Last news in Fakti

25 Март, 2021 19:06 4 089 12

Разследват стрелбата по влака Своге-София

  • стрелба-
  • влак-
  • своге

По време на стрелбата мъжът е бил пил доста бира и водка, таблетки "Клонарекс" (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон

Разследват стрелбата по влака Своге-София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В Районна прокуратура - Своге разследват изстрел по отпътуващия бърз влак с направление Своге - София, съобщиха от прокуратурата. Инцидентът е станал около 16 часа на 22 март 2021 г., от първи перон, в района на ЖП гарата гр. Своге. Заради изстрела влакът е спрян принудително. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и тичайки, напуснал местопрестъплението. След като е установено, че това е 33-годишният К.А., той е арестуван на адреса си. Обвиняемият заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Стрелял е с газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

По време на стрелбата мъжът е бил пил доста бира и водка, таблетки "Клонарекс" (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

От направената справка е видно, че К.А. е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание "пробация". Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    13 1 Отговор
    АБЕ ТОВА СИ Е ЧИСТ АТЕНТАТ...САМО ЕДИН НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ И ЩЕ ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩИЯ СТРЕЛЕЦ СТОЛЕТИЯ...
  • 2 Ромул

    15 0 Отговор
    Ето това не мога да си обясня: този полунормалник шорал бира и водка, пил и някакви хапове, дошъл му куража да гърми като каубой по влака, а после-беж да бягаме крачета! Чак в дома си се е спрял. Що за идиот трябва да си, че да "респектираш" някой на пияна глава, че и с газов пистолет...

    Коментиран от #4

  • 3 Доротея

    9 4 Отговор
    Влаковете не се спират с газов пистолет, а се взривяват! Нашите по време на Съпротивата колко влакове са опаткали!
  • 4 Реcпект

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ромул":

    Докaто не го реcпектирaт c боен зa вaденето нa гaзов.
  • 5 РЪЖДЯСЪЛ БУФЕР

    3 4 Отговор
    АМА КОЙ НЕНОРМАЛЕН НОРМАЛЕН ЧОВЕК СЕ ВОЗИ ВЪВ ВЛАК😬ТО НАЛИ ВСИЧКИ СА ШОФЕРИ И ИМАТ МПС НОВ ВНОС ОТ ЗИН ЗИ БАР!!!
  • 6 СТРЕЛОЧНИК УЧИЛ В ИНДИЯ

    3 8 Отговор
    АБЕ ЗАКРИВАЙТЕ Я ТАЯ КЛОАКА БДЖ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ😂😂😂😂
  • 7 Пламен

    7 0 Отговор
    Маро, значи, искам да кажеш на Венелина, че вече ако стрелят по влака Казанлък-Тулово или София-Карлово-Бургас в Казанлък, никой няма да им каже вече копче от МВРто. Няма проблеми,ако и патлака е боен. Тя ГЕРП реши, в Казанлък да няма вече полицаи. Ако нещо трябва - да се звъни на 112 и да се иска Жандармерия. Ако до седмото позвъняване не се задействат, да се сваля знамето пред общината и да се запали. Може и без спирт, дано да няма вятър.
  • 8 МВР

    4 0 Отговор
    Защо не бях чувал до сега за тоя случай?
    Нещо БТВ и Нова тоя път не разбраха а по край тях и аз😝
  • 9 123

    4 0 Отговор
    Такива лриминални типове има много в България, хвърлят камъни и стрелят по влакове и коли.като освен материалните щети,може да има и убити хора. Освен че спират влаковете от дрижение или забават стотици пътници в тях.Но в България полиция няма, все са неизвестни извършителите които всички са местни жители.Докато не се стигне да бъде наранено семейстото на полицая, прокурора или съдията тогава търсят виновните и ги намират.
  • 10 Софиянчето

    1 1 Отговор
    В БГ само селяни и селски номера
  • 11 кадията

    3 0 Отговор
    Сега да си сглоби пищова и да си навре...известно къде.
  • 12 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    Милиция имаше преди 1989 и тя респектираше криминалните типове много добре. Да не говорим че закона позволяваше на всички военни да носят оръжието си навсякъде. Нямаше тъмнокафява престъпност всички престъпници лежаха в затвора и имаше смъртна присъда за назидание за особено тежки преснъпления. Смъртна присъда и днес има в демократична САЩ.