Last news in Fakti

4 Септември, 2020 09:43 2 045 14

Криминален психолог: Всеки може да ползва агитките, ако си плати

  • агитки-
  • напрежение-
  • протести

Според Тодоров, да поставиш сериозен брой полицаи под заплаха не може да бъде тактика

Криминален психолог: Всеки може да ползва агитките, ако си плати - 1
Снимка: БГНЕС

Когато идентифицираш хора, които са на протеста с цел размирици е най-добре да ги изведеш възможно най-бързо. Рано или късно останалата част от хората, които са дошли да протестират мирно, ще се увлече по тях“. Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира ескалацията на протестите в столицата в ефира на NOVA.

Според него нещата ще ескалират, защото имаме неадекватност. "При положение, че имаме голяма група от хора различни по професия, които са обединени от едно нещо, да им противопоставиш голямо количество полиция е преднамерено. Защото ако от самото начало агресивните бъдат изведени няма да се получи напрежение. А полицаите седяха като жертвени агнета. Това качва напрежението и емоциите. Когато имаш тълпа, имаш анонимност и спираш да се притесняваш за последствията", обясни психологът.

Според Тодоров, да поставиш сериозен брой полицаи под заплаха не може да бъде тактика.

"По-голямата част от хората са мирни. Не са отишли там за да се бият особено с полицията. Ако имаш група от хора, които се опитат да качат напрежението трябва да я отделиш. Доколкото съм запознат с методите със сигурност е имало не малко на брой цивилни още в самото начало на протеста" обясни експертът.

Психологът смята, че в определени ситуации агитките са били ползвани от различни хора.

"Те са като всяка една организирана престъпна група. Имат си лидер или началник, който разпределя благата. А той поддържа контакти на по-високо ниво. За тях това си е работа. Няма значение кой плаща. Всеки може да ги ползва, когато си плати", обясни той.

Той коментира и появилите се в интернет снимки на полицаи с бокс и отличителни значки.

"Цялата ситуация е типичен пример за кацата с мед. За облеклото на МВР е записано в нормативните уредби. Ако в този момент имаш униформен с бокс най-вероятно момчето се е уплашило или е тотално неадекватен. Заради такава глупост на един човек се слага етикет на всички останали", каза Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойку шкафа

    17 1 Отговор
    Аз за това ги използвах.И пак ще ги ползвам,даже вече съм на абонамент при тях.
  • 2 аман от неразбрали

    7 5 Отговор
    Това не са агитки, а кризисни актьори.
  • 3 ха ха

    9 4 Отговор
    Толкова е криминален, колкото е психолог.
  • 4 КОТарАК

    17 4 Отговор
    стига с тия полицаи бе-за хиляда лева се мазнят на властта-в Белорус половината минаха към народа , не са шушумиги като нашите
  • 5 Де Факто

    12 3 Отговор
    Ако беше така, ТИКВАТА и ХУНТАТА щяха да платят, защото имат в изобилие крадени пари.НОоооооо, срещу народа няма как да излезнат няколко платени ТУЛУПА.Виждате как платените МУТРИ на Стъки, СЕ ПОКРИХА КАТО МИШКИ.Защо не отидат пред президентството и да разгонят народа?! Ами защото просто няма как да стане.
  • 6 Ако това

    2 0 Отговор
    ... е вярно, то обществото ни е много болно.
  • 7 ТаУмВзе

    13 3 Отговор
    А мутрите делта гард без опознавателени знаци внедрени в жандармерията? Нищо няма само 1 страна. Разликата между 2те тълпи жандармерия и протестиращи е в Организацията и въоръжението. Да хвърлиш наказателни бригади срещу граждани и журналисти е Престъпление срещу човечеството Мутро Долна!

    Коментиран от #10

  • 8 Аман

    2 0 Отговор
    от психопати , ръсещи тъпните си !
  • 9 пройчо

    2 0 Отговор
    Даде парите за нов правителствен самолет за стадиони...даже не бръкна в шкафчето
  • 10 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Много ясно си личеше кой какъв е - внедрени всякакви , вършещи ВСИЧКО срещу пари , стъкмени с униформи ! Грозен сценарий срещу българските читави граждани !

    Коментиран от #11

  • 11 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Само ние сме Виновни! Виждаш че прехвалената Европа не й дреме. Платих е с цветът на нацията, която се Евакуира. Някой млади се върнаха за ги пребия по площадите без причина. Мутрата Трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството и Геноцид. И не само за това.
  • 12 Маузера

    0 0 Отговор
    Вие не ползвате ли тези с щитовете и палките... Заплати, дрехи, дарителски кампании по "висощоящи" празници, оборудване, материали, вдигане на заплати, отстъпки за опр. такси. И вие си плащате каските да ви охраняват, даже плащате и на частни фирми, че виждате зора. Народа ни е страхлив, накрая всеки гледа да не си опече дирника и бяга . Ако бяхме по смел и задружен народ ви изнасяме, влизаме и сте до тук , обаче си имаме минуси, не малко :)
  • 13 Искаше ми се

    3 0 Отговор
    да публикувате мнението на (криминален) психолог (психоаналитик беше за предпочитане), но се надявах на по-задълбочен коментар, а не на общи приказки. Жалко!
  • 14 Има паркиран

    0 0 Отговор
    микробус на МВР : ЛАБОРАТОРИЯ за лицево разпознаване . Последна дума на техниката от 56 дни снимат (виждаме полицаи с камери) а и всички футболни агитки отдавна фигурират с досиетата си там . Стигаме до логичния извод от сблъсъците на 2.09.2020 че въпросната ЛАБОРАТОРИЯ не се използва по предназначение ,а се използва за медийна маниполация . Когато фактите говорят и БОГОВЕТЕ мълчат . Все още БОГОВЕТЕ са над Борисов и Гешев . С новата конституция на герб ако се приеме , Борисов и Гешев минават над БОГОВЕТЕ . Следва че трябва да им се молим и да се кълнем в тях . СЛЕДСТВИЯ 😲🤔🧐👏👎