Last news in Fakti

13 Юни, 2021 08:11 7 079 13

Част от кокаина на Шевкена се оказа ... хума

  • кокаин-
  • милен шевкенов-
  • шевкена

Милен Шевкенов бе арестуван преди три месеца в центъра на Пловдив

Част от кокаина на Шевкена се оказа ... хума - 1
Снимка: БГНЕС

Част от дрогата, открита при обиска в дома на пловдивчанина Милен Шевкенов - Шевкена , който бе арестуван през март в центъра на града, се оказа... хума. Три месеца след ареста му, адвокатът му Стефан Левашки е получил резултатите от съдебно- химическата експертиза на прахообразното вещество, иззето при претърсването на жилището на Шевкена.

Шевкена бе задържан на 21 март на ул. "Христо Г. Данов". Полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация. Зад волана бил 43-годишния познайник на органите на реда под тепетата Шефкена, който пътувал заедно с друг 52-годишен криминално проявен мъж по линия кражби.

Полицейските служители установили, че водачът няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в сесе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма, уточнява Trafficnews. Последвал полеви тест на водача, който реагирал положително за употреба на кокаин. Двете лица незабавно били задържани.

Имайки предвид криминалното минало на Шевкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“. В дома, където живее и семейството му- съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и прахообразно вещество. "Още тогава съпругата на Шевкенов предупреди полицаите , че веществото е маската ѝ за коса, но никой не ѝ повярва" , припомни защитникът.

В края на 2020 г. Шевкена бе освободен от затвора, където излежа присъда за притежание на наркотици. На наркопазара Шевкена е повече от 23 години. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен "наркобарон", заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 12 Отговор
    Милицията са подменили намереното.Ясно е за всички

    Коментиран от #11

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    30 3 Отговор
    " Чичо, чичо, то не било пудра захар! Чичо, защо не кашлям вече?" / Тодор Колев /
  • 3 пак не разбрал

    39 3 Отговор
    Кога, прахообразното вещество, се е превърнало от кокаин в хума? Преди или след намесата на компетентните органи ?
  • 4 Ахил

    21 17 Отговор
    Кое ти е ясно бе морук? Мислиш,че всеки полицай носи хума в джоба си,за да я менка с кока ли? Смешник такъв.

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Цели

    38 3 Отговор
    три месеца минали за някаква елементарна експертиза ?!
  • 6 Рошко

    21 2 Отговор
    Ааа това е нещо ново, веднага да обезщетите човека, не може така възмутен съм
  • 7 Кокорчо🙄

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ахил":

    Е, не всеки ама бая от тях са замесени какво очакваш от служиъели които си плащат за униформите
  • 8 Българин

    13 1 Отговор
    Мутрополицай Ганьо!
  • 9 El chapo

    18 0 Отговор
    23 години в бизнеса с дрога и още е жив? Срам,позор!
  • 10 5555

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ахил":

    В джоба си полицая може да носи нещо за подхвърляне, трева примерно. А иначе за фалшиви експертизи се плаща на вещи лица и отдела за съхраняване на доказателства. А никой занимаващ се с наркотици и осъждан, няма да държи дрога в къщи.
  • 11 Не брат

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    просто тоя толкова е разредил белото, че не го лови и полеви тест. За това има едно дето му викат "депутатското", не защото е качествено а защото е най малко разредено. Купи си от улицата и го дай в лаборатория ще видиш, че кокаина в белото е 1%
  • 12 Ти да видиш...

    13 0 Отговор
    Какво толкова е станало и аз си имам електрона везна, да си правя дозите на хумата
  • 13 Вашков

    8 1 Отговор
    Възможно е, Шевкена по принцип е голям измамник и нищо чудно да продава хума като клиента му си мисли, че е кока, на един наркоман и тебешир да му стриеш пак ще е доволен