Last news in Fakti

17 Юни, 2020 14:13 2 100 11

КПКОНПИ разследва кмета на Ракитово за конфликт на интереси

  • ракитово-
  • костадин холянов

Костадин Холянов е сключвал съмнителни общински договори, предполагащи лични облаги

КПКОНПИ разследва кмета на Ракитово за конфликт на интереси - 1
Кадър: NOVA

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решения за образуване на производство за конфликт на интереси, след сезиране по публикации в медии.

След разследване на "Нова телевизия", излъчено на 14 юни 2020 г., са изнесени данни за извършени нарушения на закона от кмета на Община Ракитово - Костадин Холянов.

Твърденията са за това, че през 2016 г. кметът сключва договор за доставка на горива и смазочни материали чрез "пряко договаряне без обявление" с "Петро 2016" ЕООД, като фирмата е създадена дни преди решението за възлагане на поръчката.

Посочва се, че управителят на "Петро 2016" ЕООД - Пламен Михайлов, е подписал пълномощно на син на кмета за разпореждане с парите в сметката на фирмата. Според репортажа, синът на Холянов е и работодател на Михайлов, а горивото, което "Петро 2016" ЕООД ще доставя на Община Ракитово, се съхранява в резервоар на бензиностанция, собственост на този кметски син.

Отделно от това се твърди, че кметът Холянов сключва договори за дърводобив и дървопреработване с фирми на своите синове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    Схемата навсякъде е една 60 на 40.За квадратнитие бузки 40 разбира се!
  • 2 А бе

    9 0 Отговор
    Пак някой друг трябва да ви свърши работата, че да започнете разследване. Ако не получите сигнал от някъде няма си мръднете пръста.
  • 3 А бе

    6 1 Отговор
    Пак някой друг трябва да ви свърши работата, че да започнете разследване. Ако не получите сигнал от някъде няма си мръднете пръста.
  • 4 Дядото

    7 0 Отговор
    Никога....АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА....!!!! КРАДЛИВО И АЛЧНО ПОТЕКЛО...принуждаващо младите да емигрират щото тука става нетърпимо!!!!
  • 5 Високобюджетен маскарад

    2 0 Отговор
    Конопаджиите и тези - от "спеца" се родиха преди много години в болния мозАк на Сивушка(Попова).
  • 6 Next

    2 0 Отговор
    Васил Иванов - премиер, само той и още няколко журналисти вършат нещо за страната. А каскетко е по гола вода и от цацарата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Sssr

    2 0 Отговор
    Само го виж как гледа.
  • 9 Румен

    2 0 Отговор
    Ама камани и тояги няма ли в това Ракитово?
  • 10 Цецо

    2 0 Отговор
    А срещу зам. кмета кога? За незаконно строителство?
  • 11 ТРОПЧО

    0 0 Отговор
    ЩОТО НЕ Е ОТ ГЕРБ !!!!! Я КАЖИ БЕ КМЕТЕ ТИ ЩО НЕ СИ ПРИ БОКО АААА СЕГА МИ ЕЛА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ НЕ СВЪРЗАНИ С ГЕШЕВ И ГЕРБАДЖИИ А СЕГА МИ ЕЛА ТИ ЩЕ ОТЧИТАШ НА БОИКО ЩОТО И ДУБАИ ЩЕ ТИ СЕ ВИДИ ТЕСЕН ААА 🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣