Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 16:24 3 593 9

Подробности за многократното наръгване с ножица на мъж на "Лъвов мост"

  • лъвов мост

Р.А. нанесъл ударите без смислена причина, при демонстративно незачитане на обществения ред на публично място

Подробности за многократното наръгване с ножица на мъж на "Лъвов мост" - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Днес, 12.02.2021 г., прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Р.А., на 43 години, за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, съобщиха от СРП.

На 11.02.2021 г. около 14,30 ч. в района на „Лъвов мост“, гр. София, чрез нанасяне на удари с ножица в областта на левия крак, лявата буза и шията на Р.О., обвиняемият Р.А. причинил на пострадалия лека телесна повреда, изразяваща се в прободна рана на подбедрицата, порезна рана на бузата и порезна рана на шията, което довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота и деянието е извършено по хулигански подбуди.

Р.А. нанесъл ударите без смислена причина, при демонстративно незачитане на обществения ред на публично място, демонстрирайки явното си неуважение към телесна неприкосновеност на личността и при липса на личен мотив във взаимоотношенията си с пострадалия Р.О.

Престъплението, за което Р.А. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Р.А. за срок до 72 часа. Предстои на 14.02.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    21 3 Отговор
    Р.А. Рашид Али ли се казва? За един преател питам.
  • 2 Шопо

    4 2 Отговор
    Като на протестите .....
  • 3 Шопо

    18 1 Отговор
    Егюптенин требе да е касапинът
  • 4 Град Борован

    19 1 Отговор
    Това си е нереализирано убийство направо. Алооооо прокурори, къде сте?
  • 5 😀😀😀

    4 4 Отговор
    Ласт Софиянчето работи на Лъвов мост, да не е той пострадалият 😀

    Коментиран от #9

  • 6 ИВАН

    13 1 Отговор
    Порезна рана на шията, не е опасно за живота, ама си е чист опит за убийство ... този едва ли е българин, много леко гледат на деянието му
  • 7 Гочо

    20 1 Отговор
    Многократно наръган с ножица, лека телесна повреда ало вие добре ли сте?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "😀😀😀":

    Същият който споменаваш е един нископлатен трол който не си показва носа навън от страх, защото е един страшен мишок, и изобщо не е никакъв софиянец, а един завистлив и ограничен провинциалист. Именно затова и името му е с цел да си избива комплексите по адрес на София..