Last news in Fakti

26 Октомври, 2012 10:29 2 126 1

"Организиран тормоз" в затвора целял да пречупи Марио Заека

  • марио любенов-
  • заека-
  • мирослава-
  • перник
"Организиран тормоз" в затвора целял да пречупи Марио Заека - 1
Снимка: БГНЕС

Марио Любенов-Заека, заподозрян за убийството на Мирослава от Перник, е държан в психиатричната клиника на ловешкия затвор 25 дни повече от постановеното от съда, заяви пред бТВ адвокатът му Диана Ангелова. Тя твърди, че клиентът й е бил изпратен за изследвания в Ловеч на 29 август и е трябвало да бъде върнат в ареста в Перник най-късно до 30 септември. Това обаче не било направено и умишлено властите държали Заека в затвора при осъдени престъпници с цел средата да му въздейства психически „по указание на прокуратурата”.

Той не е осъден и не бива да пребивава там, категорична бе адвокат Ангелова. Организираният тормоз срещу него започва от първия момент на ареста му, когато без прокурорско разрешение е изведен от клиниката „Свети Наум” на 13 януари и е отведен неизвестно къде от ГДБОП. В един момент повече от 10 дни не знаех къде е той, така че това е вторият подобен случай, заяви юристката, коментирайки, че и майката на Марио Любенов повече от две седмици не била виждала сина си и не знаела къде е.

„За последно го видях на 6 октомври, когато бях на свиждане в Ловеч, в психиатричната клиника в затвора. Има реална опасност за живота му, не беше в никак добро състояние, беше с пукнат нос, поставиха го в тежък режим – в компанията на рецидивисти, на хора с тежки присъди. Подложен е на заплахи и нападения”, обясни по телефона Елка Георгиева, която е категорична, че синът й няма участие в убийството на Мирослава.

В крайна сметка Заека от вчера вече е в Перник. Дотогава действително бил в Ловеч за повече време от предвиденото. Властите там обясниха пред бТВ, че нямали практика да конвоират арестанти или затворници поотделно, а чакали да се съберат няколко души, което и наложило забавянето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    e ne shrte go galiat s pero toia mrasnik.tormoz za tova govedo.