Last news in Fakti

10 Април, 2020 11:41 2 633 7

Арестуваха Facebook изнудвач, представящ се за жена

  • изнудване-
  • рекет-
  • созопол-
  • изнудвач

Криминално проявеният мъж от Созопол поискал 3000 лева от друг, за да не разпрати негови компрометиращи снимки в интернет

Арестуваха Facebook изнудвач, представящ се за жена - 1
Снимка: Shutterstock

Интернет рекетьор е разкрит и задържан от полицията в Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Престъпникът е 40-годишен криминално проявен созополчанин, който изнудвал свой 38-годишен съгражданин за сумата от 3000 лв.

Рекетираният мъж се запознал във Facebook с жена, на която след проведена активна коренспонденция изпратил свои компрометиращи снимки. На 8 април тази година той получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол сумата от 3000 лв., в противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във Facebook и разпратени до близките и познатите му.

Около 23.00 часа същата вечер в района на градския стадион при вземане на паричната сума е задържан 40-годишният криминално проявен созополчанин. След извършено претърсване на дома му са иззети таблет, телефон и рутер за интернет.

В резултат на съвместните действие със служители от сектор „Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления“ към отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържаният созополчанин има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили – женски и мъжки. 40-годишният мъж направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа.

Събраните до момента материали са докладвани в Бургаската районна прокуратура. Полицията продължава да работи по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 решението на съда

    19 0 Отговор
    Да го вкарват в затвора и да го направят жена !
  • 2 Елана.ми.гонадуй

    6 0 Отговор
    Това е форумите..плъх...козлозой...
  • 3 нудист

    5 0 Отговор
    за пращане на компрометиращи фотоси носи ли се някаква отговорност?
  • 4 Хрониките на Borislav Popov

    5 0 Отговор
    Бас държа че това е Монгола.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.