Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 15:14 1 829 5

Арестуваха психиатърка за източване на НЗОК

  • психиатърка-
  • шизофрения-
  • нзок

Намесени са 52-ма пациенти, а медикът продавала ампули за шизофрения на черния пазар

Арестуваха психиатърка за източване на НЗОК - 1
Снимка: Shutterstock

Психиатърка от Пловдив е арестувана заради схема за източване на здравната каса с близо половин милион лева. Това съобщиха от пловдивската районна прокуратура.

Медикът фалшифицирала прегледи на пациенти и незаконно получавала скъпи ампули с лекарства за шизофрения, които след това пласирала на половин цена на черния пазар. Една ампула от медикамента струва между 700 и 900 лв.

В схемата са намесени 52-ма пациенти, които никога не са били преглеждани и диагностицирани с шизофрения. Специални мулета отивали до аптеките, за да получат безплатно осигурените от НЗОК лекарства. За услугата получавали по 30 лв. от психиатъра.

Потърпевшите пациенти са от 5 различни общини в Пловдивска и Пазарджишка области.

В кабинета на психиатъра е открит фалшив печат на РЗОК. Тепърва ще се разследва дали в престъпната схема са намесени лични лекари и служители на Касата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 1 Отговор
    БЯЛАТА МАФИЯ В ДЕЙСТВИЕ
  • 2 гост

    11 0 Отговор
    Една психиатърка в Пловдив взима по 50лв на час в частен кабинет, това малко ли е? 6 човека да приеме, ето ти 300лв, изкарва повече за седмица отколкото другите за месец. Явно на тази не й се е работило.
  • 3 Бай Хой

    0 2 Отговор
    Много луди има у РъБъ - жената е невинна :)))
  • 4 СИТ

    5 0 Отговор
    Честно.....ако Спилбърг докопа тази история,ще направи голям филмов хит. Гледай ти.........психиатърка-бизнесдама. Къде сме ние-къде е тя.....деца умират пред вратите на болниците,а тя краде. Лекар ли-змия е тази!
  • 5 Бай Хой

    4 1 Отговор
    Бай Цецу източи 7 милиарда от КТБ - никой не го арестува :)))