Last news in Fakti

25 Юни, 2020 10:29 2 454 8

Хванаха бандата на Карлсон, обрала няколко хипермаркета в Пловдив

  • обир-
  • кражба-
  • хипермаркет-
  • пловдив

Двамата мъже са руски граждани от Санкт Петербург

Хванаха бандата на Карлсон, обрала няколко хипермаркета в Пловдив - 1
Снимка: Shutterstock

Пловдивската полиция разкри обирджиите, направили удар в „Бриколаж“ и „Зора“ в Пловдив. Арестувани са Карлсон и неговият съучастник, като и двамата мъже са руски граждани от Санкт Петербург, пише TrafficNews.bg.

При обиските у двамата са открити големи суми левове и евро.

Обирждиите станаха известни като Бандата на Карлосон заради ловкия начин, в който се вмъкваха в търговските обекти – от покрива. Разкрити са изключително бързо, благодарение на работата на полицаите под тепетата.

Само в рамките на 10 дни Бандата на Карлсон обра няколко хипермаркета. Последно влязоха в магазин "Бриколаж" на бул. "Македония", а на 2 юни маскирани проникнаха в магазина от веригата "Зора", разположен в ритейл парка на бул. "България".

Алармата на обекта не се е включила, а причината – крадците са влезли през покрива на халето, режейки ламарината отгоре.

Те влязоха в офис на магазина за техника, откъдето отнели 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони. След това преминали през коридора и отишли в съседно помещение, където през направени дупки влезли в офис на магазина за дрехи и битови стоки.

Там разбили металната каса, където се съхранявали пари и отнели 5 392 лева. След това избягали отново през дупката в покрива на Търговския център. 

Седмица по-късно, бандити са проникнали в строителен хипермаркет отново през покрива. Този път са избрали магазин от веригата "Бриколаж" на булевард „Македония”. Крадците са задигнали над 3 бона, а след това отново са избягали през дупката в тавана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    4 3 Отговор
    Я СТИГА СТЕ ТИРАЖИРАЛИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ПОДАДЕНИ ВИ ОТ ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ СВИЛИ БИЛИ ПО 3 ХИЛЯДИ, ПО 5 ХИЛЯДИ!!!!!
    И НА ДЕЦАТА В ПРЕДУЧИЛИЩНАТА Е ЯСНО ,ЧЕ ТОВА СА УМИШЛЕНИ И СМЕХОТВОРНИ ЛЪЖИ!!!....С ЦЕЛ ВИДИШ ЛИ ПРЕВЕНЦИЯ ,ПРОТИВ ДРУГИ (ОТКРОВЕННО МАЛОУМНИ ,АКО ВЯРВАТ НА ТОВА) ОБИРДЖИИ!!!!!
    БРАВО НА ЧЕНГЕТАТА, СВЪРШИЛИ СА СИ РАБОТАТА, КАКТО ТРЯБВА, НО ДА НЕ ПРОПАГАНДИРАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ЗА СУМИТЕ!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Ядеитн

    3 1 Отговор
    Слаба работа. Саде си изабих зъркелето.
  • 3 Варненския

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЪРП":

    Какви са сумите според теб ?
  • 4 Варненския

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЪРП":

    Какви са сумите според теб ?
  • 5 000000

    1 0 Отговор
    Дори много са взели, обикновено хипермаркетите не държат големи суми в тях умишлено....затова са инкасо услугите по принцип...
  • 6 Е то

    3 0 Отговор
    Аз от жената вземам повече
  • 7 джузепе

    1 0 Отговор
    Бандата на Карлсон е най-страшната банда, тя живее на покрива!
    Близо до бай бай мен! Карлсона и Татко Карло, пък направиха друга страховита група наречена - Буратино! Хора пазете се от тези страшници!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Plovdiv

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "джузепе":

    Чакай само да се появят Чебурашка и Гена, да видиш тогава!