Last news in Fakti

19 Юли, 2012 16:44 1 970 5

Има и ДНК профил на камикадзето

  • цветанов-
  • камиса раз-
  • терористичен атентат-
  • бургас-
  • камикадзе
Има и ДНК профил на камикадзето - 1
Снимка БГНЕС

Имаме вече ДНК профил на камикадзето. Това съобщи в 16:00 часа министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти в Бургас. Резултатите от ДНК профила и пръстовите отпечатъци са пуснати на информационния обмен на правоохранителните служби в света. Имаме версии за държави, съпричастни с този терорист, заяви Цветанов, но не пожела да ги упомене, за да не попречи на разследването. Той каза, че засега не може да каже категорично от коя държава е влязъл терористът.
Събрани са всички веществени доказателства от мястото на инцидента, нощес в лабораториите в София ще се установи съдържанието на взривното вещество и ще се види къде е изработено то, обеща Цветанов.
Според експертите камикадзето не е сваляло раницата с взрива от гърба си, тъй като ударната вълна първо се е забила в асфалта, а след това и в багажното отделение на автобуса.
Преките участници в инцидента и тези наоколо са били разпитани някои са дали изключително ценна информация за терориста.
Не изключена и версията терористът да е имал български помагач или съучастник.
Всички трупове са идентифицирани и ще бъдат предадени около 17,00 часа на израелските власти, за да отпътуват за родината си.
Посланикът на Израел Камиса Раз благодари на българските служби и правителството за оказаната им помощ и съдействие. Според него терористичният акт не е само срещу Израел, а срещу целия свят. Няма съмнение, че тези, които са извършили терористичния акт са имали информация за добрите взаимоотношения между България и Израел – 200 000 туристи отсядат лятото във Варна и Бургас, каза посланикът на Израел, който определи атентатът като тежък и насочен да попречи на добрите взаимоотношения между двете страни.
Посланик Камиса Раз опроверга появили се информации, че неговата дъщеря е пострадала при атентата. Той посочи, че в България е само неговата съпруга.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТТ

    0 0 Отговор
    време за още повече работа и дисциплина от всички. дори и не виновни да сме,за нас това е като черна точка за страната ни.
    не можем да спрем да работим–длъжни сме да докажем,че сме съпричастни към инцидента,защото и ние можем да пострадаме някъде из света. българия гради мостове, а не ги руши.ако някой не желае тези мостове на приятелство,то е заради нечии свои приоритети засегнати от големите държави.
  • 2 Кирил Тодоров

    0 0 Отговор
    Цветанов, редно е да подадеш оставка! Хората са Ви предупредили месец преди да се случи ...

    Коментиран от #3

  • 3 Real

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил Тодоров":

    Г-н Кирил Тодоров когато пишете коментар по дадена тема, моля придържайте се към нея!

  • 4 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    ДНК ??? Взето от ония качамак !!! Това е научна фантастика.

    Коментиран от #5

  • 5 кик

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Явор Кръстев":

    явно се видели къде е барал по камерата но пък??????може да блъфират