Last news in Fakti

14 Декември, 2020 15:42 2 336 8

Обирджийката на супермаркет в София ударила охранител с тухла по главата

  • обир-
  • грабеж-
  • супермаркет-
  • обирджийка

Служители на магазина все пак успели да осуетят грабежа на 34-годишната Г. Б.

Обирджийката на супермаркет в София ударила охранител с тухла по главата - 1
Снимка: БГНЕС

34-годишната Г.Б., опитала да извърши грабеж в магазин от верига супермаркети в София, e ударила с тухла охранителя по главата и така го елиминирала, съобщиха от прокуратурата.

На 13 декември дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е привлякъл към наказателна отговорност обвиняемата Г. Б., на 34 години, за опита за обир на магазин. Жената е обвинена в това, че на 12 декември, около 20,14 ч. в магазин на ул. "Черковна", направила опит да отнеме чужди движими вещи - парична сума в размер на 1897,03 лева, собственост на "Б. Б." ЕООД, от владението на касиерката в магазина Ф. Д., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила и заплашване.

Обвиняемата нанесла удар с тухла в областта на темето на охранителя в магазина С. С., след което стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: "Това е грабеж! Отвори сейфа!" и започнала да нанася удари по сейфа на касата. Опитът за грабеж останал недовършен по независещи от Г. Б. причини, тя била задържана от служители на магазина до пристигане на полицейски екипи.

Престъплението, за което жената е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 10 години. Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа. Утре ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо нея.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Седемте джуджета

    5 1 Отговор
    Патка...

    Коментиран от #4

  • 3 Медуза

    7 0 Отговор
    Преди години имаше информация за един, дето са го наричали Жоро Павето, защото "елиминирал" жертвите си с улично паве. Сега тази ще й викат в Сливенския- примерно:Мара Тухлата! Изобретателна жена-къде ли е скрила тухлата на влизане в магазина или как не я е домързяло да я мъкне със себе си...обаче, истинска бандитка, като по филмите. :)
  • 4 Жоро павето и Мара тухлата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Седемте джуджета":

    Се завръщат, възкръснали😂😇
  • 5 С тухла ?!

    1 1 Отговор
    Голяма майтапчийка !
  • 6 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    Много оскъдно инфо.Тухлата четворка ли е,итонг ли е....
  • 7 Вуй

    2 0 Отговор
    Това е жена,не като вас клавиятурни мишки такива
  • 8 дядо курти от село пиперково

    1 0 Отговор
    Беше задържана от Сот 161 и те я обезвредиха.