Last news in Fakti

27 Април, 2021 16:22 4 063 6

Адвокат по делото "Милен Цветков": Наркотични вещества в кръвта на подсъдимия са доказани

  • милен цветков-
  • кристиян николов

Разпитани са много свидетели, защото е имало много хора по време на инцидента и само щастлива случайност е предотвратила да има повече жертви

Адвокат по делото "Милен Цветков": Наркотични вещества в кръвта на подсъдимия са доказани - 1
Снимка: БГНЕС

Делото за смъртта на Милен Цветков върви с добри темпове, доказано е наличието на наркотични вещества в кръвта на подсъдимия. Това заяви адв. Менко Менков, защитник на близките на Милен Цветков, в ефира на БТВ.

"Три вида наркотични вещества е имало в кръвта му след взетите проби веднага след инцидента", изтъкна Менков.

Журналистът беше пометен от шофьор на кръстовището на бул. „Черни връх“ в София. При сблъсъка Цветков получи изключително тежки травми и издъхна по пътя за болницата. Подсъдим е 22-годишният Кристиян Николов, който призна участието си в инцидента. Грозят го от 15 до 20 години затвор или доживотен.

„Приятелка, пътувала с него и още един свидетел твърдят, че е поставил обувка или дреха под главата на Милен Цветков – дали съдебният състав ще приеме това за оказване на помощ, не е ясно. Ако се приеме, ще облекчи положението на подсъдимия“, добави адвокатът.

Разпитани са много свидетели, защото е имало много хора по време на инцидента и само щастлива случайност е предотвратила да има повече жертви, добави Менков.

Той коментира и друго дело – това за бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев, по което днес се очаква присъда. Разследване показа, че подложките, които са монтирани под трамвайните релси, не са такива, каквито са били заложени в първоначалните планове. Вместо полиуретанови, те са от рециклирана гума.

„Категорично е доказано че Крусев няма никаква вина обвинението не е доказано по категоричен начин“, каза Менков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ива

    36 2 Отговор
    Кога ще има възмездие за наркоманчето
  • 2 Пучо Капучо

    29 2 Отговор
    Да, ама яката пара на майката на подсъдимия също е доказана. Га заиграе тая кинта, та...та чак Гешеф ше се възмути. За огромно съжаление в БГ-то е така. Жалко само за Милен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 3333

    10 2 Отговор
    Кво го бавите тоя доживотен!

    Коментиран от #5

  • 5 аноним

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "3333":

    щом е доказано за наркотици това е само в полза на наркомана. щото не може да носи пълната тежест на закона и ще има смекчаващи вината обстоятелства. може и под 5 да изкара

    Коментиран от #6

  • 6 Дан Колов

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "аноним":

    Трудно бих се съгласил с тебе, че употребата на наркотици преди шофиране се тълкува като смекчаващо вината обстоятелство. Ясно е, че защитата се опитва да обясни наличието им с чая преди изпит, но очевидно куха теза. Ако бях прокурор бих повдигнал "работно" обвинение и на този свидетел, за да му взема и на него тест за наркотици. Щом има такъв страх от бащичко, при 99 % ясен резултат от теста, би бил далеч по-обективен свидетел, като му отпадне обвинението.