Last news in Fakti

22 Юни, 2020 09:33 16 673 30

Нови подробности около жестокото убийство на младо момиче в "Банишора"

  • калина-
  • калина симова

Приятелят на Калина Симова я удушил по време на интимен контакт, провокиран от силна ревност

Нови подробности около жестокото убийство на младо момиче в "Банишора" - 1

Делото срещу Васил - убиецът от Банишора, който удуши приятелката си Калина Симова, разкрива ужасяващи подробности. Доказателствата сочат, че престъплението е било извършено по особено жесток начин.

След внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт срещу Васил е започнала съдебната фаза на наказателния процес за извършено от него убийство с особена жестокост в столичния квартал „Банишора“ – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.

В проведеното разпоредително заседание Софийски градски съд не е намерил основание делото да бъде прекратено или спряно, както и не са били констатирани процесуални нарушения.

Двадесет и четири годишният подсъдим имал затруднения в междуличностното общуване, бил импулсивен, склонен да проявява агресия. През м. септември 2018 г. той се запознал с двадесет и пет годишната Калина. Не след дълго двамата заживели заедно в апартамента на баща ѝ в кв. „Банишора“ в столицата. Васил проявявал силна ревност спрямо приятелката си. Проверявал съобщения в телефона ѝ и в социалните мрежи, а когато не били заедно непрекъснато ѝ се обаждал. Подсъдимият вдигал скандали по повод общуването на Калина с други хора. Между двамата имало проблеми и от финансово естество, тъй като младата жена сама плащала разходите по домакинството.

Поради лабилния си характер, по време на спорове с приятелката си, Васил избухвал, викал, плачел. Всичко това довело до желанието на Калина да прекрати връзката си с него. Той, на свой ред, го усещал. Отчуждаването на Калина го накарало да потърси нейна близка приятелка.

На 14.01.2019 г., по време на разговор с нея, той ѝ обяснил, че не иска връзката им с Калина да прекрати. Споделил на приятелката ѝ, че иска да си купи лек автомобил и да изчезне, тъй като не би могъл да преживее раздялата с приятелката си. Същия ден Васил обсъдил отношенията и с любимата си. Младата жена му обяснила, че ще се опита да възвърне чувствата си към него, ако той „се държи като възрастен“.

Във вечерта на 15.01.2019 г. двамата вечеряли в обитаваното от тях жилище. През нощта, по време на интимна близост, подсъдимият Васил удушил приятелката си. Смъртта ѝ настъпила в рамките на няколко минути, вследствие на причинената механична асфиксия. След това подсъдимият нанесъл множество тежки травми на пострадалата.

На сутринта след убийството, воден от ревност, В. В. започнал да проверява съдържанието на телефона на Калина. Писал съобщения от нейно име на бившия ѝ приятел и на позната от местоработата ѝ. Няколко часа по-късно Васил решил да изгради защитна версия за убийството, като твърди, че няма спомен за случилото се и ще инсценира опит за самоубийство. В изпълнение на намисленото, отишъл до магазин и купил въздушен пистолет. Използвал го като се прострелял два пъти в областта на шията и в ръката по начин, който да не си нанесе сериозни наранявания.  Впоследствие, от свой личен профил, написал съобщение през мобилното приложение „Месинджър“, на приятелката на Калина, обвинявайки я. Тя се изненадала и се обадила на пострадалата, като разговорът бил приет от Васил. Той ѝ заявил, че Калина е мъртва, нищо не помни, тъй като е бил изпаднал в безсъзнание.

Подсъдимият написал и съобщение на баща си: „Тати, снощи бях на силни обезболяващи и като се прибрахме с Калина, пихме уиски. Скарахме се и не помня повече, не знам къде се намирам, събудих се и я видях мъртва и посиняла, явно съм я убил, много те обичам, благодаря ти за всичко, завещавам ти моето Audi и искам да го направиш, както аз желаех, обичам те и сбогом и на моя живот, не ми се лежи по затворите“.

Бащата на Васил незабавно му се обадил. Подсъдимият му отговорил, плачейки, че „не може да живее без Калина, срязал си вените, кръвта му изтича“. Непосредствено след това бил подаден сигнал на телефонa за спешни случаи 112. На местопроизшествието пристигнали полицейски служители, които задържали Васил. В хода на разследването е било установено, че убийството е било извършено от него с особена жестокост, при проява на изключителна ярост, ожесточение и садизъм.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 2 Отговор
    типичен садист психопат

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стоенчу

    59 3 Отговор
    Жалко за момичето.До живот!!!
  • 4 az #Оставка!

    66 13 Отговор
    Ако имаше казарма, нямаше да има такива льолювци и момичето щеше да е живо! Уви, либералната действителност не прощава...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 vvv

    43 0 Отговор
    Изводът е , че Васил не е невменяем и трябва да си излежи живота на едно по-хубаво за него място, но не и в болнично заведение. Сега някъде там Нергил и Халил чакат своята млада булка Васил :)

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Браво само така

    4 16 Отговор
    Със змиите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИВАН

    21 5 Отговор
    Това общество наистина мачка младите, вярно, че винаги е имало лудковци, но тогава те бяха много по малко, в много по-леки форми и обществото се грижеше за тях

    Коментиран от #29

  • 13 Типично българска

    1 7 Отговор
    "история"

    Коментиран от #14

  • 14 хахахах

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Типично българска":

    от турско-сигански роман ...
  • 15 Тъпа кифла

    21 1 Отговор
    Като избират мъжете само по външен вид и лекотийдки характер, ще е така! Над 95% от днешните мъже са мамини синчета, които без мама, татв и познати няма да могат да оцелеят

    Коментиран от #18

  • 16 Треа да се внимава с кой се хващаш

    14 1 Отговор
    Лошото е четакива комплексари посягат на безащитни момичета, що не пробва мене да ме удуши, да му избия сички зъби и да му счупа крайниците, аман пт ревльовци🤔
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мерцедес

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Тъпа кифла":

    а жените да ги коментираме ли изобщо? набито им е от мама и тати че са принцеси от малки и са свикнали за нищо в живота да не се борят и нищо да не постигат с честен труд ами вместо това да са принцеси и да се мислят за най-красивите и много "скъпи" и елитни мадами с "модификации". а да стигнем и до крайната цел - някой тъп който да ги обслужва ця
  • 19 Мерцедес

    14 0 Отговор
    цял живот. Да ама кой ще се намери аджеба да има толкова много пари да дава по 500 лева за гримове и дрехи на месец, по 10 бона за цици, за подаръци и така нататък. а меркантилното животно снесе ли златното яйце край. И за това скъпи дами, не са ви виновни мъжете, че повечето сте такива. но.... нека да поясним, че за всяко правило си има и изключения
  • 20 БГ.

    10 1 Отговор
    Да бъде обесен на площада пред народното събрание и по телевизията да се дава и всички да гледат та друг да не посмее!
  • 21 681

    9 0 Отговор
    "младо момиче" - а има ли старо? Нема ли редактори тоя сайт?

    Коментиран от #26

  • 22 в затвора без край

    10 0 Отговор
    Като не можеш да контрол.страстите си,не погубвай човешки живот не се захващай.Прави си ръчно удоволствие и живей самотен като вълк единак.
  • 23 Охо Бохо

    15 0 Отговор
    Имайки предвид правосъдието ни защо да не я убие! Ще излезе след 5,6 г., а тя от гроба няма да стане. Ех, престъпниците са жертвата, а жертвите виновните. Това е либералното европейско правосъдие
  • 24 Е да де, ма не само...

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "vvv":

    И Бат Сабри, и Салито и Мюмюн също...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Педант

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "681":

    В преносен смисъл има. През соца Богдана Карадочева изпълняваше една песен - "Остаряваме бавно", в която имаше и такива думи:

    "Едно старо момиче почва в мен да личи,
    със опънати нерви, с уморени очи."

    Поезия, какво да правиш...
  • 27 Робски социалистически спомени

    3 0 Отговор
    Какво общо има казармата с този случай? Виж ако имаше Белене това нямаше да се случи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гларус

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    Това е една от последиците на чалгаря Слави.Цяло едно поколение е татуирано и опростачено
  • 30 Не мога да разбера

    0 0 Отговор
    защо девойките вечно се захващат с мамини манипулативни глезльовци, дето и истинска работа не знаят що е, а има толкова скромни и свестни момчета, макар и бедни (или май проблемът е, че не се правят на тарикати). Видяла му е истинската същност, ама видиш ли, великодушната тя, хайде ще опита отново, и точно тоя пореден опит вече й струва живота. Да знам кои са родителите й, за да ги нашамаросам много здраво и да ги попитам толкова ли не можаха това момиче да го приучат на добър вкус!