Last news in Fakti

23 Март, 2021 17:50 1 545 7

Съдът отново върна делото за наводнението в село Бисер на прокуратурата

  • село бисер-
  • бисер-
  • ирена узунова

Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова

Съдът отново върна делото за наводнението в село Бисер на прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Харманли за втори път върна на прокуратурата делото за наводнението в село Бисер на 6 февруари 2012 година, при което загинаха 8 души, съобщиха от Съдебната палата в Хасково. Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. Това бе и трето поред разпоредително заседание на процеса.

Според мотивите на съда, при изготвяне на внесения за разглеждане обвинителен акт не са били посочени факти и не са били изложени твърдения относно обективните елементи на деянието. Липсват твърдения и за наличие на причинно-следствена връзка между осъщественото от подсъдимата деяние и настъпилия резултат. Изтъкват се и други недостатъци на обвинението, което е на Районна прокуратура - Пловдив.

Според институцията, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и организиране и разработване на областен план за защита при бедствия. Вменява ѝ се още, че не е организирала, контролирала и осъществила редица други мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия.

При наводнението се скъса стената на язовир "Иваново" и няколкометрова висока вълна заля селото, като причини освен човешките жертви и разрушения на десетки жилищни и стопански имоти.

Сегашното решение на съда може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Хасково.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    8 2 Отговор
    Жалко за хората, но от цацаратурата сега каскетура нищо свястно не може да се очаква по-скоро с ялово обвинение замитат вината.
  • 2 Иван Грозни

    9 0 Отговор
    Ще връщат доката изтече срока на давност. Не може да бъде осъден гербераст.
  • 3 Патето Яки

    4 0 Отговор
    Чудесна европейски ръждясала табела и път магистрала.
  • 4 гост

    6 0 Отговор
    Само у нас едно ясно дело с длъжностни лица може да се точи 9г. и да не е реално започнало още. Изчакайте още малко, няма да има живи обвиняеми. Ето както с влакът стана: частна фирма нарушава много разпоредби, после работниците виновни и народът в лицето на държавата плаща всичко. Влязохме преди 15г. в ЕС, защо у нас е различно спрямо другите страни?
  • 5 гадно

    6 0 Отговор
    Вижте какъв "бисер" е табелата, такъв "бисер" е и държавата ни.
  • 6 АМИ

    0 0 Отговор
    Вземете прекратете делото , това е загуба на време и пари ! Няма виновни !
  • 7 Ггпвп

    2 3 Отговор
    Не съдят когото трябва!!! Виновника е друг и сега се кандидатира за депутат от БСП Хасково ,казва се Михайл Ласков!!!!!!!. Този наглец които е от статуквото е платил сумати пари на когото трябва само и само да се отърве от отговорност.
    Но всичко ще си дойде на мястото някои ден .!
    Жалко за хората които си отидоха заради безотговорно става на един просташки!!!