Last news in Fakti

28 Януари, 2021 13:53 5 642 20

Дрогиран свидетел покри Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

  • йоан матев-
  • борисовата градина

От показанията му, които даде от Амстердам по скайп, стана ясно, че в деня на убийството е бил съвсем наблизо и е пушил марихуана

Дрогиран свидетел покри Йоан Матев за убийството в Борисовата градина - 1

Ключов свидетел от Нидерландия бе разпитан по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година.

Лъчезар Трайков обаче се оказа, че изобщо не помни подсъдимия за престъплението Йоан Матев и на практика го покри, съобщава "Телеграф".

От показанията му, които даде от Амстердам по скайп, стана ясно, че в деня на убийството е бил съвсем наблизо и е пушил марихуана. Камерите на МВР са го фиксирали в района, където бе заснет "самотния бегач" и след това е бил издирван като заподозрян за убийството.

Трайков е тестван за дрога, претърсвано е и жилището му, но нищо не е открито. По-късно подозренията срещу него са снети. Пред съда младият мъж обясни, че не помни нищо от деня на зверството и няма представа кой е Йоан Матев.

Убийството стана точно в деня на Христо Ботев - 2 юни, преди повече от 5 години. Около година отне на службите да разкрият самоличността на самотния бегач.

В хода на разследването стана ясно, че след фаталното наръгване Матев е променил външността си. Надебелял е, дори си е боядисал косата. Разплитането дойде и след показанията на брат му Марсел, който буквално го закопа, като заяви, че е хвърлил ножа, с който е наръгал Георги в точно определена шахта.

Оръжието беше открито, но тъй като е седяло много дълго време там, по него не бяха открити годни доказателства. Освен това показанията на член от семейството не се взимат предвид в хода на делото.

По процеса срещу Матев показания дадоха преподаватели и негови съученици. Стана ясно още, че директорката на частното училище, в което е учил, е знаела, че това е издирваното момче, но не е сигнализирала полицията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конфуций

    22 10 Отговор
    Много елементарен стил на писане с цел търсене на сензация. Евала
  • 2 РАДИО ЕЛТО

    18 4 Отговор
    как ще вярвате на дрогиран свидетел а
    случая може да го покрият баща митничар майка журналист починалия в гроба това не е провосъдие а кривосъдие един вид спари в рая без пари покрай рая но никой не може да избяга от БОЖИЯ гняв
  • 3 Тоя

    25 2 Отговор
    да влиза до живот , стига са му търсили свидетели , чак и директорката на училището му го посъветвала да си вземе медицинско за деня на убийството на Георги ! Мир на душата му ! Жалко за отнетия му толкова рано и жестоко живот !
  • 4 324

    29 2 Отговор
    Явно много пари са цакали мамето и тате на разследващи, прокурори и съдии, явно поредния престъпник ще бъде оневинен! За 30 години преиначиха поговорката и сега звучи"право седи, криво съди."
  • 5 Този лека

    23 0 Отговор
    Този лека полека и ще го оправдаят. Реално всички доказателства отпадат едно по едно. Великите ни криминалисти са свършили "прекрасна" работа. ГДНП и СВВР - "истински професионалсти". Жалко за убитото дете, и неговите родители и близки. Директорката на частното училище защо не е подсъдима или даже вече осъдена?
  • 6 11111

    24 0 Отговор
    На дебелака му трябва доживотен затвор , защото си го намушка абсолютно умишлено . И след това избяга и се кри като плъх .
  • 7 Мимч

    16 0 Отговор
    Егати правосъдието,дорде се мотат и туткат,птестъпника си живурка и може да хване Балкана,а може и запада.Явно тая корупция в България процъфтява,нищо неможе да я срине...
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор
    Бихте ли дали повече яснота....Кой е Дядото на убиеца,по Бащина линия....Кои са родителите на подсъдимия,та да ни въведете в желанието на съда да оправдаят обвиняемия,гражданин на бг!Ако го оправдаят,направо да го зачисляват в милицията!!Такива кадри вече,трудно се разкриват.....
  • 9 Това може да се случи само тук

    19 2 Отговор
    Наркоман отървава убиец от затвора честито на печелившите
  • 10 Кой68

    12 2 Отговор
    Но помни че е пушил м@риху@на !!!!!
    Каква памет ........
  • 11 ККК

    14 2 Отговор
    Да попитам уважаемия съд: На убития не са ли му нарушени човешките права? Правото на живот!?! Сега сме се загрижили за правата на убийци?!
    Да се разреши свободното закупуване и носене на оръжие, както и употребата му в условия на неизбежна самоотбрана!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дилъра

    8 5 Отговор
    Този се вижда, че е наркоманче. Пушил е трева, мозъкът му е изгорял. Най-добре да не се връща в България, че ще му отрежат ушите!
  • 14 васик атанасова

    11 1 Отговор
    нашите съдии хем нищо не разбират хем са корумпирани
  • 15 vasik atanasova

    9 3 Отговор
    наркоман и човек който е съден НЕ СТАВА ЗА СВИДЕТЕЛ

    Коментиран от #16

  • 16 Наркос

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "vasik atanasova":

    Ако беше посочил Йоан за убиеца пак ли не става за свидетел ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 11121221

    6 0 Отговор
    Дебелия не изпитва капна съчувствие за това което е сторил . Погледнете го какви прически си прави постоянно е нагелосан и охранил се е като някой олигарх . Изобщо не му дреме какво е направил и не съжалява . Освен убийството което извърши този бастун се занимаваше и с наркотици , точно и за това уби момчето на пейката абсолютно умишлено и хладнокръвно . След това се кри и отрича , че е той извършителя . Той се радва , че пишат за него и качват негова снимка , мислите ,че не чете какво пишат на него ли ... ооо постоянно се вре в интернет и се радва и се гордее и се чувства известен , а трябва да се свие малко да погледне родителите на убитото момче да признае вината си и да каже , че съжалява . А той се тъпче яде колкото за 2 слона прави си прически и после да го жалваме ... Доживотен или най-малко 20 години. Какви са тези смешни присъди , а кръвнина ще платили ще плати дръжки ...
  • 19 Пияници

    1 0 Отговор
    До там докарахте държавата че престъпниците като този, онзи който уби жена си и детето , си онзи където затри журналиста дрогиран от 11 на обяд взеха да им се проявява самочувствие, гледам ги на репортажи като ходят към съдебната зала с хъс и увереност, като за филм го докарват .. Толкова свобода им дадохте че са убийци с самочувствие и его, ако това беше държава с живи институции и трезви управляващи този и подобните му отдавна да си ядат живеца и ноктите и да приличат на утайки, ама вие ги правите герои с камерата и белезниците...
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Ако подобно престъпление с подобни доказателства се разглеждат от американски съд, Матев отдавна да е получил 40 г. затвор или доживот.