Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 09:02 20 802 36

Данчо Катаджията: Наредихте ме до Божков, впечатлен съм

  • йордан петков-
  • данчо катаджията-
  • катаджия

Може да ме намерите, след като приключат офанзивите, доста неща имам да ви кажа, лаконичен е пътният полицай, срещу когото има куп обвинения

Данчо Катаджията: Наредихте ме до Божков, впечатлен съм - 1
Кадър: NOVA

Пътният полицай Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, твърди, че е невинен по всички обвинения. А те са: укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

"Виждам, че ме наредихте до Васил Божков и до Румен Радев, впечатлен съм. Може да ме намерите, след като приключат офанзивите, доста неща имам да ви кажа", коментира пред разследващи журналисти на NOVA пътният полицай.

Петков живее в лукс на ръба на закона. Директорът на ОДМВР-Ловеч Милен Маринов беше запитан от NOVA как ще коментира демонстрацията на добро финансово положение от страна на Данчо Катаджията, който пуска снимки в социалните мрежи, на които със свой колега държат "ветрила от едри банкноти в левове".

"Не мога да коментирам това. Това по всички тези казуси не ми се вижда никак добре. Учуден съм, определено съм учуден от това последното", каза той.

Запитан каква заплата получава Данчо Катаджията, Милен Маринов отговори: "Не мога да Ви кажа. Всички служители подават декларации за имотно състояние и доходи. Аз не се запознавам с тях, защото не е в моите правомощия".

От NOVA разказват и как са придобити два от цеховете на Данчо Катаджията: "Моята база я купи на безценица. Прецака ме жестоко и то с частния съдебен. Той я купи за 126 000 лева. Аз в петък вечерта научавам от мой човек случайно и звъня в кантората и ми казват, че той е продаден. От милионер се превърнах в мишка, защото реално човекът краде. Той е крадец", коментира бивш собственик на единия цех.

"Йордан Петков ми поиска 10 000 лева подкуп да се откажа от едно помещение в Дойренци. От други приятели съм чувал, че е масова практика при него да ходи по търгове и да изнудва хората за пари. Сега понеже не му давам парите и той закупи помещение за 109 000 лева", каза мъж, който работи под наем в другия цех.

Катаджията притежава и язовир. Директорът на ОДМВР-Ловеч Милен Маринов отрече да знае подобно нещо за Йордан Петков.

Докато работят на терен, от NOVA се засичат с тези на Дирекция „Вътрешна сигурност към МВР“. Те твърдят, че няколко месеца проверяват имотното състояние на Йордан Петков и укривал ли е доходи полицаят, повишен в инспектор пета степен.

Запитан с какво друго, освен, че е полицай, се занимава синът му, бащата на Йордан Петков - Костадин Петков коментира: "Има фирма в Ловеч, произвеждаме механизми за мебели. Има заплата, заеми, кредити".

Разбира се, че по време на претърсванията в имотите на Данчо Катаджията разследващите са открили доказателства по досъдебно производство. Получени са сигнали също, че Йордан Петков е осигурявал „такса спокойствие“ на бизнесмени, за да могат да шофират необезпокоявани и с каквато скорост искат по определен маршрут. Такива хора има, но не желаят да говорят пред камерата ни.

"Невинен съм по всяко едно обвинение", твърди Йордан Петков.

Разбираме, че Йордан Петков не се е притеснил от проверките на „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели. Не се знае дали отново във Viber група, на която е администратор.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охааа

    33 69 Отговор
    Катаджията протежето на нинова

    Коментиран от #22

  • 2 По физиономия

    125 6 Отговор
    Си личи дали човек е читав. А този приличен престъпник
  • 3 Кратун Борисов

    94 17 Отговор
    Тоя е от мойте.. Свестно момче е!
  • 4 Усмивката

    38 2 Отговор
    о...ти си италиански отпадък
  • 5 Ба си

    37 33 Отговор
    Ветрила от пари?????Сигурно е неэаконно човек да има 5-10 бона. И тоя катаджия е такава дребна рибка ,че не може да покровителства нищо сам.
  • 6 филанкиши

    73 5 Отговор
    САМОВЛЮБЕН БОКЛУК!
  • 7 Путката

    76 16 Отговор
    Това е местния ТИКВЕНСКИ дерибей.Него нема да го барат.Гарантирано от ГРОБ !
  • 8 Митко

    47 4 Отговор
    Тези са им много ценни кадри когато изборите почукат на вратата!
  • 9 Toni

    33 2 Отговор
    Tozi se misli za gospod,trqbva da bade uvolnen svetkavi4no.
  • 10 Данчо съдията

    66 9 Отговор
    Този полицай не заслужава никакво внимание а незабавен съд и вътре в затвора. Ако беше в една нормална държава до сега вече щеше да гниене по затворите и нямаше никой да се сеща за този престъпник с фалшива държавна броня.

    Коментиран от #13

  • 11 що що що

    30 0 Отговор
    ,,Имам човек във КАТ и ми дреме на г..ъ!!!"
  • 12 Забележете

    44 3 Отговор
    Това на снимката е представител на малцинство.Щом в МВР вече работят такива,положението е безнадеждно.

    Коментиран от #14

  • 13 Гурко

    43 1 Отговор

    До коментар #10 от "Данчо съдията":

    Най лошото е че това не е единичен случай, особено в по малките нас места , дерибействат масово ,и още по лошо е че жалбите срещу тях отиват право в кошчето.
  • 14 😈 Сатаната

    42 2 Отговор

    До коментар #12 от "Забележете":

    Малцинство сме вече ние.Циганите се множат като плъхове.
  • 15 гост

    53 3 Отговор
    Този е мутра, просто е вкаран, за да върши работата на мутрите. По закон нямат право да имат каквито и да е други работи, няма как да имаш фирми, да имаш язовири, складове, камо ли да си регистрирана фирма по ддс и да имаш работници. Всичко това е нелегално.
  • 16 bace

    25 2 Отговор
    naglo kopele
  • 17 Сливи за смет

    17 9 Отговор
    Не гледайте nova -- domus TV.
  • 18 ИВАН

    22 0 Отговор
    И в предишната система имаше такава измет - наши и ваши, но чак пък такава безочлива наглост като тоя и тези които го подкрепят

    Коментиран от #20

  • 19 Петър Петров - Президента

    30 0 Отговор
    Данчо е пример за мечтата на българския младеж. Служба, пари, Ауди Q7 и очила в стил "Под прикритие".
  • 20 Бачо Киро

    21 2 Отговор

    До коментар #18 от "ИВАН":

    На мен пък ми е интересно защо този не е в ареста и всичко да е конфискувано, нали така действа Гешеф? Само лай по медиите виждам аз. Явно се прилагат законите според зависи и според човека, понякога има закони, понякога няма и така .... Ако няма политически дивиденти няма що да се занимава явно ...
  • 21 onq s konq

    16 4 Отговор
    Няма как да работиш като пътен полицай и да не си в "схемата". Всички взимат рушвети и рекетират защото шефовете им ги натискат да се "отчитат". А ако не се "отчетеш" на шефа за два месеца си вън от полицията.
  • 22 Георги!

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Охааа":

    " Дай някой лев за почерпка" по примера на митничарите." Капка по капка,вир става..." ,а Данчо имал цял язовир....
  • 23 Някой си

    11 10 Отговор
    Не мога да разбера защо на всички полицаи автобиографията трябва да започва с "......произхождам от бедно, работническо семейство...." или е по-добре полицая да е мишикае и половина, гладен, стъпкан, смазан от кредити. Единственият му поминък трябва ли да е рекет по пътищата? В полицията трябва да бъдат привлечени хора отдадени на каузата, финансово независими, образовани и внимателни. Сега ми кажете с тия заплати които им плащат как да стане? По мои наблюдения срещу полицаите ревът не само хора от криминалния контигент, а и всички ония които са кандидатствали за там, а не ги е огряло.
  • 24 Брах ви лайката гербаджийска

    20 1 Отговор
    Тоя па къде се мери с Божков хахаха смешник
  • 25 Хайо

    7 2 Отговор
    Наредиха го много качественно сега да ходи да пасе близо до Дреновския си язовир
  • 26 Тишо от гозница

    11 1 Отговор
    Толкова мизерия е правил на хората ,но сега ще има отмъщение и гъзобрък
  • 27 Густо майна

    9 0 Отговор
    Тая гад зад решетките му е мястото
  • 28 инчхай

    11 0 Отговор
    такива крадци и наркоманчета прибраха преди конкурсите се провеждаха в Плевен няколко области а сега всичко става на местна почва,шефовете си назначават родата,калинките и мисирките
  • 29 хмм

    7 0 Отговор
    Чух, че тоя прошляк тормозел децата за треви4ки и ги бутал в затвора..или докато не издои родителите им до стотинка.. ;)
  • 30 Куция

    3 0 Отговор
    В спешна помощ,гр Ловеч е абсалютно сьщата история.
  • 31 бял

    2 0 Отговор
    Куко,не си застанал на пътя на когото трябва, за да го гризнеш качествено
  • 32 Божков

    2 1 Отговор
    Измекяр, Ти и Чадърджийте ти сте смешни. Ща ми се праиш
  • 33 Бате Гойко

    1 0 Отговор
    Ало, Джоналисчиту...
    Ти можеш ли да напишеш 1-2 изречения с по-малко гршки ?

    Да е## кухата ти кратуна неграмотна
  • 34 Скромния

    2 0 Отговор
    Дайте го насам тоя Данчо да проверим кой кой е
  • 35 ШЕРИФ

    3 0 Отговор
    всичко за което се пише за този господин е известно на преките му началници, но всеки си е затварял очите за да не си разваля спокойствието, а някои и срещу извършване на определени услуги. Глупости са това, че директора не знае нищо за попълваните имотни декларации, след като преките началници са длъжни да се запознават с тях и да го удостоверяват с подпис. Цялата система се нуждае от реформиране, като се започне от освобождаването на всички служители придобили право на пенсия който заемат места и не дават възможност за кариерно развитие на млади и амбицирани за работа служители, подбора на кадри на разпределението на полицейските служители и много други неща изобщо за реформирането на тази огромна и тромава машина -МВР.
  • 36 Ники

    1 0 Отговор
    Мен хора като Божков не ме дразнят .. те са малко играят на едро и навсякъде ги има .... и ако не стане нещо няма и да чуеш за тях или пък да и аш досег .. дразнят ме е такива като тоя дето ги срещаш в ежедневието си и ъи тровят живота