Last news in Fakti

16 Декември, 2020 08:01 11 325 22

Синът на транспортен бос е замесен в най-голямата кражба на ток

  • хераково-
  • цветан момчев-
  • чез-
  • кражба-
  • електричество-
  • ферма за криптовалута

Това твърди в писмо Цветан Момчев, който е задържан за въпросната кражба

Синът на транспортен бос е замесен в най-голямата кражба на ток - 1
Снимка: Shutterstock

Синът на пловдивски транспортен бос ме прати в биткойн фермата, за да отстраня повреда, но всъщност е било, за да ме арестуват. Това твърди в писмо Цветан Момчев, пише trafficnews.bg.

В неделя той беше задържан в бившето ТКЗС в с. Хераково, където за 2 месеца е откраднат ток за 1 млн. лв. Денонощие по-късно мъж с това име изпрати имейл до вестника, в което разказва своята версия. Дали написаното от Момчев отговаря на истината, ще стане ясно в хода на разследването.

“Постъпих на работа при него, като си мислех, че всичко е честно и законно. Шефът ми обаче ме използва като бушон. Казва, че е отдал помещението под наем на мен. Това изобщо не е вярно”, твърди Момчев, който назовава пловдивчанина по име. Същият имал много фирми с различна дейност, но основно в транспорта. Баща му също бил известен в града с този бизнес. Според Момчев работодателят му дори му пречел да съдейства на разследващите.

“Лежах в ареста и исках да си кажа всичко, но шефът ми прати адвокатка, която ме посъветва да не говоря, защото престъплението било нищожно и бързо щели да ме измъкнат”, пише още Момчев.

До момента не е ясно дали има обвинен, макар от полицията да коментираха в понеделник, че Момчев ще бъде подведен под отговорност за кражбата на тока.

Двете сгради, от които се крадяло електричеството, били свързани директно със стълба. Имало 500 копачки за биткойни, към всяка било сложено и водно охлаждане.

Само за час от обекта се потребявал ток, колкото 4-5 семейства харчат за месец. Консумацията обаче не останала незабелязана от служителите на ЧЕЗ. Те видели, че има огромно нарастване в подавания ток в последните месеци. Нямало обаче ръст на сметките и затова на 12 декември те подали сигнал до полицията.

От ЧЕЗ обявиха разкритата кражба на ток като най-голямата досега. Момчев веднага бил задържан, а личният му компютър - конфискуван. В него открили разписка от трансакция с биткойни. След нея в портфейла му оставали цели 40 от ценните блокчейни. Те са на стойност от 1 227 904,06 лв. по курса от събота, но тенденцията е да нараства.

Възможно е да има много повече, тъй като трансакцията е с дата от началото на ноември. Заради разписката ще се проверява и дали Момчев не е финансово муле и просто да е бил нагласен като бушон. По делото са назначени множество експертизи.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    23 4 Отговор
    Да не е направил ферма за копане на биткойни?
  • 2 БАЙ Х@Й

    86 4 Отговор
    Тока е теглен ДВА месеца !!!! И една сутрин енергото се събужда !!!!! Ах, някой краде ток!!!!!

    Коментиран от #22

  • 3 Нали знаете

    91 1 Отговор
    Абонатите плащаме загубите.
  • 4 Последния Софиянец

    71 2 Отговор
    Транспортните фирми са пред фалит.Станаха ,,фермери,,.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Брадвата

    14 1 Отговор
    Той може и да е замесен, ама от сайта да не пишете опровержение след решение на съда?
  • 7 Сух

    60 0 Отговор
    Защо премълчавате името?

    Коментиран от #8

  • 8 БАЙ Х@Й

    49 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сух":

    Защото са БДИТЕЛНИ ! Енергото , са толкова БДИТЕЛНИ, че ни спират тока дори да е платен - ей така за назидание ! Обаче ДВА месеца не видяли разхищение и кражба !!! И от сайта са БДИТЕЛНИ!!!!
  • 9 Ха ха ха

    46 1 Отговор
    Син на мафиот крадял ток. Ей голяма вест, ми аз ли да крада, кой ще ме остави? Колкото до тока, не го мислете, ЧЕЗ ще го разхвърлят на останалите абонати

    Коментиран от #15

  • 10 Ооо

    43 0 Отговор
    Кви 2 месеца, от 2 години почти е тая ферма там... комшиите са плащали тока като загуби по трасето и т.н но в един момент е станало прекалено вече...
    Освен това кой луд вярва, че 500 конфигурации могат да се инсталират отведнъж и да се пуснат...
  • 11 Ха ха ха

    18 8 Отговор
    Слушах новините. Тоя е изхарчил ток за над 1 милион и е спечелим милион и 200. То е можело само да продаде тока, без да се занимава да копае биткойни.

    Коментиран от #13

  • 12 Наблюдател

    23 0 Отговор
    Едно време хората са копали с кирки и лопати земята, за да търсят злато-днес тарикатите копаят онлайн биткойни с машини.
  • 13 Мхм

    24 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха":

    С тази разлика, че не е дал и стотинка за ток. Биткойни да копаш вече няма далавера, освен ако не крадеш като този.
  • 14 Име

    35 0 Отговор
    Защо не казвате имената на сина и бащата? При Иванчева по друг начин подхождаха " независимите" медии.
  • 15 Сух

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха":

    Не знам какво се случва, но вчера мой приятел ми каза, че са го изключил и е заплатил 7лв. за включване. Други месеци си е плащал тока до 20-ти и нямало проблем. На гишето е имало опашка от изключени които не знаели какво става и защо е така. Ей ги част от парите..

    Коментиран от #16

  • 16 БАЙ Х@Й

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Сух":

    7 ! късметлия ! Аз платих 40! При това сутринта бях платил задълженията си към ЕНЕРГО ПРО , но това не им попречи да ми спрат тока в 15:30 ! " Ами да ,господине виждам че нямате задължения! Ама ние няма е връзка с екипите !"

    Коментиран от #19

  • 17 Учуден

    7 0 Отговор
    Абе къде са заровени тия биткойни, че да ги копаят с разходи като за багер?
  • 18 В Пловдив

    5 0 Отговор
    Има много транспортни фирми, най големи са ПИМК ПЕТКО АНГЕЛОВ И ШУРА МУ АИТ
  • 19 Сух

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й":

    Направо са за съд..
  • 20 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ... " ТЪПАТА ДЪРЖАВА " !!!!!!!! ЗАЩО НЕ : РАЗКРИВАШ ; КОНФИСКУВАШ ; НАЦИОНАЛИЗИРАШ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА "КОПАШ"- "БИТКОЙНИ " ЗА ДЪРЖАВАТА ---ТОК ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО -А И КАПАЦИТЕТИКУСИ !!!!! ЕДИН ЧАС Е НУЖЕН ЗА РЕГИСТРИРАНЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ПРЕД СЪДЛЯРИТЕ/НЕИЗБРАНИ/ !!!!!
  • 21 @@@@@

    6 0 Отговор
    Не се ли е усъмнил, че е в отдалечена ферма в Софийско село, и освен това, че всичко е потайно, сиреч няма обозначение на мястото и прочие....
    Смях!
    А пък тез от ЧЕЗ, добре, че регистрирали загубата...
    Впрочем, в сметката на всеки се начисляват тез загуби...
    Нека по-стриктно да следят за разлики...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.