Last news in Fakti

16 Април, 2021 13:13 3 346 8

Арестуваха лихвар в Пловдив

  • пловдив-
  • лихвар

"Кредитополучателите" били карани да подписват записи на заповеди и да залагат имуществото си

Арестуваха лихвар в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията в Пловдив арестува 37-годишен кредитен инспектор, който в извънработно време давал незаконни кредити с големи лихви на физически лица, съобщи бТВ.

Мъжът прикривал дейността си с денонощен магазин за алкохол и захарни изделия, където продавачките събирали за него дължимите суми от длъжниците.

При извършения арест в дома му са открити записи на заповеди на около 10 хиляди лева. За 3 години лихварят е ощетил поне 25 лица. Спечелил е десетки хиляди левове от високи лихви.

Лихварят ангажирал в дейността си и съпругата си, която управлявала малкия семеен магазин за цигари и алкохол. Лихвата всеки месец скачала с 10-12 %, като тези, на които били отпускани заеми, били задължавани да подписват записи на заповеди и да залагат имуществото си. Сигналът за незаконната дейност дошла именно от пострадал длъжник. Последните два месеца 37-годишния мъж бил под полицейско наблюдение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    18 2 Отговор
    Всички фирми за бързи кредити са същите лихвари. Само дето отделят за чекмедже. Пък и лихвите в бг банките са... Същите лихвари.
  • 2 Ама някой

    5 11 Отговор
    да ги е карал на сила да ходят!?
  • 3 Лихварите вън

    13 0 Отговор
    Мястото е им е до кофите за боклук, а не както изхвърлиха честните хора от домовете им да ровят по кофите за боклук. МВР много добре знае кои са лихвари и айде да не се правят на ущипани.
  • 4 краси Враца

    5 1 Отговор
    и мен ме изгърби тоя 5 месеца му плащам лихва с уговорката да си ми даде правата а той се отлага малки му е!
  • 5 Пловдив потърпевш

    6 0 Отговор
    и неговия шеф и той ме заплашва по телефона чеее лихвар!! и ще ми строши краката ако не му дам лихвата... малко му е... Митко пловдив
  • 6 Томислав танчев(вуйката)

    10 0 Отговор
    аз му заложих една кола с уговорката за месец платихме му главницата а той не ми върна колата беше я прехвърлил! изгорях помияр и столчето на детето ми остана там!! браво на МВР
  • 7 Милко ДДС от София

    6 0 Отговор
    и тойя дебелак видински циганин той ги води при него на процент еее и него да хванат а не само да търси бушони за фирми...
  • 8 от Преслав

    6 0 Отговор
    с тоя магазин на дребно няма как да има пари... за тоя джип.... ясна е цялата картинка:)