Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 17:01 2 355 15

Затвор за мъж, пребил брутално и изнасилил баба

  • побой-
  • изнасилване-
  • мъж

Пострадалата 77-годишна жена живеела от години сама в дома си

Затвор за мъж, пребил брутално и изнасилил баба - 1
Снимка: shutterstock

46-годишният Красимир И., предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за съвкупление с възрастна жена чрез сила – престъпление по член 152, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс, бе осъден днес на 4 години лишаване от свобода.

Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така състав на Варненския районен съд му определи да изтърпи в затвор 6 години лишаване от свобода, които намали с една трета заради съдебната процедура.

Уважен беше частично и граждански иск в размер на 20 000 лева.

Пострадалата 77-годишна жена живеела от години сама в дома си. Вечерта около 22,30 часа на 6 октомври 2017 г. силен шум, който идвал от антре, изградено до къщата ѝ, накарал жената да отиде да провери какво се случва. На двора видяла подсъдимия, но тъй като била без очила, го оприличила на свой съгражданин, който през лятото ѝ помагал по двора. Мъжът избутал възрастната жена в къщата, като ѝ нанасял удари по главата и тялото.

Докато блъскал жертвата си, от подсъдимия изпаднал портфейл, в който имало бележки с телефонни номера и имена на негови познати. През цялото време с удари сломявал съпротивата на 77-годишната самотница. В една от стаите на дома ѝ Красимир изнасилил жената.

После си тръгнал. Сутринта около 7,45 часа пострадалата излязла на двора. Съседката ѝ забелязала синините по лицето ѝ. Възрастната жена споделила, че била бита от свой съгражданин, като казала името на човека, който ѝ помагал лятото по двора.

От срам жената не разказала какво точно се е случило през нощта. Така била повикана полиция и медицински екип, пред които възрастната жена обяснила за изнасилването. Първоначално бил задържан посочения от пострадалата мъж, но проведеното разследване установило и уличило Красимир като извършител на сексуалното насилие. Няколко часа преди престъплението той бил забелязан с коня и каруцата си близо до къщата на жертвата. Извършителят бил уличен чрез ДНК-експертиза и свидетелски показания.

Той е с начално образование, осъждан и има склонност към насилие, включително и сексуално към самотни възрастни жени. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 0 Отговор
    Затвор ? Чудо !
  • 2 123

    9 0 Отговор
    Затвор ? Чудо !
  • 3 123

    6 0 Отговор
    Затвор ? Чудо !
  • 4 Гост

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.Нали много са му дали на тоя м....л,та подлежи на обжалване...

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Обжалването на присъдата може да бъде както от осъдения, така и от прокуратурата, която всъщност повдига обвинението, т.е. присъдата може да бъде увеличена. Едва ли, но по принцип. Колкото до самата присъда, това е подигравка с жената и достойнството й! Това животно трябва да никога повече да не излезе от затвора, а те само 4 години! Я дайте имена и адрес на прокурора и съдията!

    Коментиран от #9

  • 6 Рошко

    2 13 Отговор
    Изтървал са че я набил, ако беше само изнасилване бабата можеше и да му прости
  • 7 Шопо

    6 2 Отговор
    Ооооо,оо ,о ромалеее
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бандюга

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Много точен коментар, но бих добавил че ми писна от тия съкратени производства, самопризнания и др. под., дето се ползват за редукция на наказанието. И накрая...престъпниците на свобода.
  • 10 Ххх

    7 0 Отговор
    При всеки пореден случай от сорта си пишем, възмущаваме се, в общи линии, преливаме от пусто в празно. И много ми е интересно, като справедливо се възмущаваме, задаваме ли си въпроса - а докога така ? И нещо все пак може ли да се промени ? И от кого зависи промяната на нещата в тази държава ? Аз самия за себе си смятам че съм наясно, затова на избори не гласувам за така наречените системни партии ГЕРБ и БСП. И най - вече за ГЕРБ - все пак управляват десетина години. Кой друг да е отговорен за нещата в сферата на битовата престъпност ? От кого зависят законите ? Ама, казват, дайте да променим законите, да премахнем съкратеното производство за тежки престъпления, че да не получават ниски присъди. А ако зависеше от мен, нямаше да премахвам съкратеното производство, а просто щях да увелича размера на предвидените в закона наказания. Примерно, ако сега при стандартно производство получава 20 г., а при съкратено примерно 13, нека присъдата при стандартното стане примерно 30 или 40 години, та при съкратеното да получи 20 или 25. Ако някой от сега управляващите имаше желание нещо да промени в настоящото състояние на борбата с битовата престъпност, решения и начини много, стига някой да иска да го прави. Само че мисля и на слепите ще е ясно, че не иска. Просто настоящото статукво ги устройва - защо ? Да не изпадам в подробности, защото ме трият преди още да съм натиснал Публикувай. Ако и сега вече не са ме изтрили.

    Коментиран от #11

  • 11 Подкрепа

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ххх":

    Те всички са отбор юнаци– дърлят се по медиите за парлама, после ядат и пият заедно. За наказанията– идеята ти е добра, но нали сме в Ейсей, пък и разни Нпота ,Бхкомчета и др. под. лъжехуманисти няма как да ги пребориш.
  • 12 БНСРП

    4 0 Отговор
    Тоя ще го ощастлевят още първата вечер в затвора това е ясно. Но толкова тъп ли трябва да са да посегнеш на старица.Има толкова проститутки от махалата и дърти и млади за 10-20 ще му вземат тока. Тоя е от малцинствата 200% щом пише че е с начално образование къв да е. На такива съдиите се надпреварват да дадат по малки присъди да не ги притискат онези говеда от кирливата Англия. За мен тоя не трябва да лежи в затвора да го хрантутим и да не мисли нищо 4 години. Някой го е подучил да се признае за виновен да му намалят присъдата. Познайте кой? За мен на тоя трябва да му заврат една граната отзад и да вържат щифта с въже а другия край за едно дърво и да го пуснат да бяга. Като се изпъне въжето издърпва щифта и проблема е решен.
  • 13 criminal

    5 0 Отговор
    Що не мине през комина ?!?!?!?!? Само излишни пари от нас за измет като тях......
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НАДЗИРАТЕЛ ПРИЕМЧИК

    3 0 Отговор
    КЛИЗМА ПРЕЗ 30 МИНУТИ И ЗАДНИКА МУ ДА СТАНЕ НА САКСИЯ СЪЩО ТАКА И ПЕРИОДИЧНО ДА МУ СЕ ПУСКА
    ТОКА ПРЕЗ АНУСА