Last news in Fakti

10 Януари, 2021 11:18 3 288 4

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра

  • мездра-
  • убийство-
  • дете

Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра - 1
Снимка: БГНЕС

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра на бащата на детето домакин. Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното момче.

Престъплението е квалифицирано по чл. 338 ал 3 от Наказателния кодекс, т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. При оглед в дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина.

Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

Мъжът беше задържан за 24 часа още вчера (08.01 б.р.) . Малко след 20:30 тази вечер (09.01 б.р.) му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До журналистката

    22 0 Отговор
    Отново се убедих, че Вашите статии трябва да се четат с известна доза недоверие към представената от Вас информация. В профила си към ФАКТИ пише, че веднага сте се потопила в дълбоките дебри на криминалния сюжет. Ами ето един криминален сюжет, пък Вие кажете какво не е наред: "статия за това, какъв гювеч предпочитат различните зодии, съпроводена от снимка на гювече"?! Криминалните сюжети май не са Ви много сила...😉

    Коментиран от #2

  • 2 Изтриван

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "До журналистката":

    Много добре казано...Подкрепям мнението Ви и направо съм озодачен, как коментарът Ви още е оцелял след 14 (+) лайка -единия от мен от 11:26 ...до сега 13:33.
    Моите редовно ги трият , не ,че са цинични , обидни или излъчван нападки и насилие ...а просто са КРИТИЧНИ към ТЕЗИ ,КОИТО ВИЗИРАТЕ И ВИЕ ...

    Коментиран от #3

  • 3 Да, и мен ме учудва

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Изтриван":

    Още, докато го пишех, мислех, че ще бъде изтрит бързо (понякога ми трият коментарите почти едновременно с публикуването им). Може пък просто да не са го видели още. 😉😆😂😷
  • 4 Пес патрул

    3 0 Отговор
    Пак ще се търсят причините довели до трагичния край, а в същото време да се каже колко констатирани случаи има в страната на неправилно съхранение на оръжие, какви са реалните наказания, отнети оръжия и т. Н. Няма кой да каже. Жалко за детето.