Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 15:31 4 207 23

Клошар преби жена в двора на църква в Дупница, счупи ръката и на полицай

  • побой-
  • клошар-
  • полицай-
  • дупница

Инцидентът е станал на 1 октомври в двора на черквата „Св. Георги Победоносец”

Клошар преби жена в двора на църква в Дупница, счупи ръката и на полицай - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Окръжен съд – Кюстендил остави 39-годишен бездомник от Дупница за постоянно в ареста по обвинение, че е счупил ръката на полицай, изпълняващ служебния си дълг, съобщи struma.bg.

Инцидентът е станал на 1 октомври в двора на черквата „Св. Георги Победоносец”. В ранния следобед на телефон 112 бил подаден сигнал, че двама роми бият жена в двора на храма. На мястото на инцидента е изпратен полицейски екип – Даниел Тонев и негов колега. Те установили 39-годишния Илиян Стойнев, с адресна регистрация в София, и Емил Костадинов от кв. “Гиздова махала” в Дупница, които налагали 34-годишната Иванка пред очите на минувачи. Двамата полицаи от Охранителна полиция се опитали да спрат насилниците.

„Изведнъж Илиян, неочаквано за полиция, го хвана за ръката, изви дланта му и го свали на земята”, разказаха очевидци. Колегата на Тонев реагирал веднага и задържал Илиян. След него щракнали белезниците и на Емил Костадинов. В РУ – Дупница, което се намира на около 50 метра от мястото на инцидента, са отведени насилниците и жертвата им Иванка.

Полицай Тонев е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница, откъдето е изпратен за преглед при ортопед, тъй като имали съмнение, че е счупена дланта му.

Илиян Стойнев и Емил Костадинов са освидетелствани в Спешен център, преди да ги закарат в ареста. С искане на Окръжен прокурора на Илиян Стойнев е наложена мярка “задържане под стража” от Окръжен съд – Кюстендил. В искането си до съда прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов посочва, че около 15:45 ч. на Тонев в качеството му на полицейски инспектор в група „Охрана на обществения ред“ при РУ – Дупница, при изпълнение на служебните му задължения е нанесена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта на дясна ръка – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 2, във вр. с чл. 129, ал. 1 от НК. Привлечен като обвиняем е Илиян Стойнев. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.

От събраните до момента доказателства съдът намира, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление. Съдът счита, че е налице и опасност обвиняемият да се укрие предвид факта, че няма постоянно местоживеене, както и че има реална опасност да извърши престъпление. Илиян Стойнев е многократно осъждан за кражби, грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски административен съд.

„Вдигнал съм ръце от тези дрогирани бездомници. Колко пъти се обаждам на шефа на полицията Борислав Динев, който винаги се е отзовавал, но никой не може да ги трепне от двора”, заяви пред репортер на „Струма” архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

„Преди една година хванах една двойка да прави секс пред вратата на храма, ядосах се и мъжа го набих. След няколко дни дойдоха две млади момичета и едно момче, представиха се документално, че са от Хелзинкския комитет за правата на гражданите. Нарушил съм му правата, като съм го набил. Давах писмени обяснения в полицията. Преди седмица видях с очите си в двора как двама мъже правят секс, кощунство…

Няма морал, няма страх от Бога. Всички се дрогират, някои дишат лепило, други си купуват дрога. Имат си дилър. Млад, висок мъж всеки ден разхожда кучето си в двора на храма, където са и ромите. Виждал съм как му дават по 20 лв., а той им дава пакетче. Не им стига лепилото и вземат и твърда дрога. Спят в храстите в двора на храма. Въргалят се посред ден мъже и жени… Не се издържа, от години е така. Срам!”, разказа свещеникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бклнжйй

    35 7 Отговор
    Полицая, от коя детска градина е?
  • 2 Смешни

    39 6 Отговор
    Милицаи дето и кошарите ги бият.

    Коментиран от #13, #17

  • 3 българин

    41 1 Отговор
    Що пък един път не мерна някой от хелзинския кУритет да изядът по некоя тупаница па нека ме съдят тия продажници
  • 4 Джон Рамбо

    30 1 Отговор
    Понякога ме бъркат за клошар.. Но тези сатаняги от ХК ще си платят греховете.
  • 5 Бойку си пази електората...

    19 3 Отговор
    Важно е да има кой да гласува..Това ЧУПЕНЕ на държавата не е притесняващо за мутрите крадци от хунтата на българомразците.Техните внучета няма да живеят в България...
  • 6 Псевдоним

    19 2 Отговор
    Отче, трябвало е да нарушиш правата и на онези от Хелзинския комитет. Като ти пратят Гешев, обади се.
  • 7 На сапун

    23 0 Отговор
    Сега ще го храним тоя в панделата за наша сметка.
  • 8 Георги

    20 6 Отговор
    Клошар счупи ръката на полицай, е няма такъв филм:)))!!! Когато мама и тати те правят ПОЛИЦАЙ, така ще е! Няма такава държава, наистина! Евала, на всеки който се е махнал от тука, това не е държава!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Цингарела

    15 0 Отговор
    Попа като иска да му вардят двора на църквата , да си вземе две немски овчарки или два добермана. Пукнат клошар няма да припари там.

    Коментиран от #18

  • 11 fffcff

    9 1 Отговор
    Бхк в концлагер
  • 12 ми да

    2 14 Отговор
    кво се биеш бе попе, саморазправата е престъпление, ти си същия престъпник, и аз съм виждал как продавате свещи под масата, криенето на данъци е престъпление също, какъв пример даваш на другите, след като и ти си същия престъпник, за какъв морал иде реч ?
  • 13 Criminal

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Смешни":

    Aма са голяма работа като влачат студенти и момичета, когато са по няколко...........
  • 14 Активист на БСП

    13 3 Отговор
    Ако бяха протестиращи полицаите щяха да ги смажат от бой,но цигани...
  • 15 Мнение

    0 9 Отговор
    Знам го аз тоя, ония дрогирани, а той пиян, насмукал се с медено вино и греяна ракия, наркомани vs. алкохолици
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ха ха

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Смешни":

    е ти как си ги представяш полицаите... като супермени ли??

    Коментиран от #19

  • 18 Селянин

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Цингарела":

    Най много да отровят горките кучета. Тая измет само с куршум се оправя.
  • 19 Хййхг

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    Не, ама предполагам, че едно е да успееш да му набиеш два нефелни.юмрука в луцето, де не ги очаква, а съвсем друго е да му счупиш ръката.
  • 20 Бай И

    9 0 Отговор
    дилъра никой не го гони и бие, ченгета са му на хранилка
  • 21 Вуй

    3 1 Отговор
    Еми дедо попе тия как си го слагат земи една пушка с бертолетова сол и пуцай
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.