ли мотористите!
    Но има ЕКСПЕРТИ, които са изчислили безопасните скорости, в град, извън града и т.н. , и ако задължителната скорост се спазва на 100% от всички няма да има загинали или наранени хора. Най-лошият вариант ще са незначителни материални щети.
    Случвало ми се е да засичам моторист на ул."202-ра" (м/у кръговото на Надежда и Централния гробищен парк) :
    карам си в най-лява лента с 80км/ч (при позволени 60км/ч) и в един момент решавам да мина в средна лента, поглеждам в дясното огледало и в същия момент, отдясно на колата "прелетя" някаква пистарка (неможах даже да я позная) с над 180 км/ч..

    Айде да помислим малко :
    Ако си карам колата със 180км/ч и твоята жена или дете или познат пресича на улицата и го блъсна, тогава ще кажеш ли, че пресичащия човек ми е отнел предимството, защото не се е огледал за ниско прелитащи обекти.

    И аз съм моторист да кажа! Нито веднъж не съм падал сериозно (счупвания, охлузвания и т.н. ). Качвам се на мотора да си свърша работа или да се разходя, но в никой случай няма да се кача на него за да покажа колко ми е гоЛЕМ Х....с 200км/ч в град или извън него..
  • 6 miata

    4 2 Отговор
    Карал с над 100 и косур!?! Ами като забърсват велосипедисти,те велосипедистите с колко с 200 ли карат? Че има донори има ама че болшинството шофьори са само на книжка това е факт!Българина като бифш конен народ(който е яздел кон само по време на война) има специално отношение към кочината си за 5000 лв. било то кола или мотор. И понеже тъпите куки(и те разбирайте са българи) позволяват срещу почерпка волностите по пътя резултатите са на лице. На мен ли4но ми прави повече кеф да видя колтурен шофьор отколкото поредния шосеен АС нямащ представа за какво става въпрос наистина в моторните спортове...
  • 7 крис7777

    7 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:6e1fee6b8a
    виж ги какво правят хич не ги оправдавам донорите дано човечеца се измакне без последствия с буса
  • 8 pfff

    1 2 Отговор
    остеи много лосха работа и замен тоя несая огледал ако бесхе погледнал няма на4ин данего жиди на пражата отсе4ка
  • 9 стз

    3 0 Отговор
    Вчера един в Стара Загора днес друг
    Да разбирам ли че сезонът е открит ловът на мотористи е разрешен
  • 10 баста

    1 4 Отговор
    тоя с буса 100% не се е огледал, нали ги виждам как отмемат предимство, ама диб че карам бавно та не съм се нацепил още...
  • 11 йордан йордан

    4 0 Отговор
    Да предположим, че буса е виновен?! Ако моториста беше карал с 50км щеше да стане и да се изтупа от прахта, а не да умре!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 bmw fen

    7 0 Отговор
    ei motoris4etata vzemete si belejka, 4e napulnihte puti6tata s nadgrobni plo4i
  • 13 ivan

    5 1 Отговор
    na mene li4no mi see slu4valo podobno neshto ne me vidiaha i se zabih v zadna diasna vrata karah s okolo 60 ,70 posledicite biaha razbita prednica na motora oganata vrata na kolato a az se otarvah s niakolko ohluzvania taka 4e triabva da se spazvat ograni4eniata
  • 14 йордан йордан

    5 0 Отговор
    За жалост всяко лято има десетки загинали млади момчета с мотор!!! Направете си изводите дали да карате и как ще карате!
  • 15 Novopazarec

    6 0 Отговор
    ей момчето с буса пътува всяка седмица за Германия и няма нито една катастрофа така че айде да не го обвинявате!С тези мотори малко спазвайте ограниченията че този дето е починал е карал със 150км и тва е в населено място и освен това в дясно е имало от къде да мине дъли ако е карал бавно е нямало да може да го заобиколи а как мислите.лека му пръс на момчето.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 VW&Mercedes

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Novopazarec":

    Momceto i az smqtam che e nevinno.Imam sushtiq Sprinter i moga da kaja che Iveco i mercedes sa nai solidni,i sa na shasi a ne na noseshto kupe.Tozi bus da se posuka taka celiq do tavana opredeleno ne e bilo s 50km/h.Tva da ne go e udarilo tank s 50km/h!!!Predlagam da se napravi vuztanovka i ako e bilo s 50 neka pokrie razhodite ako li ne durjavata .Takiva busove i desni volani za skrab pod put i nad put.Takuv udar s 50 km/h e prosto nevuzmojen.Novopazarche druj ni v techenie interesno mi e kolko shte mu lepnat na shofiorcheto.
  • 18 Snake

    7 0 Отговор
    Ако дете беше минало оттам, дали щеше да види мотора. Не обвинявайте бусаджията, крайно време мотористите да вземат сами да се пазят. За две седмици втори смъртен случай. На мене ми се е случвало да засека моторист, изобщо не го видях в огледалото и след 2 секунди само чух прекъсвача, добре че имаше късмет мина на една боя разстояние.
    Крайно време е да разберат мотористите, че града е прекалено динамична среда и карането със скорост тройно по висока от ограничението е равносилно на самоубийство. Лятото дойде и за една седмица 2 смъртни случая със мотори, дано си вземат поука останалите и да не се стига до повече трагедии.
    Да почива в мир момчето !!!
  • 19 някой

    2 2 Отговор
    практически изпит категория "А" на площадка
    Елемент 4
    Избягване на “препятствие” - Извършване на най-малко две маневри с висока скорост,
    от които една на втора или трета предавка със скорост най-малко 30 км/час и една маневра за
    избягване на препятствие със скорост най-малко 50 км/час:



  • 20 Един от вас

    4 0 Отговор
    Истината е следната. Има си правилник за движение по пътищата. Ако се спазва, нещата ще бъдат прекрасни. На всеки един от нас може да му се случи да отнеме предимство, волю или неволю. На мен ми се е случвало, преминавайки на път с предимство да бъда засечен. Човека по разсеяност(предполагам моментна) не ме видя. И представете си.......аз спрях на време. Вярно набих спирачките, но всичко се размина. Ако карах със скорост доста над позволената, едва ли щяха да се развият така нещата. След случката нито съм пребивал нарушителя, нито съм го псувал него или някой друг от неговия род.
    Ние сме хора и всеки един от нас може за миг да се разсея, поради някаква причина. Може да е хубава, може да е лоша, но винаги имайте едно наум!!! От това само ще спечелите.
    Заставам зад бусаджията, и мойте съболезнования към роднините на починалия.
  • 21 кмета

    1 4 Отговор
    На мотористите е разрешено да карат с 200 в града,няма нищо лошо в това и е голям кеф препоръчвам го на всички,айде чао и умната.
  • 22 дан4о

    3 1 Отговор
    До 19 ти сигурен ли си че имаш А категория. Никъде и никои нормален няма да увеличи скоростта за да избягва каквото и да е препятствие. При изникване на каквото и да е препятствие трябва да намалиш. Това което пишеш е пълна глупост и те съветвам когато не знаеш не разбираш да не пишеш. Избягване на препятствие като увеличиш скоростта става само когато господ е с теб. Не забравяй че може всеки един момент да те напусне. Трябва да се кара внимателно които не кара внимателно дано само той да загине. Колкото по-малко тъпаци на пътя толкова по-добре.

    Коментиран от #35

  • 23 николай маринов

    5 0 Отговор
    Загинал моторист – това вече не е новина а просто поредно съобщение .
  • 24 Дядо поп

    8 0 Отговор
    Поредния моторист който е решил да стане известен с цената на живота си.Ей момци разберете,че докато не започнете да спазвате правилника за движение по пътищата ще мрете като мухи.
  • 25 Г-н Никой

    1 6 Отговор
    До Дядо поп.... : Ти тъп ли си не мога да разбера? Поредния ала бала дрън дрън - знаеш ли колко некадърници като този който е карал буса и колко още такива които имат доста години стаж зад гърба си, това са м...умници които се оправдават не съм го видял, той да не е невидим бе? Понякога имам чувството ДАДО ПОПЕ, че пишите ейтака за да не заспите, или си нямате друга работа........
  • 26 тъжно

    8 0 Отговор
    Превишена скорост на моториста.Обикновенно така стават смъртните случаи.Ако караш със 150 дори най внимателния шофьор спрял на стоп няма как да прогнозира появата ти.
    Когато караш мотор трябва да си 2 пъти по внимателен защото риска за живота дори при по леки удари е висок.
    за съжаление когато си млад и акъла ти е друг тези неща въобще не ги мислиш и ставаш поредната бройка в статистиката.
  • 27 rrr01

    3 0 Отговор
    до Г-н Никой: бате искам да ти кажа че не е до шофиор-а а до акъла !! сешташ ли се начи кара в градски условиа ако е карал с 40-50КМ/ч нямало е да стане този фал такаче недей знаи много :) и аз съм катастрофирвал с мотор но бях засилен такаче... ИСКАМ ДА КАЖА НА ВСИЧКИ ДА КАРАТ БЕЗОПАСНО,И БЕЗ АВАРИЙНО.
  • 28 карам за кеф

    1 7 Отговор
    Възможно е мотористът да е карал бързо и НАЙ-ВЕРОЯТНО е така, но колко бързо ние тук НЕ ЗНАЕМ. Така, че, пичове, карайте си колите внимателно, спазвайте ограниченията и СЕ ОГЛЕЖДАЙТЕ, за да не става - ама аз не го видях и това неминуемо да означава, че е карал много бързо.

    @bmw fen: ей, пич, вие с немски кочини с някакъв си пропелер на капака, да не би да сте за пример? Станали сте нарицателно за простаци на пътя. Ти ме засечи някъде, пък ще те видя дали ще ми зяеш така, келеш с пропелер и неконтролируемо задно предаване!

    То си е казано, че най-смъртоносните думи са "Не те видях!". На онзи с буса, естествено, че мотоциклетистът му е виновен. То все така става - блеят като жени на пътя, не се оглеждат, не пускат мигачи, отнемат предимство, пък после винаги се оказва, че мотоциклетистът карал с 200.

    @Novopazarec: естествено, пич - винаги така се твърди.. 150 км/ч, 200 км/ч... Не е ли тъпо, след като автомобилистите гинат по трима на ден, да се твърди, че мотористите са им виновни? ти ми кажи! Не защитавам момчето с мотора - за съжаление си е отишъл и ние тук се налага да разчитаме на думите на убиеца. Айде нема нужда.

    @Snake: Батка, карам кола от 15 години. А мотор от скоро. Вервай ми, ако мотоциклетистът не се пази, знаейки какви глупости правят колите, не знам какво може да се случи. Когато се кача на мотора винаги разчитам само на себе си и никога на шофьорите на автомобилите, защото знам, че масово са убийци и безотговорни типове. Да не давам примери.

    @дан4о: аз имам такава категория и мога да ти кажа, че едно от изискванията е да се засилиш с МИНИМУМ 50 КМ/Ч (засича се с радар) и да заобиколиш препятствие. Може би ти не знаеш какво дрънкаш. Философията си я предай на тия , които пишат изпитните норми.

    Коментиран от #43, #44

  • 29 asd

    1 4 Отговор
    Абе те, че мотористите карат бързо, карат (е не всички) !!! Но ми каже какво ще ви пречи да се оглеждате хубаво а не просто да хвърлиш око на ляво на дясно и даже не си спрял за да го направиш. Тоя не го е видял не защото оня е карал бързо а защото изобщо не е спирал за да се огледа, както повечето правят. Па вие си заставайте зад бусаджията, тираджията, таксиджията и други подобни дето си мислят, че тоя правилник е само за мотористите !!! А да не говоря колко водачи на гъзарски МПС на четири колела, както и такива с по обикновени коли засичат нарочно, като видят моторист е така ... "На къв се прави па тоя с тоя мотор" тъпа комплексарщина !!!
  • 30 dss

    1 5 Отговор
    "Малко преди да достигне бензиностанцията на "Петрол" отдясно излязъл бус Мерцедес, Сузукито не успяло да спре и се забило в него с висока скорост.

    Шофьорът на буса - Г.Г. на 33 години от Нови пазар, казал, че преди да излезе на главния път се огледал, но изобщо не видял мотора. "

    Тоя най-вероятно изобщо не е спирал да се огледа а го е направил в движение !!!
  • 31 ВаскоОпела

    3 1 Отговор
    Аве тия моторисчета се мислът за некви супер герои-безсмъртници(Маклауди) Гледат некое клипче по интернетр пренадъхват се и мозъците им се изпаряват.Почват да навиват масуря у градът и си
    мислат-егати якия пич съм само как минах.Гоуем съм... Ей мотористи карайте по правилник-не сте абсолюто с нищичко повече от всеки обикновен човек.Това е реалноста.Ако някой е решил да се трепе да въри на къра да си пръцка с моторчето и да лапа мухички. Дано няма такива нелепи инциденти

    Коментиран от #32

  • 32 dss

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "ВаскоОпела":

    Нема такъв ограничител като тебе !!!
  • 33 гост

    3 2 Отговор
    донорите да се научат да карат
  • 34 qwerty

    2 2 Отговор
    Като гледам деформацията на буса, вероятно става въпрос за около 100-120 км/ч. Ако са необходими 5-6 секунди за маневрата на буса, за толкова време мотоциклетистът е изминал поне 150 метра /30 метра в секунда са 108 км/ч/. Когато е погледнал, на 150 м не имало нищо и е тръгнал да завива. Ако беше с Корса, щеше да има 2 жертви.
  • 35 Maurice

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "дан4о":

    А ти сигурен ли си,че имаш интелект?? Нещо не на място се изказваш!!
  • 36 мухо

    1 3 Отговор
    всичките засекли мотористи имат едно и също оправдание.... не го видях аз се огледах а той явно е карал бясно (дори и да е така пак можеш да го видиш)
  • 37 JIJOMAMA

    4 0 Отговор
    Промени в Закона за Движение по Пътищата Изм.бр. 93 от 24.11.2009 г., в сила от 25.12.2009 г
    Промените са само за Водачи на Мотоциклети: В раздел Раздел III – „Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху пътя” се добавя чл.19а Когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка то същата е за движение на мотоциклети. Мотоциклетите се движат само и изключително по пътната маркировка, като водачът на мотоциклет може да използва за движение най-удобната за него пътна маркировка. Приоритетно Водачите са длъжни да се движат по осовата маркировъчна линия разделяща платната за движение в двете посоки. В Раздел V – Маневри се добавя нов член 27а Водачи на мотоциклети не важат ограниченията на чл.25, 26 и 27. Същите не са длъжни да подават каквито и да е било сигнали за резки маневри. Водача може да предприема каквито и да е било маневри по лично усмотрение. В Раздел VI – „Сигнали, подавани от участниците в движението” – Същата глава не се прилага от Водачи на Мотоциклети. В Раздел VII – „Завиване надясно или наляво” се правят – Същата глава не се прилага за Водачите на Мотоциклети тъй, като същите не са подвластни на физическите закони и са безсмъртни. В Раздел VIII –„Завиване в обратна посока. Движение назад” се добавя член 40а Ограниченията на чл.38, 39 и 40 не важат за Водачи на мотоциклети. Същите могат да завиват във всички посоки винаги са с предимство поради своята безсмъртност. В Раздел IХ – „Изпреварване” се добавя нов член 43б Водачите на Мотоциклети имат право да изпреварват както намерят за добре. При движение по маркировъчна линия винаги са с предимство пред останалите участници в движението. В ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ се добавят следните точки: 1. Водачи на мотоциклети, които под предпазните каски имат качулки или кърпи имат право да се движат само на една гума и ограниченията за скорост не се отнасят за тях и същите са винаги с предимство пред останалите участници и мотоциклетисти. 2. Водачите на мотоциклети, които за залепили маркер „полиция” или друг подобен знак обозначаващ принадлежност към народната милицията са с предимство пред посочените в т.1.
  • 38 Борчо

    4 1 Отговор
    Има си експерти, които ще изчислят по силата на удара и с колко е летял донора - но като гледам, било е над 100 км/ч. Склонен съм да вярвам, че човека се е огледал преди да премине, иначе ударът щеше да бъде по-напред, а не в средата на буса.
    И аз имам случаи с ниско летящи пистови мотори:правя маневра да се престроя, гледам в огледалата - няма никой. Врътвам леко волана и пак гледам - към мен лети свръхзвуков обект, който минава на една боя разстояние. Такива самоубийци в Англия не минават и 2 кръстовища - на третото ги спират и хоп 2000 паунда глоба за опасно шофиране в градска среда. Ако ги няма налични - конфискация и присъда за обществено полезен труд по бързата процедура. Същото се отнася и за скиорите, които слаломират между лентите.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пресиян Костадинов

    2 0 Отговор
    Много лош народ сме ние българите! Злобен, комплексиран и подтиснат. Търсим си всякакви възможни дупчици от които да избие парата... Познавам множество мотоциклетисти, които използват мотоциклета не за удоволствие или за работа, а за личностно доказване и утвърждаване пред останалите индивиди в групата. Тоест, съзнанието му е изпълнено с някакъв комплекс, който замъглява реалната преценка за ситуацията и освобождава доволно количество самохвалство, което често пъти е гарнирано със самонадценяване. Или казано друго яче, мнението за собствените възможности на мотористите, не надвинава реалните им такива. Високата самооценка води да трагични резултати, а незнанието и невниманието са първостепенен фактор при такива ПТП.
  • 41 --------

    1 2 Отговор
    Много бързо съдите бе , буса е отнел предимството на котоциклета , то си е написано. И двамата имат вина.
    Да почива в мир момчето с мотора. Много млади хора се избиват по пътищата...
  • 42 Бат Биньо

    0 0 Отговор
    Истината е че голям процент от смъртните случаи б БГ са младежи под 30 години ...за жалост всяка кодина загижат над 1000 диши на 7 милионна даржава е това е наи тажното п.п. Бъдете разумни на патя не сте сами ......
  • 43 потресен

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "карам за кеф":

    ти казваш, ние с колите да си спазваме ограниченията, а вие с моторите можете да правите каквото си искате и карате както си искате така ли.Е за тва ще ви викат донори и ще мрете по най-нелепия начин
  • 44 грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "карам за кеф":

    сори коментара ми беше за номер 29
  • 45 asdd

    2 0 Отговор
    Айде почна се !!! Вие с моторите, вие с колите ... уважавайте се на пътя !!!
  • 46 Шпер

    3 0 Отговор
    затова си има ограничения на скоростта в различните пътища и т.н.
    "Отнел предимството", какво значи..огледал се видял, че идва мотор и изскочил, ами ако е е видял мотора на 1000 метра и пътя разрешава максимално допустима скорост 60-80 км/ч..значи можеш да преминеш безопасно..излизаш и БУМ–ПРАС..к..лето се е движило с 240км/ч за удоволствие..как да го предвидиш..НЕ ПИША ЗА КОНКРЕТНИЯ ИНЦИДЕНТ, А ПО ПРИНЦИП КАКВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА..излизаш на празен булевард..караш в дясно..решаваш да правиш маневра "престрояване" в друга лента..поглеждаш в огледалото, няма никой, подаваш мигач и пак поглеждаш..-няма никой..предприемаш съответната маневра и ПРАССССССССС от кола седан имаш ХЕЧБЕК..некво к...ле в града кара със 180км/ч...никой не може да ме убеди, че това е отнемане на предимство..моториста е единственият виновен..ако беше карал със съобразена скорост, дори да го беше засякъл буса щеше да спре да го напсува и да продължи..ДЛЪЖЕН СИ ДА КАРАШ СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА И ПРИ ВСЯКА ЕДНА ОПАСНОСТ ДА МОЖЕШ ДА СПРЕШ БЕЗОПАСНО..пак ще го напиша ..ако карам кола в града със 160км/ч и майка пресича улицата..тя ли ще е виновна, защото ми е отнела предимството......
    П.П. бог да прости момчето и нека тази година да няма повече такива случки, нека си караме моторите бързо, НО с ПО-ГОЛЯМА предпазливост..има и други участници в движението ..( даже и пресичащите котки са такива ).
  • 47 Дядо поп

    3 0 Отговор
    Мотори коли ,правила всичко е вятър.Мотористите трябва да разберат,че слабото звено в цялата работа са те и контрата винаги остава у тях.Именно поради тази причина трябва да са по отговорни и да се пазят повече от всички други участници в движението.Вярно възможно е човека с буса да не е спрял и да се огледа но какво печели моториста от тази работа.Единия ще получи условна присъда а другия отива в дупката.Именно за това призовавам мотористите да карат с разумна скорост за да доживеят един ден да се порадват и на внуци.
  • 48 asd

    0 2 Отговор
    Направо не мога да повярвам как се карате все едно сте в парламетна !!! Какво е това разделение на водачи, на мотори или коли !!! От тая статия, как разбрахте кой е виновен точно. Единственото което пише, че водача преди да излезе на главния път се огледал, но изобщо не видял мотора. А спрял ли е изобщо не се знае !!! От там моториста с колко е карал от къде разбрахте бре !!! Гоеми експерти се извъдихте, мотористите да били се замисляли как карат ... а комплексарите по пътищата, какво да правят ... да продължават да засичат и да не спазват правилата, така ли, понеже еди кой си е с мотор трябва да спре, да слезе от мотора и да го бута защото дразнел някой на пътя !!! Отнето е предимство в случая, можеше жертвата да е с кола !!!

    Коментиран от #53

  • 49 нс4ф

    0 0 Отговор
    незнам но тази седмица това май е 3 или 4 случай който чета в нета...
    ужасно е !
  • 50 хохи

    0 0 Отговор
    карах мотори но се отказах за да видя внуци ако е рекъл господ-причината е не движението а пътищата които стават единствено за кросови мотори-моторите по принцип спират по бързо от колите но когато асфалтът е какъвто трябва да бъде.а при нас е само дупки и пясък пясък и една много финна пепел която можете всички и коли и мотори да я усетите като валне малко дъжд-карал съм пистарки в западна европа е не мърдат на завой а тук вероятноста да оцелееш е минимална.ако не този сезон или другия..абе въпрос на време.при този бум на мощни мотори никой не направи няколко писти на които да си изкараш адреналина и в бокса...
  • 51 ТАД

    0 0 Отговор
    Абе мотора е малко по опасен защото е на 2, а не на 4 колела. Ноопределено не трябва да се прави разделение коли и мотори, а на кадърни и некадърни шофьори! На истина, не сме били там и незнаем, и не трябва да съдим, но това трябва да ни напомни да сме по внимателни.
  • 52 Кирилизатора

    2 0 Отговор
    Моторджия съм от 17г. ,падал съм много пъти ,за съжаление има хора които падат само по веднъж , ако беше карал с 50 в населено място ,сигурно някога щеше да падне още веднъж!На първо място с тази скорост ако беше излязъл буса мотора щеше без проблем да спре или да го заобиколи ,на второ място дори да се беше ударил с 50км.в.ч. нямаше да му има нищо.Преживял съм челен удар с 60км.ч. и вечерта се прибрах в къщи с счупен крак ,тоя е карал минимум със 150км.ч. добре че не затри някое невинно хлапе ,със същия успех мажеше да излезе и пешеходец на пътя му ,щеше да го разцепи на две!
    Бог да го прости лапето.
  • 53 Шпер

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "asd":

    тук коментираме, че дори и да е виновен този с буса, АКО МОТОРДЖИЯТА БЕШЕ КАРАЛ СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ НЯМАШЕ ДАЖЕ ДА ИМА И МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ...ЩОМ Е СТАНАЛО НА КРЪСТОВИЩЕ, КЪДЕТО МАКСИМАЛНО РАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ Е 60КМ/Ч.....ЩЕ ГО ПОВТОРЯ ЗА БАНО СХВАЩАЩИТЕ...60КМ/Ч..ЩЕШЕ ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ТУК...НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО И НЕ ВЗЕМАМ ПОЗИЦИЯ..ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ДОРИ И ДА МУ Е ОТНЕЛ ПРЕДИМСТВОТО СЪС 50КМ/Ч ЩЕШЕ ДА СПРЕ ЗА 3-4 МЕТРА И НЯМАШЕ ДА ИМА МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ. Спрете да обвинявате когото и да е било..най-малко бусаджията...няма как да е знаел, че моториста се движи свръх звукова скорост..
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 фиу

    3 0 Отговор
    Мотористите е хубаво да имат предвид че автопарка не е оня от преди 10 години. Преди в топло време всички карат с отворени прозорци и камикадзето се чува от поне 500метра. Сега хората са си пуснали климатика, слушат си музиката, оглеждат се и преценяват че в обозрима безопасна дистанция няма движение. Тръгват и хоп изненада - изтребител ги торпилира отдясно. А тия колеги на моториста дето го защитават да знаят че ако карат и те така в града са следващите. Язък за невинните шофьори на коли и бусове.
  • 56 Методи Нейков

    1 0 Отговор
    И преди съм писал на подобна тема, ама тия дето трябва да четат тия теми не им пука. Има около 10 % от мотористите, на които се дължи този имидж! Виждал съм кола, смазана отзад при удар на мотор. Колата беше изхвърчала в канавката!!!!! И това на кръстовище!!! Момичето си отива на работа и почти всеки ден се засичахме на това кръстовище. С колко е карал, не зная, но слава богу нямаше ранени!!!! Само малко охлузвания и превозни средства за вторични суровини. Винаги съм се кефил на мотористите. Онези, истинските, а не на камикадзетата! Дори за малко да отнеса няколко камикадзета, и то в населини места на кръстовища! Не виждат ли мигачи? Изпреварва ли се на кръстовище? Прави ли сметка, че ако го зачебърна с ролбара ще му разполовя мотора? На тези се дължи печалната слава, а не на онези 90% от мотористите, които спазват правилата!!!!
  • 57 beast

    2 0 Отговор
    Моториста е карал със 100 км. и повече за това водачът на буса не го е видял и е тръгнал да пресича кръстовището и мотора се е нацепил в мерцедеса ... , правилата за движенията по пътищата важат и за мотористите !
  • 58 realist

    1 0 Отговор
    Постоянно се тръби как трябва да има толерантност на пътя , правят се кампании - пази моториста и други , аз принципно съм се стремял винаги да бъда такъв когато карам , независимо дали става въпрос за моторист или пешеходец или друг автомобил , но едно не мога да разбера как можеш да бъдеш толерантен към хора които не са отговорни за самите себе си , кара по негови правила и създава опасни ситуации за него , за мен за*би , аз го удрям и му начупвам кокаляците и имам една броня за смяна .. та идеята ми е , че хората които карат тия мотори няма да е лошо да се замислят в каква позиция реално се намират те в движението и да започнат да мислят преди да деистват , защото лично аз след доста наблюдения и ситуации с мотористи басма не цепя вече и "не пазя моториста" . това е което имах да кажа :)

    Коментиран от #60

  • 59 asd

    0 2 Отговор
    Само да повторя за бавно схващащите, че ако шофьора на буса беше спрял, щеше да види моториста !!! И дори да е карал с превишена скорост щеше да е жив сега. Само моториста бил виновен, че карал с превишена скорост (която дори не е спомената никъде) а който трябва да дава предимство, какво ?!?! Да отнема защото оня бил с мотор. Я да ви питам вас бе умници, всички ли карате с позволената скорост по пътищата !!! По специално пишештия с големи букви ... а мой човек, винаги ли спазваш правилника за движение та сте ревнали такива против момчето, бог да го прости !!! Ако изобщо си шофьор !!! Има нарушение на правилника за движение, има и жертва !!! От това може само да се вземат поуки нищо повече, стига сте съдили тоя и оня !!!

    Коментиран от #64

  • 60 asd

    0 3 Отговор

    До коментар #58 от "realist":

    Това е типичен комплексар, понеже цял ден те засичат разни лачени возила и те подминават от ляво, от дясно ... не можеш нищо да им направиш си го изкарай на някой с мотор !!! Това е жалката картинка по пътищата. Не се чудете после защо гинат хора и се чудите как е възможно да се случи нещо ... да ви пази господ от такива коплексари пък ви казвам аз !!!
  • 61 отче

    0 0 Отговор
    Жалко за момчето,дано не си е мислело ,че това е игра в нета и има 9 живота,и може да си вземе "кръв".......Карам велосипед,но и автомобил ,за градски условия велосипеда е препоръчителен...скоростта е малка и минаваш навсякъде!! Мотоциклета и автомобила са за извън града-скоростта е висока,не е допустимо да се кара така.Съжалявам ,но моториста си е виновен...мир на праха му!!
  • 62 дедо харли

    1 0 Отговор
    има некой хора като яхнат байка и се променят тотално имах един менажер сериозен солиден човек на възраст, но си призна че като се качи на неговия 1300 кубиков байк(моторджиите ще се сетят за модела) тотално се променя и го подкарва с мноого висока скорост спомена цифрата 350???така че не се учудвайте!който го духне ветаро когато е яхнал байка само той си знае.мир на душата му
  • 63 Методи Нейков

    1 0 Отговор
    Наистина като съм с леката кола доста лъскави возила и мен ме засичат, ама като съм със служебната всички се съобразяват с мен. Яките ролбари и стария пикап си казват думата. На лъскавите возила им излиза 2 бона да оправят драскотините, а на мене 10 лева за кутия боя и четка. За това и не ме засичат дори и огромните джипове - пазят си боята. И въпреки това никога не засичам другите участници в движението. За мен важи правилото: "Отнасяй се с другите така, както искаш те да се отнасят с теб!" Когато това стане правило за всички ще спрат подобни инциденти по пътищата и край с нелепите жертви!
  • 64 Шпер

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "asd":

    да ти кажа честно нямам никакви санкции по книжката. Имам я от 11 години A;B;B+E;C;C+E;Tkт...НЯМАМ ДАЖЕ ФИШ..И докато ми се смеят, че карам по правилник и те ме цакат "голфЪджийски" като се мислят за умни..това си е техен проблем...И ЗАПОМНИ ОТ ПО ОПИТНИТЕ ШОФЬОРИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА КАРАШ ВИНАГИ СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА!!! За като "asd" ще повторя ТРЯБВА ДА КАРАШ ВИНАГИ СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА!!! това значи : като ти излезе дете--- да можеш безопасно да спреш..като видиш друго препятствие -- да спреш...и какво е станало в случая..движел се с превишена (многократно) скорост..шофьора на буса не го вижда и кой сега е УМРЯЛ...А ако си беше купил голф 2 1.3 карбуратор и го караше при нужда, а не за да си мери .. с дедо Господ..нямаше да се случи трагедия
  • 65 asd

    1 0 Отговор
    Защо не го е видял шофиьора ми обясни ти на мен, като толкова знаеш да даваш акъл и да разчиташ ситуациите ?!?! Защото е карал бързо моториста ли ?!?! По твоята логика не трябва да излизаш на магистрала, че няма да видиш никой !!! Айде сполай ти и си карай голфа със здраве, съвети от такива "профита" като теб не искам, както и не ти давам такива !!!
  • 66 Петър

    1 1 Отговор
    asd... братле, ти пак не разбираш! Тук говорим НЕ ЗА МАГИСТРАЛА...а за градско каране С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ !
    Кажи тук пред всички, как разбираш тези думи ?
    НЕ-СЪОБРАЗЕНА СКОРСТ ?
    По-добра скорост ли е от онази по табелите и пътните знаци ?

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ "ДА" !!!

    Защото ако ти пише 60 км на знака, а е валнал малко дъждец, знаеш как ще спреш за 5 м със 100 килограмова машина ? НИКАК !
    Затова се казва СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ! Тоест, да имаш опита, акъла и КУЛТУРАТА на каране (шофиране или моториране...както искаш така си го наречи)

    А какво става ако при знак 60 км и мокра настилка (от онази гадната, хлъзгавата...) , ти караш със 100 км/ч ???
    ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е САМО НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ (които незнайно защо маса пишман-водачи в България възприемат като: "ПРЕЧКА ЗА РАЗВИТИЕТО ИМ"), ТОВА НЕ Е САМО НАРОУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ДРУГИТЕ НА ПЛАТНОТО, ТОВА НЕ Е САМО НЕ-СЪОБРАЗЕНО ДВИЖЕНИЕ... ТОВА Е ЛУДОСТ !!!

    Луди по платното (!), както УМНО го подсказа "Отчето - #61 - НА КАКВОТО ТЕ НАУЧАТ ДНЕШНИТЕ ЛУДИ, ТАКЪВ И ЩЕ ГО ИГРАЕШ ЕДИН ДЕН НА УЛИЦАТА !

    За жалост, никой от това ненормално днешно правителство у нас НЕ ВЗЕМА НИКАКВИ МЕРКИ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ и ИЗКОРЕНЯВАНЕ НА ТЕЗИ ЗАПАДНИ, ЗАПАДНАЛИ ИГРИ ....но всеки вече вижда докъде докарват хората !?!? УЖАС !

    И аз имам приятели моторджии.... бе то няма ни един нормален сред тях бе ? К'ва е таз работа ? Все многознайковци, все другите им криви, все налагат мнението си, малко да ги настъпиш на няккава тема - все напреки ти отвръщат ?
    Ми извинявай, ма и ти си същия тук !!! И СЪЩИЯ МАНТАЛИТЕТ МАЙ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ СЕ ПРЕНАСЯ И НА ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ !!! А?

    Сигурно не съм прав да слагам всички под общ знаменател, нооо тези "игри" НАИСТИНА ПОКВАРИХА МИЛИОНИ ДЕТСКИ СЪЗНАНИЯ !!! Това е корена и ТОВА трябва да се УНИЩОЖИ !
    ...всичко след това (вклюително и тези статии и нашите постове... СА САМО ПОСЛЕДИЦА !!!

    Нямаш ли КУЛТУРАТА, нямаш ли ги първите 7 г. в ИСТИНСКО ВЪЗПИТАНИЕ ...е..м ти и свръх-моторите, е..м ти и пътните настилки, е..м ти ПРАВИЛАТА НА ДВИЖЕНИЕ !

    Само се замислете - ЗАЩО СА ПРАВИЛАТА, и по-точно ЗА КОЙ АДЖЕБА СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ТЕ !? Ами то е ясно - ЗА УСМИРЯВАНЕ НА ОПЪРНИЧАВИТЕ !!! На онез на които през първите 7 г. (условно казано) главите им са били НАТЪПКАНИ с всевъзможни глупости и ГАДОСТИ !

    Я вземете един редовен (нормален) и миролюбив човек и го сложете в ИЗПРАВЕН АВТОМОБИЛ/МОТОР, ТРАКТОР, КРАН, КАМИОН, ВАЛЯК, ВЕЛОСИПЕД... М? Дали ще направи гаф (па оещ по-малко - да застраши нечий дург Живот) ?
    ДАЛИ ?

    Според мен - НЕ НЯМА !

    И не защото на знака пишело 60 км/ч и не защото НЕ Е ПРЕЦЕНИЛ хлъзгавостта, наклона, сезона, слънцестоенето на платното платно ! НЕ ! ...а защото адреналина в тялото му НЕ Е БИЛО ВДИГАНО ХИЛЯДИ ПЪТИ ПРЕДИ ТОВА... ОЩЕ В ДЕТСКИТЕ ГОДИНИ ! ЗАЩОТО НЕ Е КРЕЩЯЛ КАТО ИЗТЪВАН ПО ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ, ЗАЩОТО НЕ Е ОБИЖДАЛ НАГЛО КОЙТО МУ ПАДНЕ... и т.н. и т.н.

    Разбирате ли ? ВСИЧКО НАКРАЯ ОПИРА ДО ТОВА - КАК ЕДНО ДЕТЕ Е БИЛО ИЗ-МАНИПУЛИРАНО В ДЕТСТВОТО !!!
    Ако е изгледало цялата ВСЕВЪЗМОЖНА ПОКВАРА, как мислите ще се държи в юношеството, КАК ?

    За Бога (!), колко от вас си спомнят на какви години е бил Ботев когато е писал таз ЧУТОВНА, ВЕКОВНА поезия ? КАК ? НА КОЛКО ГОДИНИ Е БИЛ ? КАКЪВ Е БИЛ АДРЕНАЛИНА МУ, >>>НАКЪДЕ ПО-ТОЧНО Е БИЛ НАСОЧЕН ТОЙ !!! ЗА КАКВО ГО Е ПОЛЗВАЛ ???

    Дане би да го е ползвал като днешните - "Couter-Strike, най съм добър с АК-то, В4, В6" ??!?!??!?! САМО ТОВА ИМ Е В ПРЪСТИТЕ !!! ...и това един ден ще ми излезе на платното ? С ИЗКРИВЕНИ, РАХИТЯСАЛИ РЪЦЕ и ОЩЕ ПО-ЛУМПЕНА ГЛАВА ???

    ЩЕ МИ СЕ ПЕРЧИ и ЩЕ МНОГОЗНАЕ... че предимството било САМО ЗА НЕГО ? ОЛЕ БОЖЕ !
    ЕЙ... ВИЙ ОТ ПАРЛАМЕНТАААА, ДЕТО ВИ ИМАМЕ САМО ЗА ПАРЛАМА - СЛЕПИ ЛИ СТЕ БРЕ ?!?! ДА ГИ МАХАТЕ и ИЗКОРЕНЯВАТЕ ТЕЗ НЕНОРМАЛНИ ПСЕВДО-ИГРИ, ЧЕ Е..ТЕ М....ТА НА МАСА НАРОД !
    ДА ВЗЕМЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА >>>> ИГРА НА МЕСЕЦА !!! ... И В ТАЗ КЛАСАЦИЯ ДА ВЛИЗАТ и ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ - САМО ИГРИ С ДОБРОДЕТЕЛНА НАСОЧЕНОСТ !!! ЕЙЙЙ...

    ЧЕ ХОРАТА ВЕЧЕ СА КАТО ЛУДИ !!! САМО СЕИР ЛИ ГЛЕДАТЕ БЕ ?!? ДОКОГА ???
    НАМАЛЯВАЛИ СМЕ С 6 (шест) ЧОВЕКА НА ЧАС ?! МНОГО ЛИ ВИ Е ГОТ ?...

    МАХАЙТЕ ГИ ВСИЧКИ ТЕЗ ИГРИ и ВСИЧКАТА ТАЗ ПОМИЯ (която е очевадно ясно, ЗАЩО е пълна САМО с насилия и секс), ЗАЩОТО ЕДИН ДЕН ЩЕ ВИ ВИДИМ В АДА !!!
    ....бетерини такива...

    Вечна му памет на момчето, за другия Живот ще знае и ще научи всичко което му е трябвало за този.

    АПРОПО: Някой все пак замисля ли се за СЛЪНЦЕСТОЕНЕТО в този миг ? Ами ако слънцето е било зад моториста ? Колко от опитните могат да видят моторист, заслепени от Слънцето (особено ако е малко над хоризонта) ? Че то над 200 м, вече е трудно да различиш автомобил, та камо-ли мотор ! И ако към това прибваш и висока скорост на возилото ..., като нищо можеш и да "отнемеш предимство" , без дори да си го искал.
  • 67 новопазарец

    0 0 Отговор
    Пичове от Нови пазар съм,малък град и всички се познаваме,знам ги и двете момчета.Белята не става точно на кръстовище а на излизане от сервиз на еднопосочен път.Отсечката по която идва моториста е поне километър дълга и права,идеална видимост.На не повече от 50 метра от там има стоп на който просто е лудост да не спреш(централен път Варна-София)Мотора е летял с над 120-30 до сблъсъка,там има ограничение 50.Бусаджията и да го е видял е бил далеч,преценил е че ще мине,но със скорост 150-200(преди да започне да намаля за стопа)просто изникваш за стотни от секундата.Язък за момчето ама доста е бързал милия,кофти и за другия пич.Просто трагедия,трябва да се внимава,това важи за всички ни...
  • 68 Кирил

    0 0 Отговор
    Млади хора загиват по много глупав начин ... жалко за всички нас! Това са приятели, бащи, любящи съпрузи или братя ... има ли смисъл от тези мотори? И аз карах мощна пистова машина но реших да премина на скутер и карам редом с колите ... съжелявам като чета подобни заглавия на статии! R.I.P !
  • 69 Николай

    0 0 Отговор
    Петре пак ми изпадаш в размисли и страсти и никъде не спомена основната причина, защо не го е видял да идва, както каза човека един пост по надолу е имало СТОП на който е трябвало да спре и да се огледа а не да го прави в движение !!! Аз също карам същия тип мотор, както карам и кола основно !!! Не оправдавам никъде момчето (моториста) че може би е карал прекалено бързо, никога не съм бил привърженик на високите скорости в градски условия (като, че ли само мотористите карат бързо в населено място!!)
    Но ми писна да слагате всички под един знаменател и особено в случая да го изкарвате само него виновен, при положение, че точно в тоя случай му е отнето предимство и сега шофьора на буса ще го отнесе !!!
    ОТНЕЛ Е ПРЕДИМСТВО да ти го повторя Петре !!! Когато ми говориш за Ботев, за западните западнали игри, за парламент и за не знам си какво още което си се сетил да ми пишеш помисли върху случая !!!
    Със същата сила, като си взел да оправяш България и даваш за пример загиналото момче, карало с висока скорост на което е било отнето ПРЕДИМСТВО ... що не спомена нищо за наркоманите, предофилите, мутрите и каква ли не още лошотия на тоя свят от която патят хората.
    Така завъртя нещата все едно хората с мотори и по точно с пистови мотори са най-опасните на пътя, защо ? Защото можели да вдигат високи скорости !!!
    Някои от вас не могат да гледат каквито и да са мотористи, защото както ти казаваш са сочени още от добрия стар комунизъм за упадък на обществото, както западните - западнали игри !!!
    Наиситна е време да спрете да сочите хората каращи мотори, като най-голямото зло на пътя.
    Някои от вас и не предполагат, как надрусан с лъскаво мощно возило лети по улиците на града ви ... или добре почерпен шофьор на ТИР ви изпреварва за голямо ваше учудване !!! Сещате се сами, какво може да стане от тия ситуации нали ?!?! А дали са многознайковци мотористите Петре не знам !!! Ама надали някой човек, като е прав ще седи и ще те слуша само, защото на теб така ти се иска и си вярваш на теорите на конспирацията по пътищата.
    И Петре карай си със здраве голфа или каквото караш, все ми е тая и знай, че на пътя наистина освен ограничение на скороста има и други правила за движение по пътищата !!!
    Не приемай винаги човек, който има предимство пред теб, че ти се перчи с него ... а просто го уважи и спази правилника за движение от своя страна !!!
    И имам един въпрос към теб !!! Петре, фамилията ти да не е Вучков ?!?!
  • 70 Шпер

    0 0 Отговор
    добрш де всички викате..ЗАЩО БУСАДЖИЯТА НЕ Е СПРЯЛ..по тази логика утре някой ако ми отнеме предимството какво да го бутна ли?..естествено че не ИМА СЪОБРАЗЗЕНА СКОРОСТ и сме длъжни при опасност да намалим или дори да спрем.. набрал с 200 на байка и хоп..защо бусаджията не е спрял..защо моториста не е спрял..ЗАЩОТО Е ТЕРОРИСТ И СЕ Е МИСЛЕЛ ЗА КАМИКАДЗЕ ..да за камикадзе защото със самоубийството си е засегнал и друг живот......
    до "аsd"..за тебе мозъчните клетки са като за мен звездите..далеч недосегаеми и неизвестни ..

    Коментиран от #72

  • 71 Шпер

    0 0 Отговор
    Николай не си прав..затова има определена максимална скорост в различна обстановка за да могат да се определят дистанциите..това не е отнемане на предимство, защото мотора не е спазвал препоръчаната скорост от 50 км/ч. И поради това се е объркал бусаджията и не е определил дистанцията. Какво ще направиш ТИ ако си на това място и излизаш на отсечка със скорост позволена от 50км/ч и видиш в далечината (1000-2000 метра) превозно средство..ще чакаш да се мръкне за да няма никое камикадже в радиус от 100км..или ще навлезеш на пътя?
    По твоета логика спокойно в града мога да си юркам с 200км/ч и ако някой ми препречи пътя мога да го буртам щото ми е отнел предимството?..ми ние шофьорите на коли да не СМЕ СПАЛИ ВСИЧКИ В ТИКВИТЕ НА БАБА ВАНГА? като караш като луд ще мреш като такъв. По мнението ти съдя, че си от каращи с 200 км/ч в града..е тогава си берете гайлето..карал--умрял..не се сърдете на дригиго..ПАК ЩЕ ГО ПОВТОРЯ ..КАТО ВИДИШ НЯКОЙ ДА ТИ ОТНЕМА ПРЕДИМСТВОТО ИЛИ ДРУГА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ТИ ЩЕ НАМАЛИШ ДО БЕЗОПАСНА СКОРОСТ ИЛИ ЩЕ СПРЕШ..АМА ТОЯ СЕ Е ЗАЛЕПИЛ ЗА БУСА..ИЛИ Е М...УМЕН ИЛИ Е КАМИКАДЗЕ..ЗАЩОТО САМО ТЕЗИ 2 ПЕРСОНИ МОГАТ ДА СИ РИСКУВАТ ЖИВОТА ИМ ДАДЕН НЕ ДАРОМ, ПО ТАКЪВ ЖАЛЪК МЕТОД
  • 72 asd

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Шпер":

    Шпер имаш спешна нужда от психиатър !!! Или си пий хапчетата редовно или е време да ти ги сменят с по силни !!! Ти от къде знаеш, че е бил с 200 бе или си от "пентаграм" по канал 3. По твоята логика никой не трябва да спазва правилника а да се движим по правилото "кой е по големия". Като съм с бус или камион ще спреш па няма значение, че си с предимство. А после "ама той много бързо дойде". По твоята логика, утре ако ти отнеме някой предимството и ти НЕ можеш да спреш ще го бутнеш, защото колкото и бавно да караш (освен с 5 - 10 км) илезе ли ти някой мислещ като теб в последния момент ... ще си мисли "За кво е нужно да спирам на СТОП след като се движат бавно, те ще спрат" !!!
    Терористи са такива като теб мислещи, че на пътя винаги са прави, независимо от ситуацията !!!
    И земи се успокой малко с крайните си коментари за момчето което е загинало на пътя.
    Разрови се малко в нета, чул съм, че има доста добри балнеосанаториум за лекуване на нервите ...
  • 73 Шпер

    0 0 Отговор
    бил е с 200 защото никой нормален човек няма да си карамоторА С 50КМ/Ч пред него да излезе бус и той да се лепне в буса..виж колко е изкривен..това да ли е удар с 50км/ч...или е карал с 200 (непозволени) или е м...умен..видял буса и се рекъл като теб..тоя ме препречва дай да се ударя в него
  • 74 Шпер

    0 0 Отговор
    чети умна главо:
    http://expertauto-bg.com/pomagalo.htm
    http://old.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop_1_2010/Bushev.pdf

    Разпоредбата на чл. 20 ал.2 от ЗДвП изисква от водачите на МПС при движението си да избират скорост, която да е съобразена със състоянието на пътя и на превозното средство, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Практически твърдението на въззивника се свежда до това, че водачът на МПС могъл да предвиди наличието на необезопасената дупка в която е попаднал и е следвало да съобрази скоростта на движение на автомобила с наличието на останалите дупки на платната за движение по двете улици, образуващи кръстовището, при което би имал техническата възможност да ги избегне.
  • 75 asd

    0 0 Отговор
    На знак STOP се спира задължително !!! Няма да ти цитирам закон и да ти пращам препратки, защото не виждам смисъл да го правя в тоя случай. Ти с поведението си, тълкованията относно движението по пътищата си опасен, както за себе си така и за околните. А си седнал да съдиш моториста !!!
    Все пак ще ти пожелая да НЕ изпадаш в ситуацията на бусаджията, защото с тия си твърдения да те пратят най-много в психиатрия !!!

    "това не е отнемане на предимство, защото мотора не е спазвал препоръчаната скорост от 50 км/ч"

    ... нямам коментар просто на това ти изказване, ако не дай си боже все пак попаднеш в подобна ситуация ... не си спрял на СТОП и разчиташ на това оправдание да те оневини !!!
    Превръщаме го махленски спор вече и аз спирам до тук.
    Само ще ти кажа да спреш (за пореден път) да опорочаваш памета на загиналото момче, че утре може да си на негово място, дори и без мотор ... както и на мястото на шофьора на буса. Не го пожелавам на никой. Тая тема за мен е приключила да споря с радиото, сигурно ще ме разбере. На всеки може да се случи, това е нещастие и за двамата участници в тоя случай !!! Уверявам се, че все повече човешката злоба взима връх над здравия разум. Горко ни мога само да кажа с тая злоба !!! а
  • 76 Шпер

    0 0 Отговор
    пич печелел съм дузина искове и ще продължавам и за напред..не ми обяснявай как да тълкувам законите, мога доста повече от теб!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Шпер

    0 0 Отговор
    Разпоредбата на чл. 20 ал.2 от ЗДвП изисква от водачите на МПС при движението си да избират скорост, която да е съобразена със състоянието на пътя и на превозното средство, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.

    и все още не разбираш, кой е виновен ! Защо заради глупостта на някой трябва да страдат невинни хора, които са станали сутринта да заработят някой лев, а не да си мерят *у...те като повечето комплексари. Дай сега да се изрежа с 200 км/ч за да ме видят колко съм мъж!
  • 79 Шпер

    0 0 Отговор
    чети незапознат:
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1415974

    34-годишен мотоциклетист от Пловдив поради движение с несъобразена скорост в условията на десен завой е катастрофирал самостоятелно, блъскайки се в неправилно паркиран автомобил, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

    Мъжът е откаран в Многопрофилна болница- Бургас. От удара паркираният автомобил блъска други два, също неправилно паркирани автомобили, като са нанесени щети общо за около 10 000 лв. Инцидентът е станал на пътя за Свети Влас, в близост до входа на х-л "Съни бийч хил".

    прочети какво е направил на невинните хора
  • 80 Шпер

    0 0 Отговор
    пожелавам им да се блъскат в стълбове (рейсърите) за да не страдат невинните хора..ако някой голфаджия бутне майка ти, която пресича с мотиката дали ще обвиняваш майка ти..утре ще блъсне някое дете или бременна жена..или който и да е .. затова стълбове..ако сме толкова добри пилоти българите, защо в Мото GP няма никой от България?
  • 81 мобиле

    0 0 Отговор
    хахаха абе тебе само те е изнасили моторист та ревеш така против тях ... хахаха, ей те кой ще открие причината защо няма българи в Мото ГП ... хахахаха
  • 82 ВаскоОпела

    0 0 Отговор
    айде стига сте давали газ бе.тъй хубавичко приказвате все едно че може да карате мотори и коли.до сега ви четох тъпотиите.големи шофери сте особенно моторjиите.както казах в по преден коментар-върете да пръцкате с нещастните си моторчета на къра да гоните
    яребиците и смоците.карайте с 200 по буците и тизеците-ха сега дави видя. по добре се засилвайте един срещу друг с 200 и се буфнете-нали търсите нещастната тръпка.оставете нормалните хора да си изживеят живота.карайте нормално-карайте с всички нормални хора в градът по магистралата

    Коментиран от #83, #84

  • 83 Шпер

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "ВаскоОпела":

    как да карат нормално кат са им малки ..... и си ги увеличават по този начин. Причината е, че 100% са с ниско-интелигентни с комплекси, могат да изпреварват гоуфове и нищо повече. Все едно балон с въздух да го сравняваш с цепелин..

    Коментиран от #85

  • 84 noki

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "ВаскоОпела":

    Опааа, хубаво им казваш къде да карат, ама първо да им беше купил мотори па да им казваш какво да правят. Сигурно биха карали по къра с 200 ама ги е страх да не те изплашат докато копаш кротко в полето.
    Пусни си една реклама "ВаскоОпела - профи шофьора" и кординатите та да отидат хората при теб да ги научиш как да карат коли и мотори, та да карат с всички нормални хора в градъТ по магистралата (това последното изкърти земята направо)
  • 85 noki

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Шпер":

    хах ЛеШпер ти от къде знаеш бре, да не си държал някой моторист за .... та ти се е видял малък ... хахахах

    Коментиран от #86

  • 86 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "noki":

    не пич..с образованието си съдя това! Толкова години съм учел психология на поведението, че ти толкова години цялостно образование нямаш! Карането на бързи коли и мотори е присъщо на слабо интелигентни персони избиващи комплекси! Комплексите биват (най-често) :
    -малък Х––
    -властен баща в съчетание с хърльо син..
    -Едипов комплекс
    -и още много други
    те са толкова много, че само първите 20 да ти ги разясня ще ми отнеме 1 седмица, и в крайна сметка може да не ги схванеш никога, защото по коментарите ти съдя, че си моторджия избиващ някой от характерните комплекси

    Коментиран от #87

  • 87 noki

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "ххх":

    Като ти гледам коментарите, язък ти за образованието (едва ли имаш такова) образован човек не би седнал така да кълне хората като дърта циганка.

    Коментиран от #88

  • 88 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "noki":

    кого съм кълнял?
  • 89 Гого

    0 0 Отговор
    До коментар #86 от "xxx":
    Значи твърдиш, че хората които карат мотори са комплексари ..?!
    А най-интересното е, че след този коментар ти твърдиш, че имаш някакво образование, мислиш се за интелигентен и тн.
    Това е абсурдно изказване ! И смятам, че хората с комплекси са точно от твоя типаж...и ти си един от тях... стоиш като "компютърна нинджа" пред PC-то и нареждаш, кой бил крив и кой прав, кой комплексар и кой не... защото просто никога не си сядал на мотор, защото си страхливец и никога няма да имаш пари за бърза кола, защото си неудачник и си се примирил с това....и твоето единствено успокоение е когато видиш как на млади момчета някой като тебе им сече пътя и те си отиват...

    Коментиран от #90

  • 90 Шпер

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Гого":

    Прав си за 1 : ще сека пътя на малките ликенца..по-добре аз да те утрепя, отколкото утре да убиеш невинно дете с комлекса и бърз мотор!
  • 91 хонда

    0 0 Отговор
    Пистаците не са Рокери това е нещо дето е излишно на пътя а за рокерите приятен попътен вятър
  • 92 хонда

    0 0 Отговор
    призовавам всички да секат и елиминират пистаците