Last news in Fakti

23 Ноември, 2012 13:53 4 116 0

Взривно вещество и амуниции открити от ГДБОП

  • взривно вещество-
  • амуниции-
  • пистолет-
  • пушки-
  • гдбоп

Служители на ГДБОП проведоха операция за задържане на извършители на незаконни дейности с оръжие – придобиване, притежаване, снарядяване и преработка.

В хода на акцията са претърсени два адреса на територията на София, където антимафиотите открили два пистолета, около 2 кг взривно вещество от типа амонит; пушка 12 калибър със скъсена цев, съставена от различни части на оръжия, още една самоделна пушка 12 калибър; еднозарядно, атипично, изстрелващо боеприпаси устройство, тип „Оса”; заглушител. Иззети са и множество основни компоненти за огнестрелни оръжия - цеви, затвори, рами и други (включително и от автомат „Калашников”). Намерени са и около 700 боеприпаса, повечето  малокалибрени и ловни. И на двата адреса са открити помещения, оборудвани с необходимите инструменти за обработка на метал, включително и струг. От един от извършителите са иззети и три радиостанции.

Задържани са  64-годишният К.Н. от с. Войнеговци, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторни превозни средства, както и Д.Г. /58 г./ от София, регистриран за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, в изпитателен срок по условна присъда за незаконно държане на огнестрелни оръжия.
По случая са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.339 от Наказателния кодекс. Работата по разследването продължава.

Взривни вещества, оръжия и боеприпаси са иззети при спецоперация на служители от РУП – Септември

Срещу притежателите им са започнали бързи полицейски производства.

Специализирана полицейска операция е била под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. В хода на полицейските действия са конфискувани солидно количество взривни вещества, оръжия и боеприпаси.
В рамките на успешната операция са извършени претърсвания в жилища в населени места на община Септември. В къщата на М.Р. /65 г./ от Ветрен били открити и иззети ловна пушка, 191 бойни и ловни патрона от различен калибър и пълнител за пистолет „Макаров”. По същото време втори екип претърсил жилището на Ж.Г. /71 г./ от село Славовица. Установено е, че възрастният мъж съхранявал без необходимите разрешителни боен пистолет с калибър 7.65 мм, две ловни гладкоцевни пушки със заличени номера и 21 бойни и ловни патрона.
Боен пистолет с девет патрона за него и четири гранати - две отбранителни и две нападателни, са конфискувани при проверка в къща, обитавана от И.М. /57 г./ от Септември.
Намерените взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси са иззети от служители на РУП - Септември и експерти от СДОТО - МВР.
Срещу притежателите им се водят бързи полицейски производства.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА