Last news in Fakti

10 Януари, 2020 05:57 3 139 13

Загинал е шофьорът на колата, ударена от влак край Сливен

  • влак-
  • прелез-
  • загинал-
  • катастрофа

"Не беше пиян по принцип", каза за водача единственият пътник от автомобила, отървал се без наранявания

Загинал е шофьорът на колата, ударена от влак край Сливен - 1
Снимка: БГНЕС /архив/

Както късно снощи писа ФАКТИ, лек автомобил беше ударен от пътнически влак на ж.п. прелеза край сливенското село Жельо войвода. На място е загинал един от пътуващите, а трима души са приети в реанимация на сливенската болница с опасност за живота, съобщи заместник-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов пред Българското национално радио. Петият мъж, пътувал в колата е без опасност за живота.

Инцидентът стана малко преди 20 часа снощи. Шофьорът на автомобила е навлязъл в ж.п. прелеза при спуснати бариери и звукова сигнализация, обясни за „Хоризонт“ началникът на влака Генка Димитрова:

„При преминаването ни през прелеза колата мина пред нас и беше закачена с локомотива. Може би секунда и трябваше да избегне ситуацията, но…“

Няма пострадали пътници във влака, който е пътувал по линията Бургас – Сливен. Всички са извозени до гара Сливен.

Пред „Хоризонт“ Алекси Алексиев - единственият участник в катастрофата без наранявания, обясни, че групата е тръгнала от Ямбол към село Сотиря, за да вземе пари от близък на един от пътниците, тъй като в понеделник е трябвало да пътуват за Италия. Инцидентът е станал на връщане към Ямбол.

„Шофьорът гледаше бариерите, а аз му казах „Недей да тръгваш“, казах му, че идва влак, ама той не спря и тръгна. Не беше пиян по принцип“, добави Алексиев.

Работата на полицията по изясняване на причините за катастрофата продължава.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че автомобилното движение през ж.п. прелеза на третокласния път Желю Войвода - Калояново е възстановено, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    39 0 Отговор
    То сигурно влака е гонил този идиот за да го удари? Заради такива изроди се трепят хора по скапаните ни пътища. И чуйте (по принцип не бил пиян). Е нее истина!!!!!!
  • 2 Вие не го споменавате

    55 0 Отговор
    Ама тея трябва да са от патладжаните!
  • 3 Християнин

    39 1 Отговор
    Нема лошо един тъмнозелен по малко. Естествен подбор.

    Коментиран от #9

  • 4 Сега го видях по телевизията!

    39 1 Отговор
    Циганина твърди че били с предимство, и влакът не спрял и ги направил зян!
  • 5 Иван

    17 1 Отговор
    Не случайно в съседното село до Септември, на спирката сложиха бетонни прегради, след като направиха надлез. Там табелите и бариерите не важаха. Бая селски тарисекати се изтрепаха, не зачитащи ни бариера ни знаци.
  • 6 Русофилски прокариот обяснява:

    15 1 Отговор
    По принцип съм милионер,дефакто в боливари.

    Коментиран от #8

  • 7 Гостилничаря

    18 1 Отговор
    Такива индивиди не заслужават милост! Един по-малко не е решение! Друг път влака да е по-точен!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 по принцип няма лошо

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "Християнин":

    Да де, ама пък двама са на наша издръжка в болница...И после ще получат пенсия с ТЕЛК...Пак за наша сметка...А те не се осигуряват "по принцип", както и не работят легално съвсем "по принцип"!
  • 10 Koko

    10 0 Отговор
    И аз по принцип срещу влак и жена си не тръгвам ... Резултата е жив и щастливо женен.
  • 11 mango

    12 0 Отговор
    той отиде брррррр и ние отиди бррррр и станата бооомм
  • 12 Ивайло

    8 0 Отговор
    Еми сам си е виновен - какво дири на прелеза при спуснати бариери тоя тиквеник??? И вози още четирима в колата, като единия даже му е направил забележка, но тиквеника си мисли, че ще му върже!!! Помнете - влакът ВИНАГИ е с предимство и пред него всички са равни - няма кола, камион или рейс!!! Това са стотици тонове мъртво желязо с дълъг спирачен път, разберете го бе, хора!!!
  • 13 Иван

    3 0 Отговор
    По принцип не е бил пиян, само е бил не нормален. Е друг път няма да минава пред влака... в този живот.