Last news in Fakti

18 Ноември, 2012 20:17 1 697 1

Моряците от кокаиновия кораб пропуснали срока да обжалват

  • кокаин-
  • моряци-
  • "св. николай"-
  • испания-
  • кораб

Моряците от кораба „Св. Николай”, които бяха арестувани в Испания за трафик на кокаин, са получили обвинителни актове, но са пропуснали тридневния срок за обжалване. Това съобщи за бТВ адвокатът им Владимир Владимиров.

Забавянето станало, защото документите били връчени на испански език и моряците не успели да разберат написаното.

Нашите сънародници се намират в различни мадридски затвори. До момента не са се срещали с българския си адвокат, а контактите им със служебните им испански защитници са изключително затруднени.

„Парадоксалното е, че нашите моряци са изпратили постановлението на роднините си в България да го преведат и после са разбрали в какво ги обвиняват,” каза адвокат Владимиров. По думите му всичките членове на екипажа са обвинени в нарушаване на общественото здраве в Испания.

„За това се предвижда наказание повече от 4 години - прави впечатление, че обвинението е повдигнато групово, но и че уликите и мотивите са изключително слаби – наличието на компютри, флашки и мобилни телефони те са посочили като съображения за повдигане на обвинение”, коментира защитникът.

Адвокатът твърди, че екипажът няма как да е организирана престъпна група, защото моряците попадат за първи път заедно на плавателния съд. Защитата настоява процесът да се води у нас.


Корабът "Свети Николай" беше задържан от испанските власти на 15 август. На борда бяха открити 3 тона кокаин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    къде е майка бг?нема я .....умре пре 1989