Last news in Fakti

14 Декември, 2020 20:49 9 652 76

Един от циганите, пребили зверски баба в Белозем: Невинни сме, много ни биха! Натикаха ми пистолет в устата

  • нападение-
  • жена-
  • белозем

Тримата са категорични, че са били принудени да се подложат на полиграфско изследване

Един от циганите, пребили зверски баба в Белозем: Невинни сме, много ни биха! Натикаха ми пистолет в устата - 1
Снимка: ТрафикНюз

Частични обяснения даде Атанас Радев, който е един от тримата роми, които ограбиха и пребиха възрастна жена в Белозем. Мъжът бе категоричен пред магистратите, че е невинен, както и че е жертва на полицейско насилие. Припомняме, че делото срещу Радев, Тодор Велиев и Ангел Василев продължава в Окръжен съд. Днес бяха разпитани още свидетели в процеса, съобщи trafficnews.bg.

Поводът за изразеното желание у Атанас да дава обяснение бе прочитането и дискутирането на полиграфското изследване. Според съдебно психологическата експертиза, Тодор Велиев, Атанас Радев и Ангел Василев са съпричастни към нападението и обира над Атанаска.

„Експертите казват, че сме ние. Не е вярно, лъжат. Преди детектора много ни биха. Бях много уплашен когато ме тестваха. Полицаите ми навряха пистолет в устата, допряха го до челото ми. После и тези двама / визирайки криминалните психолози, изготвили експертизата/ ни удряха, биха и заплашиха с пистолет. Бях се изпуснал в гащите, така седях цял ден. После пак имаше бой. Трябваше да призная. Аз до последно отричах и боят продължаваше. Не исках детектор, но ме накараха. Не съм подписвал декларация за съгласие”, заяви в залата Радев.

Коренно противоположни бяха разясненията на двете вещи лица. Това са едни от водещите в България криминални психолози – Тодор Тодоров и Чавдар Ковачки.

„Два дни работехме в Пловдив. Пръв тествахме Ангел Василев. Той е лесно комуникативен и съдействаше. На теста излезе, че лъже дали е съпричастен към деянието. След това по време на беседата призна всичко, както и кой каква роля е имал. Изследваме 5 човека. Освен тримата подсъдими на детектора се подложиха още двама заподозрени – Момчил и Рангел. Рангел не излъга, но Момчил да. Тогава на беседата той каза, че не е виновен, но знае кой е бил. Така стигнахме до тримата”, разказа психологът Тодор Тодоров.

По време на изследването са били задавани по 4 въпроса на всеки един. Те са били насочени към нападението, като за всеки са били индивидуални спрямо ролята им престъплението. Всеки обаче е бил питан дали е участвал в обира - „Ти ли си един от хората, обрали баба Атанаска”.

„От изследвани пет човека и тримата са категорични участници. Те са излъгали на този въпрос. Тодор бе попитан дали той е заплашил Атанаска с нож. Същия не бе комуникативен, не съдействаше и не искаше да отговаря. Всичките лица минаха подготовка за теста. Снехме им анамнеза за заболявания, имаше пред тест разговор, бяха в добро физическо и психическо здраве. Тъй като са неграмотни, ние им прочетохме правата, както и декларациите. Имената им ги написахме пред тях и те се разписаха, че са съгласни на тест. Никой от тях не е бил насилван”, разказа още Тодоров. В своето заключение той и колегата му Ковачки са били категорични, че в голяма степен на вероятност Атанас Радев, Тодор Велиев и Ангел Василев са авторите на нападението. Велиев е заплашил Атанаска с нож, Радев е задигнал парите, а Ангел е откъртил бойлера.

За поредно заседание баба Атанаска не се яви в залата. Тя е последният свидетел, който трябва да се разпита в процеса. Жената обаче е трудно подвижна, почти глуха и има сърдечно заболяване. Представена бе медицинска документация, която извинява 87-годишената Атанаска от присъствие. Заради неявяването ѝ в залата, съдът назначи комплексна съдебномедицинска и психологична експертиза на Атанаска, с оглед да се прецени как да бъде проведен разпитът ѝ съобразно здравословното ѝ състояние.

След разпитите на вещите лица, защитата на двама от нападателите Тодор Велиев и Ангел Василев поискаха изменение на мерките им за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека.

„Пробация – мромация, нещо такова искам”, бяха единствените думи на Велиев.

В крайна сметка съдът поряза мераците на двамата мъже и ги върна обратно в ареста. Делото бе отложено и насрочено за нова дата. Атанас Радев, Тодор Велиев и Ангел Василев отново ще се изправят пред съда в началото на февруари.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    223 5 Отговор
    Циганин,на снимка да го видиш му извърти един шамар...все някъде е сбъркал...
  • 2 Циганизация БГ

    167 3 Отговор
    Няма възмездие за тази сган !
  • 3 ИЯО

    185 2 Отговор
    Малко ти е било дето само са те били в полицията. По комунизма и друго правеха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Maнгалитe

    152 2 Отговор
    лъжат якoooo

    Коментиран от #24

  • 7 4673

    109 2 Отговор
    Сапун

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бг циганин

    130 1 Отговор
    Ваштоо ма нце да е. Нещастни, нагли неграмотници, уроди. Утайки на обществото! Пречите ни да живеем нормално, уроди недни, нещастни, ела да ме ограбиш не щаснико, да те изко рмя, и да ти простра че рвата недно съществи, твойто м дае
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Боклуци

    87 3 Отговор
    Така требва,маймуни.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 факт

    124 6 Отговор
    Каквото и да си говорим , това преди 89-та беше невъзможно
    Ако все пак се случеше нещо подобно , наказанията бяха от строги по-строги

    Коментиран от #19, #20

  • 14 5354

    108 3 Отговор
    Някой ги е подучил да говорят тези врели некипели и това е опитен адвокат, нападат за 30 лева, а имат пари за немалък хонорар?
  • 15 Минго

    103 2 Отговор
    Трябвало е да натиснат и спуска и да те изпишат умрял от корона вирус с цялото ти семейство!

    Коментиран от #69

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 АТИЛА

    25 63 Отговор
    Тук за мутро-милиционерите им вярвам!!! Само к само да имитират разкриваемост притискат и издевателстват над такива кокошкари !!! Защо не постъпват така нарко-пласьори , рекетьори , колектори и източващи ДДС и така ощетяващи всички нас ?!?!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Така говориш,

    25 9 Отговор

    До коментар #13 от "факт":

    защото си нямаш грам понятие от нещата, само ще ти подхвърля нещо доста известно - АХМЕД ДОГАН - убити са много хора и деца!

    Коментиран от #43

  • 20 5354

    80 5 Отговор

    До коментар #13 от "факт":

    Преди десети, такива трудно преживяваха нощта след престъплението си. Ако оцелееха ги чакаше смяна на резбата в съответния затвор и превъзпитание с подръчни средства от надзирателите.
  • 21 Смарт

    85 2 Отговор
    Мисля, че е крайно време да се потърси отговорност за циганизацията на България и за геноцида на българите във всеки аспект!

    Коментиран от #22

  • 22 Смарт

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Смарт":

    * над българите
  • 23 Перо

    62 2 Отговор
    Патладжаните разбират само от “правилно”прилагани мерки на място! После приемане на оплаквания,при арменския поп!
  • 24 Tarnovetz

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "Maнгалитe":

    Тия дворци в полите на Витоша и Боровец не са на цар Киро или други като него, откъде парите?????

    Коментиран от #38

  • 25 така така

    24 1 Отговор
    Сега кой е виновен? Герберастите в полицията или ромите?!?
  • 26 Софиянец

    67 1 Отговор
    Кой плаща разходите за експертизи на човекоподобните? Полиграфско изследване е по 100 лв/човек. За Пловдив са пътували двама психолози - командировъчни, хотел, хонорари за експертиза? Някоя ромозащитна фондация се е намесила. Дано пострадалата баба има роднини яки момчета, които да покажат кое как. Иначе наистина по времето на Бай Тошо тези трудно ще доживят до съд. А и си го знаеха и затова по възрастните помнят, че по селата никой не си заключваше къщата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Изроди

    54 1 Отговор
    И адвокатите им в затвора,защото ги учат да отричат и лъжат.Преди всяко заседание бой,слад заседание бой.
  • 29 kick

    33 2 Отговор
    Режете им зелкитеее
  • 30 Лелее

    51 0 Отговор
    За лилавите 15 години ,за продажните им адвокати 30 и ще видите как ВСИЧКИТЕ народни душманини ще се кротнат !
    Оххх , помечтах си ...
  • 31 БПФ

    51 0 Отговор
    Когато за последен път (днес) проверих в Конституцията, образованието до 16-годишна възраст все още беше задължително. Защо няма санкции за такива твари? Дори само за това, че са неграмотни, такива скотове трябва да бъдат лишени от каквито и да било граждански права и да бъдат заставени да полагат принудителен труд, докато им дойде акъла !!! Тежки престъпления те вършат, защото търпим малките им нарушения. Хъхрешка сган се дресира само с тояга и каторга, други средства не са измислени !!!

    Коментиран от #57, #75

  • 32 Сс Дс

    43 1 Отговор
    Еми демокрация.Били ги били полицаите.А бе кафе и пасти ли да ви носят .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 БПФ

    64 0 Отговор
    И да са ги били полицаите, малко им е било, самият факт, че стоят на крака пред съда, значи че полицаите не са си свършили работата каякто трябва !!! Големи герои бяхте, като нападнахте трима една 87 годишна грохнала женица, нали изроди? Такива като вас изобщо и до съд не трябва да стигат, а да бъдат убивани с тояги като бесни помияри в мазето на районното !!!

    Най-голямата грешка на демокрацията бе тая глупост с "човешките права" - защото човешки права могат да имат само хора - а дали нещото е човек или не - не зависи от това, дали ходи на два крака, а от някои други неща !!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Иван

    46 0 Отговор
    Да върнат смъртната присъда за такива боклуци .
  • 37 Красимир Кънев

    14 0 Отговор
    Поемаме защитата им! Само да ми опишат в подробности и детайли, дали са им вкарвали чуждо тяло в тях
  • 38 Помак

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Tarnovetz":

    И ти си прав и то много!
  • 39 Миновач

    42 0 Отговор
    При БайТошо тия вече щяха да чукат камъни до живот
  • 40 Eхххххх

    39 0 Отговор
    Тая държава трябва да вземе спешни мерки срещу този ужас *иганизацията..нито учат.нито знаят.ако учат няколко години.агресивни са и тормозят хората и насилват деца и възрастни..правят побоища..аман вече от тях..нямат оправия.само закони и адски глоби
  • 41 Хахаха..

    12 0 Отговор
    Родата и тя като Пульо..4425
  • 42 Ама много сме прости българите

    40 1 Отговор
    Тези тримата трябваше да изчезнат безследно, а не сега да си чешем езиците за тях! Има толкова подходящи места в Родината, няма подходящите хора! В Турция, тези щяха да изчезнат, и никой журналист нямаше да знае за случката!
  • 43 Хоху

    32 0 Отговор

    До коментар #19 от "Така говориш,":

    Аз само да кажа че преди 89-та опу шените си седяха по вигвамите и не смееха да си покажат носа по-далеко от автогара. А сега Сега е малко по-различно..
  • 44 ЗАГРИЖЕН !

    27 1 Отговор
    Има само ЕДНО решение с цигганизацията на България и то е да им се намали раждаемостта! А това става чрез безплатни спирали и безплатни аборти!!!! Защото те продължават да си раждат и много от тях си оставят чаветто в родилното, но то като порасне става същото като тях! Трябва всички да пишем за това през ден и да настояваме това да се случи! МНОГО ДА НАСТОЯВАМЕ, МНОГО, МНОГО МНОГО!

    Коментиран от #71

  • 45 Адвокатите от хелзиския демонски...

    23 3 Отговор
    Комитет,защитават тази сган която се гаври с беззащитните старци в една европейска държава.Срам за тези които са се окопали в партийният дом,срам и за каскета който се занимава с детски ясли и детски градини.А главните бандити се разхождат необезпокоявани с джипки из България....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 4o4iМ

    25 0 Отговор
    Живи да ги дерат на ченгел да ги закачат и сол да им слагат на раните и накрая и двете им ръце да отрежат и да си ги пуснат пак да ходят да крадат от възрасни хора, само ТОВА заслужават
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Редови гражданин

    10 0 Отговор
    Спасението е новичок. Дезинфекция за вечни времена.
  • 54 Правителството се гаври с цял народ,

    5 3 Отговор
    Безнаказано!! Ромите имат Пример!!!
  • 55 Next

    3 7 Отговор
    Аз лично не знам на кой да вярвам, на циг@ните ли , на полицаите ли.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 електорална 1

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "БПФ":

    Прав си. Тези неграмотните ходят да гласуват за 50-100 лв. и определят твоята и моята съдба, и съдбата на децата ни. В същото време много от нас данъкоплатците, които ги храним, не ходим да гласуваме, лежим в къщи, псуваме тук и се успокояваме, че от нас нищо не зависи.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 читател

    13 0 Отговор
    В заглавието пише "циганите", а аз като напиша "циганин" ме трият. Защо?

    Коментиран от #65

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    изнагляха циганите онзи ден в ПЛЕВЕНСКО циганинпреби 89 годишен дядо за 30 лева
  • 61 Един

    0 4 Отговор
    ... Е ми , щом са го били значи вече е "е невинен" !!!
  • 62 666666

    7 0 Отговор
    Тия си го заслужават
  • 63 Аз40

    7 1 Отговор
    В крайна сметка като поотихне ще ги измъкнат. БХК е над закона!
  • 64 ЛЛЛ

    9 0 Отговор
    Малко бой са яли
  • 65 читател 2

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "читател":

    Същото щях да попитам и аз ,защото веднага ми направи впечатление...А по-надолу в текста ,вече се говори за ..."РОМИ" ...
    Е щом такъв "свободен сайт" ФАКТИчески поставя знак на равенство м/у понятията "РОМ" и "ЦИГАНИН",защо на нас се ...ЗАБРАНЯВА ? А ?
  • 66 Крум Велики

    6 0 Отговор
    Отказът от ангажимент от страна на циганите към държавата,която ги храни означава,че същата не трябва да ги третира като хора.Човекоподобните твари,които не уважават закона,трябва да бъдат подложени на санкции и рестрикции.На първо място в този ред на мисли трябва да се проучи финансирането на"Български Хелзински комитет"и други подобни откровено антибългарски организации
  • 67 Крум Велики

    6 0 Отговор
    Отказът от ангажимент от страна на циганите към държавата,която ги храни означава,че същата не трябва да ги третира като хора.Човекоподобните твари,които не уважават закона,трябва да бъдат подложени на санкции и рестрикции.На първо място в този ред на мисли трябва да се проучи финансирането на"Български Хелзински комитет"и други подобни откровено антибългарски организации
  • 68 Крум Велики

    7 0 Отговор
    Отказът от ангажимент от страна на циганите към държавата,която ги храни означава,че същата не трябва да ги третира като хора.Човекоподобните твари,които не уважават закона,трябва да бъдат подложени на санкции и рестрикции.На първо място в този ред на мисли трябва да се проучи финансирането на"Български Хелзински комитет"и други подобни откровено антибългарски организации
  • 69 ммм

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Минго":

    И заедно с контактирали с тях комшии с родата им
  • 70 ПинОчет

    5 0 Отговор
    за такава измет требва не пробация ,а кремация
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 да питам

    2 0 Отговор
    Бях написал,че в заглавието сте написали "циганин",а в текста по надолу употребявата "ром" ,което потвърждава ,че ФАКТИчески ...циганин и ром са едно и също ...
    Та питам ?
    ЗАЩО МЕ ТРИЕТЕ БЕ ГЬОТВЕРЕНИИИИ ??????
  • 73 да питам

    3 0 Отговор
    Бях написал,че в заглавието сте написали "циганин",а в текста по надолу употребявата "ром" ,което потвърждава ,че ФАКТИчески ...циганин и ром са едно и също ...
    Та питам ?
    ЗАЩО МЕ ТРИЕТЕ БЕ ГЬОТВЕРЕНИИИИ ??????
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 А. Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "БПФ":

    Газова камера!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.