Last news in Fakti

11 Септември, 2020 12:56 3 441 7

Повдигнаха обвинения на Гольовците и Ропотамците

  • гольовци-
  • гольовците-
  • ропотамци

Кюстендилските цигански кланове са уличени в създаване на организирана престъпна група за лихварство

Повдигнаха обвинения на Гольовците и Ропотамците - 1
Снимка: МВР

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона.

Участниците в групата бяха задържани на 9 септември 2020 г. при спецоперация на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства те са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа. Днес, 11 септември 2020 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ггггггг

    12 1 Отговор
    Добре че набиха еничари, та да се предприеме нещо си в квартала...
  • 2 Бате дай 50 стинки эа баничка

    5 1 Отговор
    И какви са тия има-няма 3-4 бона???
  • 3 Чувам

    7 0 Отговор
    го за стотен път вече !
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    до кога циганите ще са над закона не плащат ток вода данъци жилища незакони крадът бият нападат изнасилват изнасилват възрастни за 5 лева а тия ГОЛЬОВЦИ СА И УБИЙЦИ убиха преди години пазача на черешовите градини преди две години убиха БЪЛГАРИН В ЦЕНТЪРА НА КЮСТЕНДИЛ даже тарторът им получи инсулт но това не ги очовечи те са примати като БОРИСОВИ ЗРЪНКОВИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вуйо

    1 0 Отговор
    Сички шведи на Сатурн
  • 7 Краси

    3 0 Отговор
    тези всичките вместо правосъдието да се занимава с тях, по една кирка и на работа в тунела на Кресна с дневна норма ... и за всички подобни