Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 19:25 3 943 16

Осъдиха дознателката, помагала на рецидивист с информация заради любов

  • розалина кьосева-
  • присъда

Преди няколко години дознателката трябвало да води разследване срещу мъж с инициали В.Б., който е многократно осъждан. Тя обаче започнала да поддържа приятелски отношения с него, които по-късно прераснали в интимни.

Осъдиха дознателката, помагала на рецидивист с информация заради любов - 1
Снимка: БГНЕС

Една година и половина условна присъда, с тригодишен изпитателен срок, получи бивша дознателка от Благоевград. Розалина К. се е признала за виновна по 4 обвинения - за престъпление по служба, разгласяване на информация, лъжесвидетелстване и лично укривателство, предаде БНТ.

30-годишната бивша служителка на МВР беше подведена под отговорност, след като получи обвинения за престъпления свързани с изнасяне на информация към бивш затворник, който бил и неин приятел.

Преди няколко години дознателката трябвало да води разследване срещу мъж с инициали В.Б., който е многократно осъждан. Тя обаче започнала да поддържа приятелски отношения с него, които по-късно прераснали в интимни.

Въпреки това разследването по делото продължило да се осъществява от Розалина К. в качеството ѝ на разследващ полицай, посочват в обвиненията си от прокуратурата.

Розалина К. знаела и за водено наказателно дело срещу В.Б. в Гърция за фалшива валута. Възползвайки се от достъпа си до информационните масиви на МВР, тя извършила справка за В.Б., като разбрала, че той е обявен за издирване в Шенгенска информационна система и за него е издадена Европейска заповед за арест.

Вместо да предприеме действия по служба, тя го уведомила за това и той се укрил в жилището си. Дознателката периодично го посещавала, носела му храна, давала му напътствия и съвети.

По-късно мъжът е задържан, но Розалина продължила да се среща с него, давала му информация и за надзиратели в затвора и техните семейства.

След като в Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР постъпил сигнал за отношенията между дознателката и лицето от криминалния контингент, тя е уволнена и подведена под отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиционер

    32 0 Отговор
    Нямахме милиционери, не случихме и на милиционерки.
  • 2 сигурно

    25 0 Отговор
    Трябва и никога да не работи в МВР , защото винаги ще си винаги крака
  • 3 ГруЮ

    19 1 Отговор
    Ама това е Куката.
  • 4 Анонимен

    2 8 Отговор
    Той щото при бай тошо не беше същото. Бяха комунисти и не ги закачаха. Умря двуличника. В заседание гонеше туркините с шалвари от съдебно заседание и след 1989 се ожени за туркиня, уреди я в съда чиновник, а сина й в икономическа и предполагам синчето й е в полицията. Сега има гласност. А дознателката простовата, но.. Кво казваше виден съдия, и в подсъдимия има нещо положително. Бе от богат род съдията, но явно вербуван, но много строг и не се подаваше на корупция Бънков. И вили казасян влезе и излезе.. Е кво като си вили казасян.. А сега пачката и си полицай.. Ша та набия ми вика един на бб, дошъл съм ред.. Прости им господи..
  • 5 СВД

    29 0 Отговор
    С две думи - осъдена е на нищо! Условна присъда с 3 г. изпитателен срок! Тоест, ако през тези 3 години извърши подобно деяние, усовната присъда става ефективна! Ясно, че точно това деяние няма как да извърши, защото е уволнена!

    Коментиран от #8

  • 6 Гражданин

    1 12 Отговор
    Оплакват се за малките заплати. Борисов да им ги направи 10 хиляди и няма да правят с подсъдимите
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 :):):):)

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "СВД":

    Е ти кво очакваш властта да прецака тяхното момиче ли
  • 9 Илия

    15 2 Отговор
    ДЪРЖАВА НЯМА ОТ 1989 година! ИМА НАШИ ХОРА ТЕХНИ ХОРА И ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ
  • 10 Гешев

    13 2 Отговор
    Розалина, Розалина - яз те саках, друг те мина!
  • 11 Левтер

    6 0 Отговор
    Тая стевра се оттърва,не съм се и съмнявал де!
  • 12 Слаботоков

    7 0 Отговор
    Таткото милиционер, хайде щерката да е полицайка. Егати логиката. Той и Гунди я риташе от правилната страна . но сина му уви
  • 13 американец

    7 0 Отговор
    я как се хили тая нагла пр ъдла!!
  • 14 райберЪТ

    4 1 Отговор
    А защо никой не съди и ББ , който е бил в ПРИЯТЕЛСКИ и БИЗНЕС отношения с босовете от подземния свят , като Паша , Маргин , Миле ?
  • 15 Тяната

    7 0 Отговор
    Изнася класифицирана информация и накрая нищо,изобщо за какво си говорим!!!!
  • 16 Боби

    5 0 Отговор
    Не са я наказали - с перце са я погалили и са размахали пръст: няма така да правиш, наш'то момиче.