Last news in Fakti

11 Март, 2020 18:09 12 497 20

Разкриха търговци на фалшиви части за най-продаваните автомобили (ВИДЕО)

  • автомобилни части-
  • въздушни възглавници-
  • автомобили

Незаконната интернет търговия се въртяла от помещения в София

Разкриха търговци на фалшиви части за най-продаваните автомобили (ВИДЕО) - 1
Снимки: МВР

Разкрита е незаконна интернет търговия на опасни въздушни възглавници за моторни превозни средства и други фалшиви автомобилни части, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията в София е проведена от служители на ГДБОП под ръководството на Софийска районна прокуратура. В хода на действията е документирана престъпната дейност на интернет търговци от София, разпространяващи на територията на страната, Европа и САЩ фалшиви резервни части за над 20 от най-известните марки автомобили. За целта извършителите използвали най-известните местни и чуждестранни онлайн платформи за безплатно публикуване на обяви, като броят на продаваните артикули в тях надвишавал 280.

Разкриха търговци на фалшиви части за най-продаваните автомобили (ВИДЕО)

От претърсените 5 адреса и автомобила в София са иззети над 490 въздушни възглавници и множество компоненти за тях, маркирани с отличителни търговски белези на най-широко разпространените автомобилни марки.

В един от домашните адреси били открити и иззети средствата, с които се е извършвала част от дейността по продажба: компютърни конфигурации, мобилни телефони, печати на фирми, касови апарати и много на брой товарителници от използваните куриерски фирми.

Разкриха търговци на фалшиви части за най-продаваните автомобили (ВИДЕО)

В жк „Младост“ антимафиотите установили и складовото помещение, в което от внесените в страната компоненти се извършвало сглобяването на фалшивите въздушни възглавници. Освен че нарушавали правата на редица маркопритежатели процесът по сглобяването им не подлежал на последващ контрол, който да удостовери надеждността при използването им в автомобилите. Една от засегнатите търговски марки установила голямото закъснение във времето за отваряне при настъпване на инцидент, в сравнение с оригиналните, след като се сдобила с фалшификат именно от въпросните търговци.

Разкриха търговци на фалшиви части за най-продаваните автомобили (ВИДЕО)

Освен продажбите зад граница, вносът на висок брой катастрофирали автомобили в страната осигурявал перманентен пазар на установените фалшификати на местно ниво.

Проведената операция е част от стратегията на държавата за засилено противодействие на престъпленията срещу обекти на защитени търговски марки и повишаване качеството на предлаганите онлайн услуги до краен потребител.

През последните две години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301“ на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата за противодействие на този вид престъпна дейност.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кръговрат

    152 4 Отговор
    Джамбази внасят ударени коли и лъжат, че не са! Тях пък ги лъжат с фалшиви еърбези! Всички заедно лъжат гъзарчето клиент от Люлин той пък лъже местната оборотница, а тя па го лъже че детето е от него....а то някой ден става джамбазин и те така, кръговрат!

    Коментиран от #9

  • 2 Зайко Байко многознайко

    36 5 Отговор
    На нашите джигити такива екстри не им трябват. Ченгетата само имитират дейност!
  • 3 Горублянски

    51 7 Отговор
    На мен като ми дойдат уникатите от Италия и има някой изчуластрен с отворен AIR BAG директно пълня волана с монтажна пяна,лепя хубаво отгоре после тапицера за 40 лева шие нова кожа и готово.За това ви съветвам да не ходите при мошеници да ви монтират Китайски части защото е опасно.
  • 4 Save

    53 1 Отговор
    Всички знаем че автоморгите се захранват от крадени коли. Само държавниците не го знаят и не предприемат мерки.
  • 5 Шекспир

    29 3 Отговор
    Това с въздушните възглавници кърти.Как го измислихте
  • 6 Питам

    39 6 Отговор
    Какво значи фалшиви въздушни възглавници ? Нямат платен акциз или не платини данъци.

    Коментиран от #16

  • 7 Шкембеджията джамбаз

    21 0 Отговор
    И сега какво ще правя с удареняците от Америка.

    Коментиран от #8

  • 8 съвет от производителя

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шкембеджията джамбаз":

    Пак прочети коментар #3 ! Ако нямаш пяна може и слама!
  • 9 Цялата държава

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "кръговрат":

    Евала за коментара, забравил си Надежда, Костинброд, Обеля, Мрамор, Нови искър, така де, цяла София, Божурище, Банкя и софийска област!

    Коментиран от #19

  • 10 B1B2

    24 1 Отговор
    Сега ще паднат ли визите за САЩ?
  • 11 Факти

    17 4 Отговор
    Това са пълни глупости няма как оригинален автомобил ударен частите му да са фалшиви.
  • 12 Тъпотии

    17 6 Отговор
    Бизнес с ремонти в някакъв гараж с части втора ръка , а бе тия от тая прокуратура са болни.
  • 13 bobeto

    36 2 Отговор
    А ако знаете какво се случва с маслата, ще започнете да карате на олио от Кафландеца

    Коментиран от #17

  • 14 Манипулация

    23 2 Отговор
    А ! Еърбеците са за страхливци !
    Нека мрем като истински мъже !
  • 15 незнайко

    23 0 Отговор
    За възглавниците на всички ни е ясно. ЗА ДРУГИ ЧАСТИ Е ВСЕИЗВЕСТНО, ЧЕ ГИ ИМА НАВСЯКЪДЕ !!! Китайкси и турски ментета колкото искате !!!
  • 16 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "Питам":

    Я помисли малко де напъни се и ще разбереш всичко от Китай сглобка в мазето разчиташ на бай Пешо че е взел читави пиропатрони и ще сработи при удар или просто може и е така има ли тази човек техническите познания да борави с пиропатрони или се учи в движение сега кое точно е фалшиво според теб или трябва като се качиш в колата да ти гръмне в муцуната та да разбереш

    Коментиран от #18

  • 17 filo

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "bobeto":

    И какво се случва де, кажи.
  • 18 Всичко е от Китай

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    А в България е най ефтиното , щото хората в Европа взимат по 4000 €.
  • 19 FucK Religion

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Цялата държава":

    Bih kazal zjala BG ot drugite BG raioni ne se pravete na kulturni ot vienskata opera. Neka ima poveche tolerantnost na patja bez znachenie koi s kakvo MPS e I ot kade e.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.