Last news in Fakti

18 Октомври, 2012 20:02 1 949 3

Умишлен взрив в бургаския трафопост?

  • взрив-
  • трафопост-
  • бургас
Умишлен взрив в бургаския трафопост? - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Бургас, вече работи и по версията за умишлен взрив в злополучния трафопост в блок в крайморския град. Основното предположение обаче е за  техническа неизправност.

След първия оглед на разследващите полицаи от Областна дирекция на МВР-Бургас, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Досъдебното производство е в своята начална фаза, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева. Прецизиране на версиите ще има след като станат ясни резултатите от назначената техническа експертиза на трансформатора от трафопоста. Учудващото в случая е, че след взрива трансформаторът е останал почти непокътнат.


Взривът проби пода на два апартамента, събори осем стени в партерния етаж на блока и изхвърли бус на 8 метра от мястото, на което е бил паркиран. Семействата, чиито жилища са над трафопоста, продължават да твърдят, че са усещали тежка миризма на газ няколко дни преди взрива.

Щетите на пострадалите от взрива са оценени на около 140 000 лева. Тази сума се отнася само за вещите, техниката и мебелите, но не и за пораженията по сградата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Газ

    1 1 Отговор
    Той трафа е парче желязо, не бомба. Мо може да са гръмнали пари от трансформаторно масло.
  • 2 ком

    1 1 Отговор
    Вторичната страна е от дебели шини.При едно пълно късо, за кратко време на вторичната ,ефекта е точно такъв. Присъствал съм на такъв "бомба" ефект.
  • 3 Армагедон

    0 1 Отговор
    Да питат тоя мизерник от горе на трафото ,що си е взривил апартамента!