Last news in Fakti

14 Декември, 2020 20:25 4 811 20

Организират тайни партита в София, влиза се с парола, няма маски и дистанция

  • тайни партита-
  • парола-
  • мерки-
  • забрана

Става дума за празненства, организирани предимно в зали и помещения под наем

Организират тайни партита в София, влиза се с парола, няма маски и дистанция - 1

Въпреки забраната полицията разби поредното тайно парти с десетки посетители, които са без маски и не спазват дистанция.

Тайни партита се правят от началото на въведените от държавата ограничения за струпване на хора, разказват запознати пред btvnovinite.bg

Става дума за празненства, организирани предимно в зали и помещения под наем, повечето, от които са в покрайнините на града или в полите на Витоша.

За тези купони хората се уговарят обикновено през групи в социалните мрежи, а за да присъстват на такова парти получават специална парола за достъп.

Почти всички заведения спазват забраните, но има и изключения. Един от установените нарушители е клуб за латинотанци в центъра на София, в района на НДК. Малко преди полунощ в събота полицията влиза по сигнал на граждани в заведението и заварва вътре парти с десетки гости.

Посетителите са били 42-ма души, нито един не е носел маска.

„Много от тях танцуваха, в сепаретата около дансинга употребяваха алкохол, барманката, която е установена, няма трудов договор. Следващо нарушение – че касовите апарати изобщо не са включени. Така че ние ще сезираме компетентните органи“, обясни Румен Костадинов IV полицейско управление в столицата.

Купонът е бил с охрана, таксата за вход била по 10 лв. на човек, а за парола гостите са ползвали името на собственика.

Организират тайни партита в София, влиза се с парола, няма маски и дистанция
Снимка: бТВ

Униформените влизат заедно с други посетители. В момента клубът е затворен, но на вратата стои обява със списък на уроците по танци, които се провеждат в заведението. Екипът ни не успя да открие собственика въпреки многократните опити.

Това не е първото нарушение на клуба. На 21 ноември полицията установява 200 човека, заключени вътре. Въпреки санкциите партита продължават.

От МВР разкриват, че нарушителите често заключват клиентите си, не отварят на полицията и нарушават по всякакъв начин мерките за безопасност.

Здравните власти пък обясниха, че данните за участниците в тайните партита не стигат до тях и няма как да проследят дали след това те разпространяват вируса. При нарушения, обаче, следват глоби.

Полицията е връчила призовки и ще състави актове на всички участници в нелегалното тържество, а санкциите са от 300 до 1000 лв. по закон.

Глобите за собственика са от 500 до 2000 лв., но заради многото и драстични нарушения по случая ще бъде сезирана и прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BadAzz

    54 2 Отговор
    Няма голяма разлика между дискотека и магазин хаха

  • 2 Азазел

    30 1 Отговор
    Мдаа. Сухият режим в САЩ. Някой ще направи пачки. Въпроса е чии имена са в тефтерите.
  • 3 Шперц

    22 2 Отговор
    Браво !!! Чак сега ли разбрахте за това?
  • 4 Рибарче

    7 12 Отговор
    Ако не спазиш карантина затвор ако заразиш хиляди медал :(@ колко е прост алчният завистлив Българин чак ми се повръща :(
  • 5 гост

    33 1 Отговор
    То във Джъмбо дистанцията е направо образцова.
  • 6 Четник

    29 3 Отговор
    Управляващата клика зорлем ще накара хората да хванат гората .Такова нарушаване на Конституцията не имало и по Живково време.
  • 7 За мерките

    48 3 Отговор
    Март и април ни плашеха с хладилни камиони пълни с трупове, ледени пързалки превърнати в морги и какво ли не още.
    Налагаха глоби по 5000 лв. за разходка в парк или в планината, наричаха хората безотговорни за това, че искат да отидат в собствения си имот до града със собственото си семейството.
    Тогава управляващите скъсаха рейката на управлението и сега когато положението е наистина сериозно вече никой не им вярва.
    Това е резлутата от некадърното и малоумно управление.
  • 8 Ники

    39 1 Отговор
    Това го има във всички градове, а Германия ако ти звъннат на вратата полицаи и имаш гости се крият под леглата, такива идиотщини и по Хитлерово време не е имало. Всеки дори и с по малко интелект е наясно за целите на мероприятието. И не вируса е в основата, само е повод
  • 9 Behemoth

    8 7 Отговор
    Глупав народ!Много прост...и не само това понеже шилитата няма Ко да правят(прочели са всички книги )и се навират в големите магазини като не видели и то в неделя....

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Манафчето

    4 3 Отговор
    Маски не ме интересува дали има, ама праскат ли се?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Република

    4 4 Отговор
    Много мъка има в тая София.
  • 14 Литекс-Етрополе

    11 3 Отговор
    Оставете хората на мира, фашисти мръсни
  • 15 Аз40

    8 0 Отговор
    "Новата" политика на ЕС. Яко тоталитаризъм!
  • 16 ХА ХА

    2 0 Отговор
    Поредният голям удар на родната полиция ! В БГто не остана престъпност .
  • 17 Комунизма е като мики маус

    1 0 Отговор
    Пред тия башибозуци.... Венсеремос!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лyмпeн Власт

    0 0 Отговор
    Честито ЛYMПEHИ! На ви мерки. Сега да почнат и да се въоръжават и да ви тpeпaт!!!!!!!!!!!!!!!
  • 20 любопитен

    0 0 Отговор
    Гриф-крими ! Забавленията , от кога станаха криминални прояви ? Защо хората да не се повеселят , отърсвайки се от ежедневните грижи - КАК ДА СВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ в тези времена ??? Правителството се грижи , вирусът КО19 , да не се разпространява , но НЕХАЕ за разпространяването на МИЗЕРИЯТА и БЕДНОСТТА всред населението ! Препоръчвам на правителството да издигне лозунг - Българите са най-бедни в ЕС , но НАЙ-ЗДРАВИ ФИЗИЧЕСКИ ! ..........Подобен лозунг имаше в СССР - Съветските болни - най-здравите болни в Света !