Last news in Fakti

7 Януари, 2020 11:08 1 641 13

Българин убил италианка заради евро и алкохол

  • милано

Смут в Милано заради престъплението

Мъж е арестуван от полицията в Милано във връзка с убийството на Карла Кватри Боси, на 90 години, която бе намерена мъртва в къща в южните покрайнини на италианския град.

Той е бил работник в нейната ферма, на 22 години е, казва се Дамян Борисов Добрев и е българин по националност, предава "Ла Република". Младият мъж е работил и живеел във фермата на жертвата в южните покрайнини на Милано, където е извършено престъплението.

Мотивът за убийството са пари. През изминалата нощ мъжът е признал за убийството: "Не исках да я убивам, но получих пристъп на гняв". Мъжът е разказал още, че е поискал дребна сума пари от старата жена, става дума за няколко десетки евро. Тя обаче отказала. Тогава той изпаднал в ярост, грабнал буркан със сладко, с който ударил жената.

"Убих я, защото не искаше да ми даде няколко десетки евро, които ѝ поисках", разказва Дамян след убийството. Бурканът със сладкото бил намерен счупен на пода. Установено е, че мъжът е взел от жертвата 150 евро, с които си купил алкохол.

Също така е бил задигнал и бижута, които по-късно били намерени в раница в шкафче в стаята в къщата, в която е живеел от две години и половина. От показанията на членовете на семейството на убитата е станало ясно, че през последната година е имало кражби на дребни суми. На тях обаче не се е придавало голямо значение, защото всички са си мислели, че парите са се изгубили в резултат на разсеяност. Младият българин е пребивавал в къщата в рамките на проект за интеграция, спонсориран от общината в Милано.

Храната и подслона му са били гарантирани, както и малки суми в замяна на работата, която той полагал. Във фермата са били приютени четирима чужденци: филипинец, който е там от години, две момчета от Централна Африка и българинът, уточнява „Блиц“.

На пресконференция на местната полиция стана ясно,че тримата работници, които нямат отношение към престъплението, са идентифицирали заподозряния. Полицията е намерила следните доказателства: следи от кръв, отпечатък на обувка, съвместим с такива от местопрестъплението, и дрехи, които са били носени по време на престъплението, вече подготвени за пране в пералня.

Тялото на жената, майка на собственика на фермата, е било намерено от секретарка в стая по време на ремонт. По думите ѝ, по трупа е имало много наранявания по главата, калъфка е била поставена върху главата ѝ, за да се спре кръвта от голяма рана на черепа ѝ, а ръцете ѝ били вързани с чаршаф. Според съдебните медици, убийството е станало предната вечер, на 4 януари. Убиецът е влачил тялото няколко метра. Във фермата е живял и синът на убитата, но по време на трагедията той не си е бил у дома. Стаята, в която е живеела жената, е била обърната с главата на горе.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе стига

    23 4 Отговор
    сте ги писали "българи" тия хлебарки от интеграцията. Аман!
    Българки си продават децата, българки джебчийки, българи изнасилвачи, убийци и т.н. и т.н. СТИГА!

    Коментиран от #4

  • 2 El chochone

    4 6 Отговор
    100% е от електората на бсп

    Коментиран от #11

  • 3 Тъп тъпчо

    10 0 Отговор
    Бог да прости жената! Нелепа смърт, причинена от интегрирания ни сънародник. Сега да го интегрират задълго зад решетките, но за съжаление такива индивиди с безумните си постъпки създават изцяло отрицателен имидж на българите въобще, а колко свестни хока изкарват с честен труд парите си зад граница.
  • 4 Тъп тъпчо

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "абе стига":

    Много си прав, но като са с български документи за самоличност, ги водят "българи", а ние си знаем какви са.
  • 5 Шерше льо вулгар

    2 0 Отговор
    Едва ли някой се е съмнявал, че е за пари
  • 6 Европейците имат същите проблеми

    3 1 Отговор
    С интегрирането на българите каквито българите имаме с интегрирането на индийците. Ние сме индийците на Европа...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Излиза, че

    7 0 Отговор
    Филипинец и африканци са по-цивилизовани от европеец?! А последното изречение кърти отвсякъде.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Защо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    А защо този електорат гласува само за ГЕРБ.
  • 12 Шерше льо вулгар

    0 1 Отговор
    По принцип проблеми с интеграцията на вулгарите са имали още ромеите. Затова и хронистите са нарекли дивашкото племе с името с което са известни и до сега сред цивилизованите народи
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    психопат садист убиец