Last news in Fakti

8 Април, 2021 08:33 10 457 19

Поне двама са били ангажирани с убийството на Драгополов

  • застрелян-
  • собственик-
  • автокъща-
  • николай дракополов

Убитият е известен още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години официалният му бизнес е внос на автомобили втора ръка от Западна Европа у нас

Поне двама са били ангажирани с убийството на Драгополов - 1

Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов, съобщи БНТ, позовавайки се на разследващи. Физическият убиец е имал помагач, който е наблюдавал жертвата поне 4 часа преди убийството. 46-годишният мъж беше разстрелян на оживено кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете. Две основни версии имат криминалистите за мотивите за покушението.

Според източници на "По света и у нас" във вторник следобед мъжът бил в офиса на автокъщата си. А убиецът, преоблечен като клошар, стоял под моста. Негов помагач наблюдавал постоянно Драгополов и дал сигнал в момента, когато мъжът се качил в автомобила си и потеглил.

Очаквано светофарът е спрял автотърговеца преди десния завой към Симеоновско шосе. Тогава килърът излязъл от под моста и стрелял два пъти в лявото слепоочие на жертвата си. Свидетели на убийството станали шофьорите на другите коли.

Убитият е известен още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години официалният му бизнес е внос на автомобили втора ръка от Западна Европа у нас. Търгувал предимно със среден и висок клас коли.

В началото имал съдружници, с които притежавали и няколко автовоза, но се разделили. Така бившите му партньори поели работата с автовозите, а Драгополов продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 година мъжът има над 20 криминални регистрации за различни престъпления.

Източници твърдят, че Драгополов е имал конфликт с други вносители на автомобили, които участвали в схеми за укриване на ДДС и дори бил готов да стане защитен свидетел срещу тях.

Според разследващи, това може да е една от причините за разстрела.

Втората версия за мотив е информация на партньорски служби, че мъжът е бил сред гарантите за транзит на задържани наркопратки.

Драгополов е влязъл в трафик на кокаин и е платил с живота си. Това гласи основната версия за поръчковото убийство, твърди "Труд".

Още в нощта срещу сряда разследващите са разпитали над 35 души - както хора, които са били в съседни автомобили и са видели стрелеца, така и близки на Николай, които са наясно с бизнеса му. Иззети са записи от камери от голям периметър в района на "Симеоновско шосе".

Николай не е бил заплашван, не е имал дългове и не е замесен със скандали с бивши съдружници и конкуренти. Не е имало нужда да ходи с охрана. Това са заявили негови близки на разпитите в полицията. Те са опровергали напълно твърдения в интернет, че автомобил на Николай е бил запален за предупреждение. Запознати в бранша твърдят, че някои от предложените от Николай модели са в диапазона от 10 000 до 30 000 лв., а реално цената на някои от тях стига и до 50 000 лв. Подобни разминавания говорели, че дадената автокъща може би служи само за параван, печалбите на собственика са от някакъв незаконен бизнес, а търговията с лимузини се използва само за пране на пари.

Николай Драгополов е имал карта на Международната полицейска организация със седалище в Милано, става ясно от сайта на неправителствената институция, основана от бившия сръбски депутат Илия Животич. Там е публикуван и сертификат на българина, който го представя като експерт по сигурността.

Картата на организацията е издадена през март т.г. и е валидна до март 2022 г., но вече се открива само в кеша на страницата.

Международната полицейска организация не е свързана с МВР, нито с други служби за сигурност по света. За членство в нея няма изисквания кандидатите да са бивши или настоящи служители на реда, какъвто Николай Драгополов никога не е бил. Организацията има офиси в няколко държави. В България представител е Николай Керопов от Варна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво......

    46 4 Отговор
    Скоро и други .....там и Боко и Цоко и Моко и....други бандити.
  • 3 СбогомШайка

    50 2 Отговор
    Нищо няма да се разкрие, защото знам,какви персони запълват местата в прокуратурата и МВР-то : полуграмотни, бездарни, некомпетентни, но услужливи.За ибрикчии - стават.
    Да си прост и тъп е основание за гордост,и стълба за издигане в сегашната и в предишната власт./Примери много: Каскет паша, Францфишеков,Пацо Терасата,Петьо Евровпейовски и т.н./
  • 4 гадно

    42 1 Отговор
    Вече започвам да се чудя. Да не би такива международни полицейски карти да имат всички наши бандити и колкото повече криминални регистрации имат толкова по-добре.
  • 5 Пучо Капучо

    21 0 Отговор
    Ся Ботьо Ботев кат са включи повторно по ТВ-то, ше каже кви са и кои са, търпение само малко...
  • 6 Аре е

    12 1 Отговор
    Аре е цялата страна разбра че не са му излязлк парите от гласовете
  • 7 Двама

    10 0 Отговор
    - трима ! Известни , ще останат неизвестни !
  • 8 сила

    28 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ КРИМИНАЛНИ СУБЕКТИ КОИТО ПОЗНАВАМ ИМАТ ТАКИВА КАРТИ.....явно в тези среди е някаква мода,нещо като измисления Съюз на бившите барети популярен навремето пак в тези среди

    Коментиран от #9

  • 9 А такива

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    живеещи на ръба на риска и винаги между власт и подземна власт ги раздават (продават) !
  • 10 Гост

    32 1 Отговор
    "Преди 2004 година мъжът има над 20 криминални регистрации за различни престъпления"
    А след 2004 г. "чист", като сълза, нали? Ако го бяхте прибрали там, където му е мястото, нямаше да има убийство в луксозен лек автомобил, пред дете и да впрягате толкова ресурс за разследване на убийството на един криминал, което вероятно ще "разкриете" колкото на Кюлев, Фатик и още стотина такива!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кочо

    13 0 Отговор
    този боклук ще укрепва и развива икономиката на българия.
  • 13 Гост7782

    15 0 Отговор
    Поредния мафиот стъпил на криво . За който ще забравим след време . И няма да се разбере кой му е помогнал да стигне по бързо , до Ада.
  • 14 324

    12 0 Отговор
    Абе, какво ангажирате вниманието на хората с престъпник, каквото е търсел, това е получил, първите престъпници започнаха с авто и заложни къщи. Правосъдие тук няма, та да си се разчиства помежду си, същото се отнася и за циганите.
  • 15 Мерцедес

    1 0 Отговор
    Казват че G класа били най надеждните бронирани коли. Нищо подобно ,дават си парите на вятъра.

    Коментиран от #19

  • 16 😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    Не ни пука нека се избиват въобще не ни дреме стига с такива новини разваляте майтапите🤬
  • 17 Чичко тревичко

    1 0 Отговор
    Колите които продаваше Николай база 5-6000лв .престанете да пишете глупости че имал луксозни коли и тн. А защо е щял да е с охрана от другата седмица??? Това трябва да каже някой от МВР.и кой щеше да му плаща охраната след като горкият драгополов нямаше лев в джоба си!
  • 18 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АЗ СЪМ ПЕНКО ---БЯХ УЧИТЕЛ В ТЕХНИКУМА ПО МЕТАЛУРГИЯ В ГР. ПЕРНИК 7-8 ГОДИНИ -И ИМАМ ОСЕМ УБИТИ УЧЕНИЦИ /ЗА КОИТО ЗНАМ/ !!!! ПЪРВИЯТ БЕ ВАСИЛ - СОБСТВЕНИК НА АВТОКЪЩА -ДО РЕСТОРАНТ "КАЗАБЛАНКА" КВ. ИЗТОК -ПК !!!!!!!!! НО И БОРЧЕВ;ХАЙО И МОТОРЕЦА МИ БЯХА УЧЕНИЦИ , А АЗ МОГА ДА УБИВАМ САМО ПОЛИТИЦИ !!!!!!!
  • 19 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мерцедес":

    Само, че тази не беше бронирана!