Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 11:08 3 806 10

60 задържани при полицейска акция в карловското село Розино

  • розино-
  • полиция-
  • задържани

При претърсванията е открито и незаконно оръжие

60 задържани при полицейска акция в карловското село Розино - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната полицейска операция е проведена по разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев. В началото на месеца той е изпратил и писмо до кмета на Карлово Емил Кабаиванов с настояване общината да предприеме действия за установяване на незаконните къщи в селата Розино и Христо Даново и съответно да пристъпи към процедури за премахването им.

При снощната полицейска акция са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 МПС. Съставени са 16 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за горите. Срещу няколко от членовете на две ромски фамилии е започнало досъдебно производство за хулиганство, като те са в ареста в Карлово.

При претърсванията е открито и незаконно оръжие. Задържан е и непълнолетен. В хода на операцията са иззети също 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открит в дома на 41-годишна жена от Розино. Разследванията се извършват под наблюдението на Районната прокуратура в Карлово.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    20 1 Отговор
    Към мястото, пътува главния прокурор Гешев, придружен от телевизионни екипи.

    Коментиран от #2

  • 2 гулю гулю гулю

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "любопитен":

    ... и ято мисирки!
  • 3 Ххх

    7 0 Отговор
    Действията са в правилната посока. Лошото е, че на Борисов му трябваха 10 години, че да се събуди, и да се сети, че има проблеми с криминалната престъпност в България. И ако управлението му не се клатеше доста силно от всевъзможни скандали, съмнявам се, че и сега щеше да е налична активността на МВР и прокуратурата. И още нещо. Преди време бях чувал, че броят на затворниците е намален от 12000 на 7000. Предполагам, заради предсрочно освобождаване на осъдени. Предполагам, за да бъдат икономисани средства за издръжка на затворници. А 5000 предсрочно освободени с какво ще се занимават ? С почтено изкарване на хляба, или със стария занаят ? И ако правителството по принцип е решило да поддържа по - малък брой затворници, за да осъди и вкара в затвора настоящите престъпници, трябва предсрочно да освободи същия брой вече осъдени, което според мен си е преливане от пусто в празно. Ще освободят едни престъпници, за да задържат други. Голяма работа ще свършат, няма що, колкото хората да кажат, че нещо се прави.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ромите не се превъзпитават те са първично първо сигнални престъпни крадци изнасилвачи убиици побойници

    Коментиран от #6

  • 6 Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сега ще се жалват, че са им нарушени правата а що се отнася до задължения те нямат такива!
  • 7 Стандарта на живот

    2 0 Отговор
    Не се качва с акции. Станахме третия свят.
  • 8 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    2 0 Отговор
    БРАВО!СИТЕ СМЕ ЗАД ТЕБ!ЗАНДАНИ ЗА ТАЯ ПАСМИНА,ША СТРОИМ ОБОСОБЕНИ ЦЕНТРОВЕ ЧЕ С 60 НЕМА МИНЕ...МНОГО СА!
  • 9 Крайно време е

    1 0 Отговор
    задържаните да не ги пускат, а да отработват средствата по тяхното задържане - ало депутатите , кога възстановявате Трудови войски?
  • 10 SDS

    0 0 Отговор
    300 къca caмoръчнo нaпрaвeни цигaри и 700 грaмa нaрязaн тютюн, oткрит в дoмa нa 41-гoдишнa жeнa