Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 18:13 3 019 8

Арестуваха четирима души за незаконна сеч

  • иаг-
  • незаконна сеч-
  • дървесина-
  • изпълнителна агенция по горите

От Изпълнителната агенция по горите съставиха 15 акта и прекратиха дейността на два склада за дървесина

Арестуваха четирима души за незаконна сеч - 1

Прекратена е дейността на два склада за съхранение и преработка на дървесина. Съставени са 15 акта за нарушения и са задържани четирима системни нарушители през два дни, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите.

Екипи на ИАГ, РДГ-София и РДГ-Берковица проведоха акция на територията на област Ловеч, в землищата на Луковит и Угърчин.

Проверяващите са съставили 15 акта за нарушения на Закона за горите. Горските служители са спрели дейността в едно сечище на физическо лице, където са установили маркиране в нарушение на законовите изисквания. За други две насаждения са започнати административно-наказателни производства като предстои сезиране на компетентната прокуратура.

Проверяващите са задържали четирима системни нарушители в момент на извършване на незаконна сеч в държавна горска територия. Задържани са три бензиномоторни триона, четири каруци и конете на бракониерите. Със съдействието на органите на полицията е установена самоличността на нарушителите.

Като най-често срещано нарушение в обектите за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират липсата или неработеща система за видеонаблюдение, както и нерегламентирани входове за доставка на дървесина. Съставени са три акта за допуснати нарушения, като в два от обектите дейността е спряна.

Нарушения са констатирани при проверка на моторни превозни средства, превозващи дървесина без превозен билет и контролна горска марка. Проверяващите са санкционирали пет товарни автомобила без монтирани GPS устройства за проследяване.

„Предотвратяването на незаконните дейности може да стане само със съвместни усилия на всички горски структури в страната, така че нашите усилия ще бъдат насочени към мобилизиране на всички екипи и съвместни действия на горските стопанства и регионалните дирекции по места, със съдействието на местното население и органите на МВР“, коментира инж. Росен Райчев, директор на дирекция „Контрол на горските територии“ в ИАГ.

Проверките на територията на цялата страна продължават, твърдят от ИАГ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    13 3 Отговор
    Ха ха те я изсякоха и изнесоха сега двама трима тръгнали за печката за зимата нещо да съберат и обраха пешкира бики виновни а горските с кого работят и колко вземат

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Горският

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Онзи":

    Евгения Живкова


    ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

    7-ми ноември,
    1965-та година.

    Родена е Евгения Живкова.

    Внучка и осиновена дъщеря на комунистическия диктатор Тодор Живков.

    Днес тя живее в къща в Лозенец.
    С частен плаж, до който нямат достъп простосмъртните.
    Къщата е част от комплекс от три вили.
    Другите две са на приятелски семейства на Живкови.

    И в социалистическият концлагер НРБ,
    и в псевдодемократичната РБ,
    законите не важат за комунистите!

    Комунистите от ОПГ-ГЕРБ,
    и фюрерът им Борисов,
    са най-долната утайка на БКП!

    ФАКТ!

    „И ще познаете истината,
    и истината ще ви направи свободни.”
    (Иоан 8:32).

    ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
  • 4 Йозеф

    12 0 Отговор
    "Задържани са три бензиномоторни триона, четири каруци и конете на бракониерите."
    Търся конско месо за луканка, от младо животно. И кожа за абажур си търся...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хаджиментов

    9 0 Отговор
    Много горски станаха милионери. Те обаче не работят сами, а имат чадър от политици и от местната полиция, която също обслужва политиците. Зная за бракониери, прикривани от полицията въпреки много официални сигнали за престъпления срещу тях, писани до полиция и прокуратура на най-различни нива. Глас в пустиня. Горската мафия е тук още от 90-те години на миналия век и оцелява при всички правителства.
  • 7 Рашку

    1 0 Отговор
    Това е връхчето на върха на айсберга. Но има още малко гора.........
  • 8 Бих им отсякъл

    0 0 Отговор
    Ръчичките