Last news in Fakti

27 Май, 2021 08:10 4 712 12

Разболелият се шеф на Трето РУ в Пловдив и други трима от задържаните искат да излязат на свобода

  • самуил хаджиев-
  • атанас качаков-
  • трето рпу-пловдив-
  • трето ру

Срещу полицейския началник Самуил Хаджиев са повдигнати няколко обвинения

Разболелият се шеф на Трето РУ в Пловдив и други трима от задържаните искат да излязат на свобода - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд ще заседава днес по жалбите срещу постоянния арест на директора на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и полицая Атанас Качаков, задържани след акция от миналата седмица на прокуратурата и „Вътрешна сигурност“ към МВР. Решението на Oкръжния съд да бъдат оставени в ареста обжалват и другите двама задържани - Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Според прокуратурата полицейският началник заедно със своя подчинен са се приготвяли да присвоят 500 кг марихуана от производител, разполагащ с необходимите разрешителни, като двамата са отишли в склада му, който е извън територията на управлението, с личните си автомобили.

В събота Oкръжният съд прие, че въз основа на събраните до момента доказателства не е налице участие на Хаджиев и Качаков в опит за кражба. Пак тогава адвокатът на Хаджиев Димитър Марковски заяви, че при посещението на склада в асеновградското село Болярци е бил и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

Рогачев от десетина дни е в болнични, а вчера беше извикан на разпит. От своя страна, след ареста си, Хаджиев се е почувствал зле здвавословно и е сменил килията с болнична стая, предаде TrafficNews.

Срещу арестувания директор на Трето РУ има още две обвинения – за оказване на влияние върху подчинена дознателка, за да бъде претърсена базата на пловдивска фирма, без да има основание за това, както и за неспазване на мерките за съхранение на боеприпаси.

Обвинението срещу другия полицай Атанас Качаков и двамата цивилни Симеон Иванов и Даниел Димитров е за отвличане и побой на дилър на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ми

    22 5 Отговор
    прави са хората това не е прецедент ,всички го правят . Не е тайна че почти всички войни и тайни операции се финансират с мръсни пари . Предполагам че не са си плащали на полицейското "ПИЛЕ" . Очакваме Гешев да сложи печат секретно . Нищо ново под слънцето 👍🧐
  • 2 ТаУмВзе

    20 2 Отговор
    Чинге му се ходи в Дубай а.
  • 3 МЕНИСКУСА

    42 2 Отговор
    ОТ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ВСИЧКИТЕ В ГЕРБ СМЕ БОЛНИ
  • 4 българин

    36 2 Отговор
    Има ли някой здрав от гербаджиите? Те завалиите всичките са болни, но го научават едва, когато ги хванат по бели гащи.
  • 5 Хей

    30 1 Отговор
    Да се разследват и докторите, които са в играта.Не може всички да са болни, когато ги хванат. Картинката е ясна.Няма ли одит?
  • 6 Барман

    26 1 Отговор
    Като пи уиски и лапа с шепите фъстъци не плачеше, а сега плачкате.
  • 7 Перо

    16 1 Отговор
    В затвора има медицинска служба,там ще ги преглеждат!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    4 3 Отговор
    Никой не се замисля, какъв точно е ареста на полицаите и защо.
    Кои бяха тези, които арестуваха съветника на президента преди време, нека някой си направи труда да провери и ще разбере защо е този арест.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ...

    5 1 Отговор
    Като правеха престъпления нищо им нямаше
  • 12 емо73канар

    1 0 Отговор
    Как на вънка бе. Всички при бай Ставри веднага. И всички в тази ОПГ с максимални присъди. Сега е момента да се започне нещо чисто, и всеки един в тая държава да разбере, че не е над закона.