Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 13:55 4 170 4

Арестуваха иманяри по време на незаконна сделка с антики

  • иманяри-
  • иманярство-
  • антики-
  • монети

При обиските на двамата задържани са иззети близо 250 старинни монети

Арестуваха иманяри по време на незаконна сделка с антики - 1
Снимка: БГНЕС

Задържаха мъже в момент на незаконна сделка с антични предмети, съобщиха от МВР. Действията на криминалисти от ГД „Национална полиция“ и ОД на МВР-Враца са осъществени на 12 ноември на територията на Врачанска област под надзора на Окръжна прокуратура.

В рамките на операцията са установени двама мъже в момент на извършване на незаконна сделка с културно-исторически ценности – 69-годишен столичанин, известен на органите на МВР, и 54-годишен местен жител, осъждан за престъпления с културно-исторически ценности.

При последвалите обиски на двамата мъже и претърсване на ползвания от столичанина автомобил, са открити общо 246 монети с белези на културни ценности. От жилище, ползвано от врачанина, са иззети два металдетектора.

Двамата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за държане на археологически обект, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред, а работата по документирането му продължава под прякото наблюдение на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставете хората на мира.........

    11 3 Отговор
    Да изкарат някой лев.
  • 2 Тъй,тъй

    7 4 Отговор
    Главният иманяр уж в Дубай,а търговията хептен се разрастна.Как хем "известни",а пък все още неосъдени?Или си търсят кошаревски свидетели?
  • 3 Льотчик на Фъ-16 / ГРАФИКА/....

    15 2 Отговор
    Сигурно не знаете,но в ПОЧТИ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СА РАЗРЕШЕНИ СДЕЛКИТЕ И ПРИТЕЖАВАНЕТО НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ПРЕДМЕТИ!!ИМА ФИРМИ И МАГАЗИНИ ЗА ТЯХ,АУКЦИОНИ И ТЪРГОВЕ И Т.Н.!!А УЖ СМЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!ПРОВЕРЕТЕ КАКВИ ФИРМИ ИМА В ПОЛША;УНГАРИЯ;ЧЕХИЯ-ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГЕРМАНИЯ;АВСТРИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ,ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ!!И ДОКОГА ТАКА??? Аборигенски български закони и правила,няма що...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.