Last news in Fakti

12 Юли, 2012 13:15 5 872 0

Нелегална фабрика бълвала цигари (Видео)

  • фабрика-
  • цигари-
  • узунджово
Нелегална фабрика бълвала цигари (Видео) - 1
Снимки: МВР

Служители на ГДБОП и колегите им от Хасково разбиха нелегална фабрика за производство на цигари в села Узунджово, съобщават от МВР.

Фабриката се намира в бившия културен дом на летището, който е взет под наем преди половин година. Настоящият собственик Венцислав Николов коментира, че наемателите му обяснили, че ще опаковат хранителни стоки. Направили ремонт и започнали работа преди два - три месеца, съобщава Хасково нюз.

Операцията на служителите на ГДБОП и колегите им от Хасково бе реализирана вчера след 20-дневно наблюдение в района на с. Узунджово, уточняват от полицията. Те установили, че в престъпната схема са замесени шестима мъже – трима от Хасково /на възраст 42, 44 и 53 години/ и трима от Пловдив.

По първоначални данни хасковлиите представлявали фирма, която имала неистински лиценз за производство и продажба на тютюневи изделия. Те наели помещението в селото от началото на годината. След като го шумоизолирали, го оборудвали с агрегат за производство на ток, пакетажна линия и пълначна машина. После наели пловдивчаните като работници в производството. Оказало се, че трудовите им договори били  фалшиви. Оборудването било предназначено за производството на около 70-80 мастербокса цигари на денонощие.

Открити са лиценз с фалшив подпис на министъра на финансите Симеон Дянков и фалшиви трудови договори. Част от оборудването е от хасковската цигарена фабрика. Тепърва предстои да се установява как тя е стигнала до Узунджово.

При извършеното претърсване оттам са иззети 1 420 000 къса цигари от марката “Winston” и 4900 кг нарязан харманизиран тютюн.

Шестимата са задържани в рамките на 24 часа, материалите по образуваното досъдебно производство ще бъдат предадени на районната прокуратура, очаква се повдигане на обвинение по чл.234 от НК. 

Министър Цветанов, който беше на мястото цзаедно с главният секретар на МВР Калин Георгиев припомни, че през последните  2 години това е четвъртата разбита фабрика за производство на нелегални цигари. Той изказа специална благодарност за постигнатото добро взаимодействие между служителите на МВР и прокуратурата, довело до успешно реализираните операции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА