Last news in Fakti

7 Юни, 2021 11:41 2 795 5

"Български пощи": Милионът във Видин не е охраняван от един човек, няма информация за разбойниците

  • видин-
  • поща-
  • обир

"Български пощи" започват днес в 8 ч. изплащането на пенсиите във Видин

"Български пощи": Милионът във Видин не е охраняван от един човек, няма информация за разбойниците - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Не само един човек е охранявал 1 млн. лв. Това заяви шефът на отдел "Сигурност" в "Български пощи" Денчо Белев по Нова ТВ. Той беше включен в предаването заради предотвратения грабеж на 1 млн. лв. от пощата във Видин.

Парите са били планирани за пенсии. Според него не било вярно твърдението на прокуратурата, че има крайна безотговорност. Денчо Белев обясни, че имало няколко слоя на защита, но той не навлезе в конкретика.

Системата била направена така, че да не се допуска до касовото помещение. Денчо Белев добави, че не само откритият вързан охранител е пазел парите, но не посочи колко са пазили огромната сума.

"Български пощи" започват днес в 8 ч. изплащането на пенсиите във Видин, където бе направен опит за въоръжен грабеж на 1 млн. лв.

Няма никаква информация извършителите на опита за обир във Видин да са идентифицирани. Разчита се на камерите вътре, тъй като тези от близките обекти нямат видимост към пощата.

Трима маскирани мъже нахлуха в сградата на пощата и са завързали охранителя в опит да отмъкнат парите за пенсии, които са били около 1 млн. лв.

Маскираните нападатели атакуват сградата към 5 ч вчера през страничен вход и слагат белезници на охранителя.

Единственият охранител през нощта е бил служител на външна фирма. Той е бил обезвреден и закопчан с белезници. Намира го негов колега, който идва на смяна сутринта.

Сигнал за нерегламентиран достъп до сградата подава датчик на охранителната фирма, но какво точно спира похитителите по пътя им обратно заедно с парите от прокуратурата засега не уточняват.

От обвинението определиха случая като „ужасяващ“ и обвиниха ръководството на клона в безотговорно отношение.

„По една щастлива случайност грабежът е останал недовършен. Това, което искам да подчертая е, че по първоначални данни се констатира ужасяваща безотговорност от страна на „Български пощи“ при съхранението и опазването на средствата“, зам.-окръжният прокурор и говорител на ОП-Видин – Владислав Влашев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Белгиеца

    4 1 Отговор
    Просто агресорите са забравили да заредят ацетиленовата горелка, иначе сега щяха да пият студено Шуменско и да се излежават на шезлонгите някъде до морския бряг-иди ги търси. Но нищо, това само ще ги амбицира да повторят удара, но вече повече нахъсани, подготвени. Следва втора серия скоро.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Каква инфо ...чакате???Да дойдат и да си кажат,ли???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Админ

    5 1 Отговор
    И какво сега всички ние трябва да разчитаме на някакъв си "датчик на охранителната фирма" да пази нашите пари !
  • 5 А КОЯ ФИРМА ОХРАНЯВА

    2 2 Отговор
    УСПЕХ ВелИ Пич