Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 18:42 5 837 14

Отстраниха от длъжност Данчо Катаджията

  • данчо катаджията

Това не означава, все още, че Йордан Петков е уволнен дисциплинарно.

Отстраниха от длъжност Данчо Катаджията - 1

Нашумелият от Разследване на NOVA ловешки полицай Йордан Петков, станал известен като Данчо Катаджията, е бил отстранен от длъжност в началото на седмицата. Това потвърди директорът на полицията в Ловеч.

Това не означава, все още, че Йордан Петков е уволнен дисциплинарно. До два дни комисията, която разследва поведението и морала на инспектора, ще входира своето разследване при министър Младен Маринов, който ще има крайната дума, затова дали Данчо Катаджията заслужава да бъде уволнен дисциплинарно.

От 21 февруари Петков е под домашен арест, след като Окръжният съд в Ловеч измени определението на Районния съд, пускайки го от ареста. В няколко серии на Разследване и репортажи по NOVA ви показахме, че Данчо Катаджията е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления.

Показахме и високият стандарт на живот, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай. Стигна се и до ареста му, докато Петков се правеше на болен в "Пирогов".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    70 1 Отговор
    То и с това ще си остане, какво повече да очакваш от бг "правосъдие"
  • 2 Последния софиянец

    82 0 Отговор
    Отстранен, а не уволнен. Като се забравят нещата пак ще го върнат.
  • 3 Да им вдигнем заплатите

    86 1 Отговор
    Милиционер-мутра,с текезесарски манталитет.......Симбиозата е пълна
  • 4 Младенчо

    58 0 Отговор
    Толко усилия сме хвърлили да направим данчо част от пирамидата която ни дава всекидневни приходи от рушвети че няма как да го махнем просто не ни е изгодно другари така че данчо ше продължава да ви рекетира и да праща парични потоци нагоре по веригата щото нали и ние сме хора и искаме бентлита и самолети😂😂😂😂😂
  • 5 Balgarin

    13 3 Отговор
    Simvol na cesten polizai,Sega oshte po-cesten advokat++cesten Sadia I Cestmoat Danco shte osadi dargavata o shte bade vazstanoven na rabota v rodnata milizia,koyato no pazi.
  • 6 Горо

    54 6 Отговор
    Такива "работещи калинки" като този Данчо Катаджията са навсякъде из България! И именно те крепят на власт вече 10-та година диктатора Борисов!
  • 7 Бобо

    37 2 Отговор
    истински селяндур ,Няма ли господ
  • 8 ХУИЧО

    31 2 Отговор
    МРЪСНА ДОЛНА ГАДИНА В АДА ДА ГОРИШ
  • 9 Антонн

    34 0 Отговор
    Най-лошото че този отпадък е капка в морето.
    Нещо за докторчето изкарал го пред инфаркт,няма ли да има?
    Такива селски пръчки са мутри на село,като ги притисне закона се почва. Болести,патерици на носилка в съдебната зала.
    Как ги пуснат веднага им минава всичко.
  • 10 що що що

    19 1 Отговор
    дано не стане като колегта му дето завлякъл хората с пари ама пак си е полицайче!!!но и да стане .,........булгаристан баце!!
  • 11 ЗАКЪСНЯХА

    4 1 Отговор
    Ами сега имуществото придобито с изнудване .
  • 12 Вярвам

    10 1 Отговор
    Ако беше задържан полицай на който са му дали 20 лева и ги е взел, защото парите не му стигат, отдавна щеше да е уволнен. Терикатите с бизнес в полицията обаче са в ареста и пак са само отсранени. Всеки да си направи изводите сам в каква бизнес държава живеем.

    Коментиран от #14

  • 13 пенчо

    8 0 Отговор
    Жалко на много хора им избега връзката в КАТ!
  • 14 gvdff

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Вярвам":

    Да, определено има такива случаи. Но нашия герой- данчо, след като от години е в системата си е изпипал нещата, така, че трудно ще се докаже. Най-много за бизнеса да го хванат в прегрешение.